Spaghettipompoen met spinazie pesto

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Spaghettipompoen, ik had er een week geleden nog nooit van gehoord. Het vruchtvlees van de pompoen zou je na een tijdje garen in de oven met een vork los kunnen schrapen met als resultaat spaghettislierten. Ik was er een beetje sceptisch over maar niets was minder waar! Al moet ik wel zeggen dat dit meer weg heeft van noodles, haha.  Al met al is spaghettipompoen een mooi ingrediënt waarmee je een heerlijk én origineel gerecht kunt maken. Een makkelijk gerecht ook, want het is heel eenvoudig klaar te maken. Even de oven in, uitschrapen tot spaghetti en klaar is kees. Het vruchtvlees van deze pompoen is zacht zoet en smaakt top in combinatie met pittige rucola. Maak daarbij een lekkere homemade pesto van spinazie, rooster de pitjes uit de pompoen in een droge koekenpan met wat zeezout en eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze spaghettipompoen met spinazie pesto / twee personen

  • 1 spaghettipompoen
  • 2 handjes rucola
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 lente ui
  • 2 handen verse spinazie

Voor de spinazie pesto

  • 1 hand verse spinazie
  • klein handje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje olijfolie

 

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Halveer de pompoen en verwijder de pitjes. Spoel ze schoon en bewaar ze in een schaaltje. Leg de pompoen met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Schuif de plaat voor ongeveer 45 minuten in de oven of totdat de pompoen gaar is. Controleer hem na een half uurtje even door in de schil te prikken. Je wilt niet dat hij te gaar en te zacht is, want anders heb je straks puree in plaats van spaghetti.

Maak ondertussen de pesto. Pel het teentje knoflook en doe alle ingrediënten voor de pesto samen met een snuf zout in je keukenmachine. Mix tot je een romige pesto hebt. Dit kun je eventueel ook doen met een staafmixer.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi er een snuf zeezout over. Rooster in de laatste drie minuten de pijnboompitten mee. Schep de pompoenpitten in een schaaltje. Snijd de lente ui in ringetjes.

Verhit een klein scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de spinazie totdat het geslonken is.

Haal de pompoen uit de oven. Schraap met een vork het vruchtvlees eruit en schep dit bij de spinazie. Tip: gebruik hier een theedoek voor want de pompoenen zijn heet!

Schep de pompoen door de spinazie, breng op smaak met een snuf peper en schep de spaghetti weer terug in de pompoen. Garneer af met lente ui, pompoenpitten, pijnboompitten en een flinke eetlepel pesto.

 

Spaghettipompoen met spinazie pesto, Spaghettipompoen bereiden, Spaghettipompoen recept, spaghetti van pompoen maken, Beaufood recepten, Vegan pompoenrecepten, Vegan hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.