Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Leuk he, die groene flensjes? Ze zijn glutenvrij en zitten bomvol vitamientjes. Perfect als lunch! Ben je niet zo’n grote eter? Dan is één per persoon voldoende. Heb je net als ik goede trek in de middag? Eet er dan lekker twee ;) Spinazie en geitenkaas passen perfect bij elkaar dus ik belegde de flensjes met zachte geitenkaas. Ik vond een verdwaalde sjalot en besloot die te fruiten met wat honing. Dat is dus echt SUPER lekker. Wat plakjes avocado erbij, stukjes dadel en tadaaaa. Goddelijke en gezonde lunch.

Eet smakelijk!

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Dit heb je nodig voor deze spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot  / vier flensjes

Voor de flensjes

  • 2 flinke handen spinazie – zo’n 175 gr
  • 150 gr boekweitmeel
  • 250 ml havermelk – gewone melk kan ook
  • 2 eieren

Voor erop (per persoon)

  • 50 gr geitenkaas
  • 1/2 avocado
  • 1 grote dadel
  • paar blaadjes spinazie
  • 1 sjalot
  • drupje honing

 

Zo maak je het

Snijd de sjalot in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit in vijf minuten glazig op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de honing toe.

Ga ondertussen verder met de spinazie flensjes. Verzamel alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal beslag. Voeg ook een snuf zout toe.

Verhit een klein klontje kokosvet in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag in de pan en beweeg de pan zodat het beslag goed kan uitlopen. Anders wordt het een dik flensje en dat willen we niet :D Zet het vuur niet te hoog zodat je flensjes niet bruin worden, maar mooi groen blijven.

Snij de avocado in repen en de dadel in stukjes. Beleg een flensje met de geitenkaas, honingsjalot, blaadjes spinazie, avocado en dadel. Sluit af met een snuf zout en zwarte peper.

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

De overige flensjes kun je een dag bewaren in de koelkast. Zo heb je ook meteen een gezonde lunch in huis voor morgen. De spinazie flensjes zijn bijvoorbeeld ook super lekker met hummus, rucola en nootjes!

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!