Snoeppaprika’tjes gevuld met geitenkaas-peterseliecréme 

Volgens het weerbericht is het na vanavond even gedaan met het mooie weer (boeee!) en dus gok ik zo dat half Nederland vanavond de bbq aangooit. Ik in ieder geval wel!

Dit hapje is heerlijk voor bij de bbq, maar ook voor bij de borrel of lekker als bijgerechtje op een tapasavond :)

 

Gevulde paprika's

 

Nodig voor 8 paprika’tjes

  • 8 (oranje) snoeppaprika’s
  • 2 el zachte geitenkaas
  • 1 el kwark
  • Klein handje verse peterselie
  • Snuf zout

 

Zo maak je ze

Je kunt ze op twee manieren bereiden: rauw of even gegrild. Beide zijn even lekker, de rauwe zijn knapperig en de gegrilde zacht. Ik deed ze eerst even in de oven.

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Snijd het kopje van de paprika’s af en snijd de zaadjes eruit. Leg op een bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen de creme door de peterselie fijn te hakken en alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Haal de paprika’s uit de oven (kijk uit, er kan heet sap uitlopen!) en vul ze daarna met de geitenkaascreme.

Serveer op een leuk bord met wat takjes peterselie.

 

Gevulde paprika's

 

Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken natuurlijk. Of vervang de peterselie eens door dille, Italiaanse kruiden, tijm of basilium.

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.