Strawberry cheesecake pudding

Strawberry cheesecake pudding ontbijt

Vandaag is het een beetje feest want.. Ik heb zojuist mijn RIJBEWIJS GEHAALD! Dat werd ook wel eens tijd aangezien ik 25 ben, maar ik woon zo lekker in de stad en ik heb hem nooit echt nodig gehad. En stiekem ben ik ook altijd verwend door mijn lover, familie en vrienden die me altijd overal heen rijden, haha shame! Plus dat mijn agenda de laatste tijd uit zijn voegen barst door de hoeveelheid tastings die er in staan en daar ben ik ZO dankbaar voor. Het is fantastisch om te doen wat ik leuk vind en ik krijg ontzettend veel energie van alle lieve en enthousiaste deelnemers. Helaas moet ik regelmatig aanvragen afzeggen omdat het vrijwel onmogelijk is om voor 20 man aan lekkere en gezonde hapjes te vervoeren op mijn oude roze opoefiets ;) Maar dat is nu verleden tijd woehoee!

En om dat te vieren trakteer ik mezelf morgenochtend op deze heerlijke en gezonde cheesecake pudding. Ook fijn, er komt geen oven aan te pas en je hebt hem binnen twee minuten in elkaar gepiept. Hij moet alleen eventjes de koelkast in. Extra lekker maak je hem met verse aardbeien en een blaadje munt..

 

Strawberry cheesecake pudding ontbijt

 

 

Nodig voor een persoon

  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el chiazaad
  • mespunt vanille – echte vanille is het állerlekkerst. Schraap hiervoor een vanille stokje uit. Als je dit niet in huis hebt kun je ook bewerkte vanille poeder gebruiken (al ben ik hier geen fan van) of een eetlepel honing toevoegen.
  • 1 el volle kwark
  • 2 el havermout
  • paar aardbeien
  • blaadje munt

 

Zo maak je het

Maak de pudding door de amandelmelk, chiazaad en vanille poeder door elkaar te mengen in een kommetje. Zet een uurtje weg in de koelkast tot dat de chia is uitgedikt.

Haal de kom uit de koelkast en voeg de kwark toe. Vul een glaasje met havermout, schep de pudding er overheen en top af met verse aardbeien en munt.

Tip voor als je pudding niet pudding genoeg is: voeg wat extra chiazaad of kwark toe!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!