Spaghettipompoen met spinazie pesto

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Spaghettipompoen, ik had er een week geleden nog nooit van gehoord. Het vruchtvlees van de pompoen zou je na een tijdje garen in de oven met een vork los kunnen schrapen met als resultaat spaghettislierten. Ik was er een beetje sceptisch over maar niets was minder waar! Al moet ik wel zeggen dat dit meer weg heeft van noodles, haha.  Al met al is spaghettipompoen een mooi ingrediënt waarmee je een heerlijk én origineel gerecht kunt maken. Een makkelijk gerecht ook, want het is heel eenvoudig klaar te maken. Even de oven in, uitschrapen tot spaghetti en klaar is kees. Het vruchtvlees van deze pompoen is zacht zoet en smaakt top in combinatie met pittige rucola. Maak daarbij een lekkere homemade pesto van spinazie, rooster de pitjes uit de pompoen in een droge koekenpan met wat zeezout en eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze spaghettipompoen met spinazie pesto / twee personen

  • 1 spaghettipompoen
  • 2 handjes rucola
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 lente ui
  • 2 handen verse spinazie

Voor de spinazie pesto

  • 1 hand verse spinazie
  • klein handje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje olijfolie

 

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Halveer de pompoen en verwijder de pitjes. Spoel ze schoon en bewaar ze in een schaaltje. Leg de pompoen met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Schuif de plaat voor ongeveer 45 minuten in de oven of totdat de pompoen gaar is. Controleer hem na een half uurtje even door in de schil te prikken. Je wilt niet dat hij te gaar en te zacht is, want anders heb je straks puree in plaats van spaghetti.

Maak ondertussen de pesto. Pel het teentje knoflook en doe alle ingrediënten voor de pesto samen met een snuf zout in je keukenmachine. Mix tot je een romige pesto hebt. Dit kun je eventueel ook doen met een staafmixer.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi er een snuf zeezout over. Rooster in de laatste drie minuten de pijnboompitten mee. Schep de pompoenpitten in een schaaltje. Snijd de lente ui in ringetjes.

Verhit een klein scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de spinazie totdat het geslonken is.

Haal de pompoen uit de oven. Schraap met een vork het vruchtvlees eruit en schep dit bij de spinazie. Tip: gebruik hier een theedoek voor want de pompoenen zijn heet!

Schep de pompoen door de spinazie, breng op smaak met een snuf peper en schep de spaghetti weer terug in de pompoen. Garneer af met lente ui, pompoenpitten, pijnboompitten en een flinke eetlepel pesto.

 

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!