...

Snoeppaprika’tjes gevuld met geitenkaas-peterseliecréme 

Snoeppaprika’tjes gevuld met geitenkaas-peterseliecréme 

door | apr 24, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Volgens het weerbericht is het na vanavond even gedaan met het mooie weer (boeee!) en dus gok ik zo dat half Nederland vanavond de bbq aangooit. Ik in ieder geval wel!

Dit hapje is heerlijk voor bij de bbq, maar ook voor bij de borrel of lekker als bijgerechtje op een tapasavond :)

 

Gevulde paprika's

 

Nodig voor 8 paprika’tjes

  • 8 (oranje) snoeppaprika’s
  • 2 el zachte geitenkaas
  • 1 el kwark
  • Klein handje verse peterselie
  • Snuf zout

 

Zo maak je ze

Je kunt ze op twee manieren bereiden: rauw of even gegrild. Beide zijn even lekker, de rauwe zijn knapperig en de gegrilde zacht. Ik deed ze eerst even in de oven.

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Snijd het kopje van de paprika’s af en snijd de zaadjes eruit. Leg op een bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen de creme door de peterselie fijn te hakken en alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Haal de paprika’s uit de oven (kijk uit, er kan heet sap uitlopen!) en vul ze daarna met de geitenkaascreme.

Serveer op een leuk bord met wat takjes peterselie.

 

Gevulde paprika's

 

Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken natuurlijk. Of vervang de peterselie eens door dille, Italiaanse kruiden, tijm of basilium.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *