...

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

door | nov 14, 2020 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Cinnamon rolls zijn heerlijk zoete, fluffy kaneel broodjes die vaak worden geserveerd bij thee of koffie. Deze kerst serveer ik ze bij het kerstontbijt! Deze cinnamon rolls zijn súper makkelijk en snel te maken en staan onwijs leuk op tafel. Ik zag deze broodjes laatst in de etalage liggen van Pluk Amsterdam (een super tof winkeltje in De 9 Straatjes) en daar kreeg ik zó’n trek van, dat ik thuis meteen aan de slag ging met een Beaufood versie. Eentje met minder suiker en vet én binnen no time op tafel. Voor de lekkerste cinnamon rolls maak je het deeg namelijk het liefste zelf (vond ik te lang duren want: kneden, rijzen, weer kneden etc.), maar je kunt hier dus ook prima kant en klaar croissantdeeg voor gebruiken. Handig toch? Dit is veel makkelijker en hierdoor zijn ze ook nog eens super snel klaar!

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Snel klaar & makkelijk te maken

Voor deze cinnamon rolls gebruik je dus kant-en-klaar croissantdeeg. Je rolt het deeg uit, drukt de naadjes tegen elkaar en bestrijkt de plak met kaneelboter. Vervolgens rol je de boel weer op en snijd je de rol in plakken. Terwijl de kaneel broodjes in de oven liggen te bruinen, gaan we aan de slag met de topping. De cinnamon rolls zijn van zichzelf al heerlijk, maar ze worden nóg lekkerder met een zoete topping erop. Normaliter bestaat die zoete topping uit een mengsel van roomkaas en een berg poedersuiker, maar aangezien ik zo min mogelijk suiker probeer te eten, maak ik mijn topping van volle kwark en een drupje vanille essence. Net zo lekker zoet, maar wel een stuk verantwoorder.

Geniet van deze lekkere & easy cinnamon rolls!

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Dit heb je nodig voor deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg / 6 stuks

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • optioneel (maar zeker een aanrader): rasp van 1 sinaasappel

Topping

  • 60 gr volle kwark
  • optioneel: klein scheutje vanille essence 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op je bakplaat.

Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Druk het deeg bij de naden goed tegen elkaar aan, zodat je geen naadjes meer ziet.

Meng de kaneel met de zachte boter. Smeer de kaneelboter op het croissantdeeg en strooi daarna de suiker en sinaasappelrasp erover. Rol het deeg op tot een rol.

Snijd met een scherp mes de rol in 6 plakjes en leg deze op de bakplaat. Bak de snelle cinnamon rolls 12 minuten.

Ga ondertussen verder met de topping. Hiervoor meng je de kwark met de vanille essence. Wil je de topping mooi over de cinnamon rolls draperen? Schep de topping dan in een plastic zakje en knip vervolgens het puntje ervan af. Je kunt de kwark topping natuurlijk ook gewoon over de rolls scheppen!

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Snelle cinnamon rolls van croissantdeeg

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Roelof

    Lijkt me heel lekker en ga ik morgen zeker maken

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *