Volgens het weerbericht is het na vanavond even gedaan met het mooie weer (boeee!) en dus gok ik zo dat half Nederland vanavond de bbq aangooit. Ik in ieder geval wel!
Dit hapje is heerlijk voor bij de bbq, maar ook voor bij de borrel of lekker als bijgerechtje op een tapasavond :)
Nodig voor 8 paprika’tjes
- 8 (oranje) snoeppaprika’s
- 2 el zachte geitenkaas
- 1 el kwark
- Klein handje verse peterselie
- Snuf zout
Zo maak je ze
Je kunt ze op twee manieren bereiden: rauw of even gegrild. Beide zijn even lekker, de rauwe zijn knapperig en de gegrilde zacht. Ik deed ze eerst even in de oven.
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Snijd het kopje van de paprika’s af en snijd de zaadjes eruit. Leg op een bakplaat voor 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de creme door de peterselie fijn te hakken en alle ingrediënten met elkaar te mengen.
Haal de paprika’s uit de oven (kijk uit, er kan heet sap uitlopen!) en vul ze daarna met de geitenkaascreme.
Serveer op een leuk bord met wat takjes peterselie.
Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken natuurlijk. Of vervang de peterselie eens door dille, Italiaanse kruiden, tijm of basilium.
0 reacties