Dit heerlijke, smeuïge chocoladetaartje komt uit het kookboek van Pascale Naessens, genaamd Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten. Ik moet zeggen, fantastisch kookboek! Pascale legde haar culinaire ziel en zaligheid in dit boek en dat is te zien. Prachtige foto’s, heerlijke gerechten en leuk geschreven. Echt een boek om cadeau te doen. Hieronder vertel ik je waarom én geef ik je het recept voor dit makkelijke en smeuïge chocoladetaartje van kokosmeel.
In dit boek staat vers eten centraal. Kwalitatieve, volvette en verse ingrediënten, dat is volgens Pascale veruit de beste voeding. Weg van de kant en klare gerechten en pakjes en zakjes, maar terug naar échte ingrediënten. Zoals onbespoten fruit en groenten, en vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Neem de tijd om een lekkere en voedzame maaltijd voor jezelf te maken. Met die tijd zit het wel goed, want naast het gebruiken van maar vier ingrediënten heeft ze ook nog eens hoofdstukken met gerechten die binnen 10 15, 20 óf 25 minuten klaar zijn. Ideaal! Er zijn niet veel kookboeken waaruit ik regelmatig kook (niet omdat ze ik ze niet leuk vind, maar ik probeer gewoon graag veel verschillende kookboeken uit), maar dit boek pak ik er zeer regelmatig bij.
Zo had ik ‘s avonds ineens trek in iets chocolade-achtigs, iets smeuïgs, iets uit de oven.. en kwam toen dit smeuïge chocoladetaartje tegen. Gemaakt van pure chocolade en kokosmeel. Echt heeeeul erg lekker. Het originele recept is voor twee personen, maar persoonlijk vond ik hem best machtig en wij konden er met zijn vieren van eten. Hieronder vind je een greep uit de recepten van dit kookboek en het recept voor het taartje!
Gewokte kip met groenten en pinda’s
Pizza van amandelmeel met passata en gruyère
Spiegelei ‘new style’ met feta en champignons
Koop Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens hier via Bol.com.
Dit heb je nodig voor dit smeuïge chocoladetaartje / 2 personen (of 4 in mijn geval)
- 40 gr kokosmeel
- 120 gr pure chocolade – zo puur mogelijk, liefst meer dan 75% cacao
- 100 gr kokoscréme – Ook wel santen genoemd. Dit is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het schap waar ook de kokosmelk staat. Ik gebruikte het merk Go Tan, die hebben van die handige zakjes.
- 2 eieren
- 1 el kokosbloesemsuiker – Nu denk je misschien ‘hee dit zijn vijf ingrediënten, geen vier?’ en dat klopt, maar het kookboek gaat ervan uit dat je basisingrediënten als suiker, zout, olie e.d in huis hebt dus deze tellen niet mee.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine ovenschaal met een stuk bakpapier.
Smelt de chocolade au bain marie. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
Leg twee zakjes kokoscréme in een kom heet water en kneed ze daarna kort met de hand. De créme is nu vloeibaar geworden. Meng de eieren met de kokoscréme en kokosmeel. Voeg de (iets afgekoelde) gesmolten chocolade toe. Let op dat de chocolade niet te heet is, anders zullen de al eieren gaan stollen en dat willen we niet.
Schep het chocolademengsel in de ovenschaal en bak het chocoladetaartje een kwartier in de oven.
Warm is hij ontzettend lekker, maar moeilijk te snijden. Nu maakte mij dat geen reet uit (want: HEEL veel zin in), maar als je hem iets laat afkoelen kun je hem in mooiere punten snijden.
Serveer je dit taartje tijdens een etentje? Doe er dan een klein bolletje vanille ijs bij.. Zelf deed ik er een klodder pindakaas op.
Hallo, ziet er superlekker uit dat chocoladetaartje! Ik vraag me af of ik de chocolade ook kan vervangen door cacao poeder… Ik eet koolhydraat arm sinds anderhalve maand en ben nu nog een beetje bang voor de koolhydraten in de chocolade!
Groet Patty
Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar ik weet eigenlijk bijna zeker dat het taartje kurkdroog wordt als je de chocolade vervangt door cacaopoeder..
Smaakt het chocoladetaartje niet heel erg naar kokos? Daar hou ik namelijk helaas echt helemaal niet van.