...

Snoeppaprika’tjes gevuld met geitenkaas-peterseliecréme 

Snoeppaprika’tjes gevuld met geitenkaas-peterseliecréme 

door | apr 24, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Volgens het weerbericht is het na vanavond even gedaan met het mooie weer (boeee!) en dus gok ik zo dat half Nederland vanavond de bbq aangooit. Ik in ieder geval wel!

Dit hapje is heerlijk voor bij de bbq, maar ook voor bij de borrel of lekker als bijgerechtje op een tapasavond :)

 

Gevulde paprika's

 

Nodig voor 8 paprika’tjes

  • 8 (oranje) snoeppaprika’s
  • 2 el zachte geitenkaas
  • 1 el kwark
  • Klein handje verse peterselie
  • Snuf zout

 

Zo maak je ze

Je kunt ze op twee manieren bereiden: rauw of even gegrild. Beide zijn even lekker, de rauwe zijn knapperig en de gegrilde zacht. Ik deed ze eerst even in de oven.

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Snijd het kopje van de paprika’s af en snijd de zaadjes eruit. Leg op een bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen de creme door de peterselie fijn te hakken en alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Haal de paprika’s uit de oven (kijk uit, er kan heet sap uitlopen!) en vul ze daarna met de geitenkaascreme.

Serveer op een leuk bord met wat takjes peterselie.

 

Gevulde paprika's

 

Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken natuurlijk. Of vervang de peterselie eens door dille, Italiaanse kruiden, tijm of basilium.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *