Speculaas cake repen met amandelmeel

Speculaas cake repen met amandelmeel, Gezonde en glutenvrije recepten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezond snacken zonder suiker, Suikervrij snacken, Gezonde tussendoortjes,

Deze speculaas cake repen met amandelmeel zijn voedzaam, super eenvoudig klaar te maken en lekker als snel ontbijt of als tussendoortje. Het is geen luchtige cake zoals je van een normale cake gewend bent en dit komt omdat ik hem van havermout en amandelmeel heb gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je er lekker lang vol van zit én dat je met een gerust hart twee repen kunt eten omdat er alleen maar gezonde ingrediënten in zitten. Mijn lover vond overigens dat ze smaakten naar de kapitein koek repen van vroeger. Ik heb ze zelf nooit gegeten maar mocht je er vroeger ook fan van zijn geweest, dan heb je dus nu een gezonde variant gevonden ;) Ik zoet de cake met appelmoes en ik voegde er speculaaskruiden aan toe omdat Sinterklaas weer in het land is. Ik word er vrolijk van omdat dat betekent dat de feestdagen er aankomen en feestdagen betekenen gezelligheid. En daar houd ik van :)

Oh, en smeer er vooral wat noten of chocolade pasta op. Chocolade pasta op zich is niet gezond maar wel als je hem volgens dít recept maakt. Echt, maak hier een voorraadje van. Je zult er geen spijt van krijgen.

 

 

Dit heb je nodig voor deze peculaas cake repen met amandelmeel

  • 200 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 300 gr appelmoes – neem er een zonder toegevoegde suikers 
  • 3 eieren
  • 1.5 el speculaaskruiden
  • 2 el honing
  • 1 flinke tl bakpoeder

 

Speculaas cake repen met amandelmeel, Gezonde en glutenvrije recepten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezond snacken zonder suiker, Suikervrij snacken, Gezonde tussendoortjes,

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier.

Mix de ingrediënten door elkaar met een mixer of in je blender. Proef het beslagen en voeg naar smaak nog wat honing of speculaaskruiden toe.

Schep het beslag in de vorm en zet de cake voor 40 minuten in het midden van de oven.

 

28 Comments
    1. Hoi Esther! De appelmoes zorgt in dit recept niet alleen voor de zoete smaak, maar ook voor de stevigheid van de cake. Ik raad je in dit geval aan de appelmoes te vervangen door 300 gram bananen. Liefs, Bo

        1. Nog niet geprobeerd, maar een klein gesneden appeltje erin verwerken lijkt me erg lekker! Doe er niet te veel appel in, anders wordt de cake te nat :)

    2. Hallo Esther ik heb een vriendin die ook allergisch is voor appels, zelfs als ze de appels schilt jeuken haar handen. Echter ze kan gewoon wel de taart eten daar er door het verhittingsproces bepaalde stoffen ‘dood’ gaan. Hoeft natuurlijk niet zo bij jou te zijn maar wilde het wel even vertellen.

  1. Hai Er staat veganistische speculaascake maar er zitten 3 eieren in. Wat kan ik dan nemen als vervanging omdat mijn gasten geen dierlijke producten eten

    1. Yes Anne, dat is precies wat ik bedoel met havermeel :) Gewoon fijngemalen havermout. Dit kun je in de winkel kopen, maar ikzelf maal gewoon havermout fijn tot meel.

  2. Is prima gelukt! Inderdaad stevig gevalletje maar super als gezonde snack tussendoor. Vult ook goed dus dat voorkomt een ‘snack-attack’ :-) Dit recept heeft gelijk een plekje gekregen in mijn boek met favoriete recepten!

  3. Ze komt er hier net uit, voor de traktatie op school morgen. Bovenkant wat gebarsten en in geheel moeilijk van bakpapier los te maken. Ik hoop dat het nog goed komt ☺

    1. En hoe is het afgelopen Elke? De kunst is om alles eerst goed af te laten koelen. Dan wordt de cake vanzelf stevig en komt hij makkelijker los. Liefs, Bo

  4. Mijn cake kwam niet omhoog in de oven waardoor het een compact kaugom-achtige cake werd…wat ging er fout? Ik heb de appels tot moes gemaakt met de staafmixer.

    1. Hoi Charlotte, het is geen luchtige maar meer een compacte cake waar je repen van kunt snijden. Hij komt dus niet omhoog in de oven. Daarnaast bevat appelmoes meer vocht dan gepureerde appels dus ik zou in het vervolg wel echt appelmoes gebruiken voor een lekkere structuur :) Liefs, Bo

    1. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd Lincy, maar havermeel is vrij belangrijk voor de structuur voor de cake. Daarbij wordt de cake een calorie bom als je hem alleen met havermeel maakt. Ook gezonde ingrediënten bevatten calorieën dus ik raad aan wel gewoon havermeel te gebruiken :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!