Cinnamon rolls zijn heerlijk zoete, fluffy kaneel broodjes die vaak worden geserveerd bij thee of koffie. Deze kerst serveer ik ze bij het kerstontbijt! Deze cinnamon rolls zijn súper makkelijk en snel te maken en staan onwijs leuk op tafel. Ik zag deze broodjes laatst in de etalage liggen van Pluk Amsterdam (een super tof winkeltje in De 9 Straatjes) en daar kreeg ik zó’n trek van, dat ik thuis meteen aan de slag ging met een Beaufood versie. Eentje met minder suiker en vet én binnen no time op tafel. Voor de lekkerste cinnamon rolls maak je het deeg namelijk het liefste zelf (vond ik te lang duren want: kneden, rijzen, weer kneden etc.), maar je kunt hier dus ook prima kant en klaar croissantdeeg voor gebruiken. Handig toch? Dit is veel makkelijker en hierdoor zijn ze ook nog eens super snel klaar!
Snel klaar & makkelijk te maken
Voor deze cinnamon rolls gebruik je dus kant-en-klaar croissantdeeg. Je rolt het deeg uit, drukt de naadjes tegen elkaar en bestrijkt de plak met kaneelboter. Vervolgens rol je de boel weer op en snijd je de rol in plakken. Terwijl de kaneel broodjes in de oven liggen te bruinen, gaan we aan de slag met de topping. De cinnamon rolls zijn van zichzelf al heerlijk, maar ze worden nóg lekkerder met een zoete topping erop. Normaliter bestaat die zoete topping uit een mengsel van roomkaas en een berg poedersuiker, maar aangezien ik zo min mogelijk suiker probeer te eten, maak ik mijn topping van volle kwark en een drupje vanille essence. Net zo lekker zoet, maar wel een stuk verantwoorder.
Geniet van deze lekkere & easy cinnamon rolls!
Dit heb je nodig voor deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg / 6 stuks
- 1 blikje croissantdeeg
- 50 gram zachte boter
- 2 tl kaneel
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- optioneel (maar zeker een aanrader): rasp van 1 sinaasappel
Topping
- 60 gr volle kwark
- optioneel: klein scheutje vanille essence
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Druk het deeg bij de naden goed tegen elkaar aan, zodat je geen naadjes meer ziet.
Meng de kaneel met de zachte boter. Smeer de kaneelboter op het croissantdeeg en strooi daarna de suiker en sinaasappelrasp erover. Rol het deeg op tot een rol.
Snijd met een scherp mes de rol in 6 plakjes en leg deze op de bakplaat. Bak de snelle cinnamon rolls 12 minuten.
Ga ondertussen verder met de topping. Hiervoor meng je de kwark met de vanille essence. Wil je de topping mooi over de cinnamon rolls draperen? Schep de topping dan in een plastic zakje en knip vervolgens het puntje ervan af. Je kunt de kwark topping natuurlijk ook gewoon over de rolls scheppen!
Lijkt me heel lekker en ga ik morgen zeker maken