Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot

door | aug 30, 2018 | Lunch, Recepten | 4 reacties

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Leuk he, die groene flensjes? Ze zijn glutenvrij en zitten bomvol vitamientjes. Perfect als lunch! Ben je niet zo’n grote eter? Dan is één per persoon voldoende. Heb je net als ik goede trek in de middag? Eet er dan lekker twee ;) Spinazie en geitenkaas passen perfect bij elkaar dus ik belegde de flensjes met zachte geitenkaas. Ik vond een verdwaalde sjalot en besloot die te fruiten met wat honing. Dat is dus echt SUPER lekker. Wat plakjes avocado erbij, stukjes dadel en tadaaaa. Goddelijke en gezonde lunch.

Eet smakelijk!

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Dit heb je nodig voor deze spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot  / vier flensjes

Voor de flensjes

  • 2 flinke handen spinazie – zo’n 175 gr
  • 150 gr boekweitmeel
  • 250 ml havermelk – gewone melk kan ook
  • 2 eieren

Voor erop (per persoon)

  • 50 gr geitenkaas
  • 1/2 avocado
  • 1 grote dadel
  • paar blaadjes spinazie
  • 1 sjalot
  • drupje honing

 

Zo maak je het

Snijd de sjalot in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit in vijf minuten glazig op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de honing toe.

Ga ondertussen verder met de spinazie flensjes. Verzamel alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal beslag. Voeg ook een snuf zout toe.

Verhit een klein klontje kokosvet in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag in de pan en beweeg de pan zodat het beslag goed kan uitlopen. Anders wordt het een dik flensje en dat willen we niet :D Zet het vuur niet te hoog zodat je flensjes niet bruin worden, maar mooi groen blijven.

Snij de avocado in repen en de dadel in stukjes. Beleg een flensje met de geitenkaas, honingsjalot, blaadjes spinazie, avocado en dadel. Sluit af met een snuf zout en zwarte peper.

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

De overige flensjes kun je een dag bewaren in de koelkast. Zo heb je ook meteen een gezonde lunch in huis voor morgen. De spinazie flensjes zijn bijvoorbeeld ook super lekker met hummus, rucola en nootjes!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Claudia

    Mooi gerecht om te zien en super lekkere smaakcombinatie.
    Een goed vullende lunch, die ik zeker vaker ga eten.
    Complimenten!

    Antwoord
  2. Jose

    ZIjn ze koolhydraatarm?

    Antwoord
  3. Heleen

    Hoi Bo, wat kan ik als vervanging voor de Boekweitmeel gebruiken? Ik heb een hoop in huis maar dat nu net niet… ;-)

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt ook gewoon meel gebruiken! Let op: dan zijn ze alleen niet meer glutenvrij :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *