Spruitjes salade met mosterddressing en spianata

Spruitjes salade met mosterddressing en spianata

Spruitjes zijn mini kooltjes die bol staan van de vitamine C. Gekookt vind ik ze verschrikkelijk, maar gebakken of gegrild heeerlijk. Na het maken van een vorig spruitjes recept met balsamico uit de oven (het recept vind je hier), had ik nog een klein handje over. Zo’n kleine hoeveelheid gaat bij mij vaak verloren in een hoekje van de groentekist of koelkast dus ik maakte er een snelle salade van. Juist! Een salade van spruitjes met een snelle mosterddressing. En geloof me, dat smaakt veel lekkerder dan het klinkt.

En als je dan toch een super gezonde salade maakt, voeg er dan ook een handje zonnebloem en pompoenpitten aan toe. Deze pitten zijn echte powerfoods en zitten vol vitamines en mineralen die je lichaam helpen met ontstekingen om te gaan én je de energie geven die je overdag zo hard nodig hebt. Zowel fysiek als mentaal. Maak de salade de avond van te voren klaar en neem hem de volgende dag mee naar werk in een goed afsluitbaar bakje. Neem de pitten in een apart zakje mee en strooi ze er pas over wanneer je gaat eten. Zo blijven ze lekker knapperig!

 

Nodig voor 1 persoon

  • 2 handen spruitjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 4 plakjes spianata romana – of een ander soort droge worst
  • 1/2 lente ui
  • dressing: 1 tl mosterd, scheutje olijfolie en kneepje vers citroensap
  • peper en zout

 

Zo maak je het

Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 4 minuten tot ze iets zachter zijn. Je hoeft ze niet zacht te koken, maar rauw zijn ze minder goed verteerbaar dus ik raad aan ze even te koken. Giet de spruiten in een zeef en spoel af met koud water.

Snij de spruiten in plakjes, de lente ui in ringetjes en meng in een kom samen met de pitten.

Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en schep vervolgens door de spruitjessalade. Breng alles op smaak met peper en zout. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroen of mosterd toe.

Schep je salade in een diep bord en maak hem af met plakjes spianata.

 

 

Wat mij verbaasde is dat spruitjes heeel erg vullen. Ik had een klein schaaltje gemaakt waarvan ik dacht daarna zeker nog honger te hebben, maar ik zat echt bommetje vol!

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Misschien een idee !!!! Probeer is sprouts te eten is een kruising tussen spruitjes en boerenkool stomen ,wokken zalig o.a. te koop bij grotere AH of gewoon bestellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.