Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot

door | aug 30, 2018 | Lunch, Recepten | 4 reacties

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Leuk he, die groene flensjes? Ze zijn glutenvrij en zitten bomvol vitamientjes. Perfect als lunch! Ben je niet zo’n grote eter? Dan is één per persoon voldoende. Heb je net als ik goede trek in de middag? Eet er dan lekker twee ;) Spinazie en geitenkaas passen perfect bij elkaar dus ik belegde de flensjes met zachte geitenkaas. Ik vond een verdwaalde sjalot en besloot die te fruiten met wat honing. Dat is dus echt SUPER lekker. Wat plakjes avocado erbij, stukjes dadel en tadaaaa. Goddelijke en gezonde lunch.

Eet smakelijk!

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Dit heb je nodig voor deze spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot  / vier flensjes

Voor de flensjes

  • 2 flinke handen spinazie – zo’n 175 gr
  • 150 gr boekweitmeel
  • 250 ml havermelk – gewone melk kan ook
  • 2 eieren

Voor erop (per persoon)

  • 50 gr geitenkaas
  • 1/2 avocado
  • 1 grote dadel
  • paar blaadjes spinazie
  • 1 sjalot
  • drupje honing

 

Zo maak je het

Snijd de sjalot in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit in vijf minuten glazig op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de honing toe.

Ga ondertussen verder met de spinazie flensjes. Verzamel alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal beslag. Voeg ook een snuf zout toe.

Verhit een klein klontje kokosvet in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag in de pan en beweeg de pan zodat het beslag goed kan uitlopen. Anders wordt het een dik flensje en dat willen we niet :D Zet het vuur niet te hoog zodat je flensjes niet bruin worden, maar mooi groen blijven.

Snij de avocado in repen en de dadel in stukjes. Beleg een flensje met de geitenkaas, honingsjalot, blaadjes spinazie, avocado en dadel. Sluit af met een snuf zout en zwarte peper.

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

De overige flensjes kun je een dag bewaren in de koelkast. Zo heb je ook meteen een gezonde lunch in huis voor morgen. De spinazie flensjes zijn bijvoorbeeld ook super lekker met hummus, rucola en nootjes!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Claudia

    Mooi gerecht om te zien en super lekkere smaakcombinatie.
    Een goed vullende lunch, die ik zeker vaker ga eten.
    Complimenten!

    Antwoord
  2. Jose

    ZIjn ze koolhydraatarm?

    Antwoord
  3. Heleen

    Hoi Bo, wat kan ik als vervanging voor de Boekweitmeel gebruiken? Ik heb een hoop in huis maar dat nu net niet… ;-)

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt ook gewoon meel gebruiken! Let op: dan zijn ze alleen niet meer glutenvrij :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.