...

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

door | aug 21, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 2 reacties

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Deze spring roll bowls met sticky hoisin kip had ik véél eerder moeten bedenken. Mike en ik zijn namelijk ontzettend gek op Vietnamese spring rolls, maar we eten ze minder dan dat we zouden willen omdat ik niet altijd zin heb om ze te rollen ;) Deze bowl is dan echt perfect! In plaats van alle ingrediënten te verpakken in rolletjes van rijstpapier verzamel je gewoon alles in twee grote bowls. En dat staat ook nog eens super leuk op tafel.

In deze spring roll bowls met sticky hoisin kip vind je al mijn lievelingsingrediënten voor in spring rolls. Knapperige komkommer, avocado, pinda’s, verse kruiden en gruwelijk lekkere sticky kip. Dat alles op een bedje van rijstnoedels die je op smaak brengt met een klein scheutje sesamolie. Die sesamolie kun je natuurlijk gewoon over de noedels schenken, maar ik vond het leuk (lees: fotowaardig) om de holtes van een avocado ermee te vullen. Leuk voor wanneer je een etentje geeft :) En vergeet vooral de verse koriander niet. Behalve als je daar niet van houdt natuurlijk. In dat geval is een pluk tuinkers ook lekker (en gezond). Wat vinden jullie eigenlijk van koriander? Ikzelf eet zóveel koriander bij sommige gerechten dat je er bijna een salade van zou kunnen maken (geen grap), maar ik weet ook dat er heel wat mensen zijn die er gewoon echt niet van houden. Ben jij wel een koriander lover? Dan moet je deze kokos koriander chutney met kroepoek echt eens proberen. Het is dé perfect side dish voor bij curry. En deze gebakken tofu uit de koekenpan met avocado koriander chimichurri is ook echt een topper.

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Enfin, dat over koriander en even terug naar de spring roll bowls met sticky hoisin kip. Het is een heerlijke avondmaaltijd voor op een zomeravond. De bowl ligt niet zwaar op de maag en de meeste ingrediënten serveer je koud, op de sticky hoisin kip na. Heb je hem gemaakt? Dan vind ik het super leuk om te horen wat jullie ervan vinden.

Eet smakelijk!

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Dit heb je nodig voor deze spring roll bowl met sticky hoisin kip / 2 personen

  • 2 kipdijfilets – zo’n 300 gr totaal
  • 75 gr rijstnoedels
  • 1/3 komkommer
  • 150 gr rode kool – gesneden
  • 4 radijsjes
  • 1 avocado
  • handje pinda’s
  • 1 lente ui
  • 3 el hoisinsaus + extra voor erover – de hoisin saus van Lee Kum Kee is top!
  • 2 el sesamolie
  • een halve limoen
  • bosjes verse koriander en/of een flinke pluk tuinkers

 

 

Zo maak je het

Begin met het snijden van de ingrediënten. Snijd de kipdijfilets in reepjes, de lente ui in ringetjes, de komkommer in blokjes, de radijsjes in plakjes en hak de koriander. (Lekkere zin dit haha). Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit.

Heb je frambozenazijn of appelazijn in huis? Leg de plakjes radijs dan kort (al is het een minuut of vijf) in een laagje azijn. Hierdoor worden ze súper smaakvol.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip gaar (zonder peper of zout). Kook ondertussen de rijstnoedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze na met koud water.

Is de kip bijna gaar? Roer dan drie eetlepels hoisin saus erdoor. Blijf roeren en bak de kip nog een minuut of drie tot hij lekker sticky wordt. Dit gebeurt doordat de suikers in de hoisin saus gaan karameliseren.

Verdeel de rijstnoedels over twee kommen en leg in elke bowl een halve avocado. Vul de holtes met een scheutje sesamolie. Verdeel de overige ingrediënten over de bowls. Serveer er twee partjes limoen bij om over het gerecht uit te knijpen en extra hoisin saus voor erover.

Geniet ervan!

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Abigail

    Zalig!!!!!

    Antwoord
  2. Conny

    Dit ga ik snel proberen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *