...

Strawberry cheesecake pudding

Strawberry cheesecake pudding

door | okt 30, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Strawberry cheesecake pudding ontbijt

Vandaag is het een beetje feest want.. Ik heb zojuist mijn RIJBEWIJS GEHAALD! Dat werd ook wel eens tijd aangezien ik 25 ben, maar ik woon zo lekker in de stad en ik heb hem nooit echt nodig gehad. En stiekem ben ik ook altijd verwend door mijn lover, familie en vrienden die me altijd overal heen rijden, haha shame! Plus dat mijn agenda de laatste tijd uit zijn voegen barst door de hoeveelheid tastings die er in staan en daar ben ik ZO dankbaar voor. Het is fantastisch om te doen wat ik leuk vind en ik krijg ontzettend veel energie van alle lieve en enthousiaste deelnemers. Helaas moet ik regelmatig aanvragen afzeggen omdat het vrijwel onmogelijk is om voor 20 man aan lekkere en gezonde hapjes te vervoeren op mijn oude roze opoefiets ;) Maar dat is nu verleden tijd woehoee!

En om dat te vieren trakteer ik mezelf morgenochtend op deze heerlijke en gezonde cheesecake pudding. Ook fijn, er komt geen oven aan te pas en je hebt hem binnen twee minuten in elkaar gepiept. Hij moet alleen eventjes de koelkast in. Extra lekker maak je hem met verse aardbeien en een blaadje munt..

 

Strawberry cheesecake pudding ontbijt

 

 

Nodig voor een persoon

  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el chiazaad
  • mespunt vanille – echte vanille is het állerlekkerst. Schraap hiervoor een vanille stokje uit. Als je dit niet in huis hebt kun je ook bewerkte vanille poeder gebruiken (al ben ik hier geen fan van) of een eetlepel honing toevoegen.
  • 1 el volle kwark
  • 2 el havermout
  • paar aardbeien
  • blaadje munt

 

Zo maak je het

Maak de pudding door de amandelmelk, chiazaad en vanille poeder door elkaar te mengen in een kommetje. Zet een uurtje weg in de koelkast tot dat de chia is uitgedikt.

Haal de kom uit de koelkast en voeg de kwark toe. Vul een glaasje met havermout, schep de pudding er overheen en top af met verse aardbeien en munt.

Tip voor als je pudding niet pudding genoeg is: voeg wat extra chiazaad of kwark toe!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *