...

Sinaasappel-kokos koekjes van speltmeel

Sinaasappel-kokos koekjes van speltmeel

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

Sinaasappel kokoskoekjes van spelt

Deze sinaasappel kokoskoekjes van speltmeel zijn een gezondere variant op de suikerrijke zandkoekjes. In plaats van suiker zoeten we de koekjes van speltmeel met honing. Ze zijn super eenvoudig te maken en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Om ze extra lekker te maken voeg je kokos en vers sinaasappelrasp toe, maar je kunt er natuurlijk ook stukjes chocolade, nootjes of gedroogd fruit doorheen doen. Deze brosse koekjes van speltmeel zijn heerlijk als gezonder tussendoortje!

Sinaasappel kokoskoekjes van spelt

Zin in nog meer gezondere koekjes?

 

Sinaasappel kokoskoekjes van spelt

Sinaasappel kokoskoekjes van speltmeel

Gezondere koekjes van speltmeel met kokos en sinaasappelrasp. Gemaakt met honing in plaats van suiker! Heerlijk als tussendoortje.
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 5 uur 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 5 uur 30 minuten
Gang Koekjes, Tussendoortje, Voor bij de koffie
Porties 12 koekjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram roomboter
  • 1 sinaasappel
  • 4 el honing
  • 3 el kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed het speltmeel samen met de boter tot een samenhangend deeg.
  • Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en kneed alles tot een mooie bal.
  • Maak van die grote bal 12 kleine bolletjes en druk ze plat tot koekjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg de koekjes op de ovenplaat en bak 15 tot 20 minuutjes. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze tot vier dagen in een dichte pot.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lidy van Hoorn

    Vandaag, een regenachtige zondag, deze heerlijke speltkoekjes gebakken. Weliswaar iets aangepast. Te weten 50gr kokosolie en 50 gr. Roomboter. Als meel heb ik speltvolkorenmeel gebruikt.

    Het is een heerlijk koekje geworden! Een echte aanrader.

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk om te horen! En goed dat je je tip hier deelt. Ik zal ze volgende keer ook eens bakken met een beetje roomboter :) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept