Speculaas cake repen met amandelmeel

Speculaas cake repen met amandelmeel

door | nov 12, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 28 reacties

Speculaas cake repen met amandelmeel, Gezonde en glutenvrije recepten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezond snacken zonder suiker, Suikervrij snacken, Gezonde tussendoortjes,

Deze speculaas cake repen met amandelmeel zijn voedzaam, super eenvoudig klaar te maken en lekker als snel ontbijt of als tussendoortje. Het is geen luchtige cake zoals je van een normale cake gewend bent en dit komt omdat ik hem van havermout en amandelmeel heb gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je er lekker lang vol van zit én dat je met een gerust hart twee repen kunt eten omdat er alleen maar gezonde ingrediënten in zitten. Mijn lover vond overigens dat ze smaakten naar de kapitein koek repen van vroeger. Ik heb ze zelf nooit gegeten maar mocht je er vroeger ook fan van zijn geweest, dan heb je dus nu een gezonde variant gevonden ;) Ik zoet de cake met appelmoes en ik voegde er speculaaskruiden aan toe omdat Sinterklaas weer in het land is. Ik word er vrolijk van omdat dat betekent dat de feestdagen er aankomen en feestdagen betekenen gezelligheid. En daar houd ik van :)

Oh, en smeer er vooral wat noten of chocolade pasta op. Chocolade pasta op zich is niet gezond maar wel als je hem volgens dít recept maakt. Echt, maak hier een voorraadje van. Je zult er geen spijt van krijgen.

 

 

Dit heb je nodig voor deze peculaas cake repen met amandelmeel

  • 200 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 300 gr appelmoes – neem er een zonder toegevoegde suikers 
  • 3 eieren
  • 1.5 el speculaaskruiden
  • 2 el honing
  • 1 flinke tl bakpoeder

 

Speculaas cake repen met amandelmeel, Gezonde en glutenvrije recepten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezond snacken zonder suiker, Suikervrij snacken, Gezonde tussendoortjes,

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier.

Mix de ingrediënten door elkaar met een mixer of in je blender. Proef het beslagen en voeg naar smaak nog wat honing of speculaaskruiden toe.

Schep het beslag in de vorm en zet de cake voor 40 minuten in het midden van de oven.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel....

Lees meer

28 Comments

28 Reacties

  1. Bouckenooghe Kurt

    Hoeveel calorieën bevat de cake voor 100gr.
    Grtz,

    Antwoord
    • Bo

      Geen idee, ik tel geen calorieën :D

      Antwoord
  2. xandra

    Hoi Bo, hoe lang en hoe bewaar je de repen?

    Antwoord
    • Bo

      Goed afgesloten, zo’n vier dagen. Als de repen dat redden ;)

      Antwoord
  3. Marieke

    Super makkelijk, erg lekker (met wat roomboter ) en veel beter dan die Snelle Jelles

    Antwoord
    • Sandra

      Hoeveel roomboter doe je Marieke?

      Antwoord
  4. Jill

    Hoe groot moet het bakblik zijn?:)
    Gr jill

    Antwoord
    • Bo

      Ongeveer 20 centimeter :)

      Antwoord
  5. Esther

    Kan je ook iets anders gebruiken dan appelmoes dit ivm allergie voor appels?
    Bijvoorbeeld bananen of kokosbloesemsuiker.

    Alvast bedankt.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Esther! De appelmoes zorgt in dit recept niet alleen voor de zoete smaak, maar ook voor de stevigheid van de cake. Ik raad je in dit geval aan de appelmoes te vervangen door 300 gram bananen. Liefs, Bo

      Antwoord
      • Saskia

        Kan je er ook stukken appel in verwerken?

        Antwoord
        • Bo

          Nog niet geprobeerd, maar een klein gesneden appeltje erin verwerken lijkt me erg lekker! Doe er niet te veel appel in, anders wordt de cake te nat :)

    • Thérèse

      Hallo Esther ik heb een vriendin die ook allergisch is voor appels, zelfs als ze de appels schilt jeuken haar handen. Echter ze kan gewoon wel de taart eten daar er door het verhittingsproces bepaalde stoffen ‘dood’ gaan. Hoeft natuurlijk niet zo bij jou te zijn maar wilde het wel even vertellen.

      Antwoord
  6. Diane

    Hai Er staat veganistische speculaascake maar er zitten 3 eieren in. Wat kan ik dan nemen als vervanging omdat mijn gasten geen dierlijke producten eten

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Diane, waar zie je staan dat het een vegan recept is? Dat is het namelijk niet, omdat er inderdaad ei in zit. Liefs, Bo

      Antwoord
  7. Anne

    Kan je ipbpv havermeel ook fijngemalen havermout nemen? Of is dat wat je bedoelt met havermeel?

    Antwoord
    • Bo

      Yes Anne, dat is precies wat ik bedoel met havermeel :) Gewoon fijngemalen havermout. Dit kun je in de winkel kopen, maar ikzelf maal gewoon havermout fijn tot meel.

      Antwoord
  8. Irma

    Is prima gelukt! Inderdaad stevig gevalletje maar super als gezonde snack tussendoor. Vult ook goed dus dat voorkomt een ‘snack-attack’ :-) Dit recept heeft gelijk een plekje gekregen in mijn boek met favoriete recepten!

    Antwoord
    • Bo

      Jeej leuk om te horen :D

      Antwoord
  9. Elke

    Ze komt er hier net uit, voor de traktatie op school morgen. Bovenkant wat gebarsten en in geheel moeilijk van bakpapier los te maken. Ik hoop dat het nog goed komt ☺

    Antwoord
    • Bo

      En hoe is het afgelopen Elke? De kunst is om alles eerst goed af te laten koelen. Dan wordt de cake vanzelf stevig en komt hij makkelijker los. Liefs, Bo

      Antwoord
  10. Charlotte

    Mijn cake kwam niet omhoog in de oven waardoor het een compact kaugom-achtige cake werd…wat ging er fout? Ik heb de appels tot moes gemaakt met de staafmixer.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Charlotte, het is geen luchtige maar meer een compacte cake waar je repen van kunt snijden. Hij komt dus niet omhoog in de oven. Daarnaast bevat appelmoes meer vocht dan gepureerde appels dus ik zou in het vervolg wel echt appelmoes gebruiken voor een lekkere structuur :) Liefs, Bo

      Antwoord
  11. Marja

    Hai
    Heb je nog een alternatief voor de 300 gr aan appelmoes!!
    Ik heb nu de appelmoes vervangen door bananen

    Antwoord
  12. Marielle Keukens

    Kan het ook met volkorentarwe-meel worden gemaakt?!

    Antwoord
  13. Lincy

    Ziet er erg lekker uit! Maar kan je hem ook zonder havermeel, en met alleen maar amandelmeel maken?

    Antwoord
    • Bo

      Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd Lincy, maar havermeel is vrij belangrijk voor de structuur voor de cake. Daarbij wordt de cake een calorie bom als je hem alleen met havermeel maakt. Ook gezonde ingrediënten bevatten calorieën dus ik raad aan wel gewoon havermeel te gebruiken :) Liefs, Bo

      Antwoord
  14. Wendy

    Is er ook een alternatief voor de appelmoes? Ik mag geen fructose.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *