Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!

EMMI KALTBACH kazen, Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!, Lekkere kazen kaasplateau, Borrelhapjes met kaas, Kaas cocktails, Kaasplateau cocktails, Cocktails met dadel, Dadel cocktail, Beaufood cocktails, Cocktail bloggers

Dat wijn en kaas dikke vrienden zijn is wel duidelijk, maar kaas en cocktails? Dát is een uitdaging. Daarom bezocht ik afgelopen week House of Bols  voor een heerlijke kaas & cocktail pairing en ging ik zelf aan de slag met twee cocktails die geweldig smaken bij een kaasplateau.

Heerlijke kaas van Emmi KALTBACH om precies te zijn. Vaste lezers onder jullie weten dat ik gek ben op kaasjes en dan het liefst aromatisch en met lekker veel smaak. De kazen van Emmi KALTBACH worden in Zwitserland zo’n vijftien meter onder de grond gerijpt tot ze perfect zijn om verkocht te worden. Zoals deze Emmi KALTBACH le Gruyère AOP bijvoorbeeld, die uniek is van smaak doordat de kaas gerijpt is in een zandsteengrot. Daardoor krijgt de kaas fijne zoutkristallen en wordt hij complex en intens van smaak. Je denkt bij een kaasplateau waarschijnlijk niet zo snel aan cocktails, maar met de juiste mix van ingrediënten krijg je echt een tóp combi. Denk dan aan een zoete, frisse cocktail met dadelstroop en een bittertje.

Je moet dus een beetje creatief zijn en dat is de bartender van de Bols Academy prima gelukt. Robért Verweij trouwens ook. Je kent hem wel, hij was onder andere tv kok bij Carlo en Irene. Hij maakte twee super originele creaties met kaas waaronder eentje van reepjes kaas met chorizo en hazelnoot a la Merci. Ideetje voor iedereen die haar kaasplateau wel heel origineel op tafel wil zetten ;)

EMMI KALTBACH kazen, Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!, Lekkere kazen kaasplateau, Borrelhapjes met kaas, Kaas cocktails, Kaasplateau cocktails, Cocktails met dadel, Dadel cocktail, Beaufood cocktails, Cocktail bloggers

EMMI KALTBACH kazen, Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!, Lekkere kazen kaasplateau, Borrelhapjes met kaas, Kaas cocktails, Kaasplateau cocktails, Cocktails met dadel, Dadel cocktail, Beaufood cocktails, Cocktail bloggers

EMMI KALTBACH kazen, Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!, Lekkere kazen kaasplateau, Borrelhapjes met kaas, Kaas cocktails, Kaasplateau cocktails, Cocktails met dadel, Dadel cocktail, Beaufood cocktails, Cocktail bloggers

 

Dus! Je pakt een mooie houten plank, twee lekkere kazen (bijvoorbeeld mijn favoriete Emmi KALTBACH le Gruyère AOP en Emmi KALTBACH Creamy), een lekkere jam of membrillo en deze Date Old Fashioned cocktail met dadel likeur en veel ijs. Plus wat fijn gezelschap natuurlijk.

 

Dit heb je nodig voor deze Date Old Fashioned a 2 personen

  • 90ml corenwijn
  • 30ml dadel likeur
  • 30ml suikersiroop – honing is ook lekker
  • 6 scheutjes angostura bitter – een bittertje gemaakt van meer dan 40 tropische kruiden en plantenextracten
  • 8 ijsblokjes
  • garnering: 2 dadels en 2 cocktailprikkertjes

 

Zo maak je hem

Verdeel de ingrediënten, behalve de ijsblokjes, over twee glazen. Roer goed door elkaar en voeg één voor één de ijsklontjes toe. Blijf ondertussen steeds roeren.

Ontpit de dadels, rijg ze aan de prikkers en leg ze op de glazen. Serveer direct.

 

EMMI KALTBACH kazen, Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!, Lekkere kazen kaasplateau, Borrelhapjes met kaas, Kaas cocktails, Kaasplateau cocktails, Cocktails met dadel, Dadel cocktail, Beaufood cocktails, Cocktail bloggers

EMMI KALTBACH kazen, Speciaal voor alle kaasliefhebbers, deze cocktail drink je bij een kaasplateau!, Lekkere kazen kaasplateau, Borrelhapjes met kaas, Kaas cocktails, Kaasplateau cocktails, Cocktails met dadel, Dadel cocktail, Beaufood cocktails, Cocktail bloggers

 

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood. Dit artikel schreef ik in samenwerking met EMMI KALTBACH.
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.