Slowjuice sapje met biet, appel en gember

Slowjuice sapje met biet, appel en gember, Slow juice recepten, Welke juicer is het best, Juicer van Hurom, Slowjuicer vs smoothies, Slowjuicer tips, Slowjuices met biet, Gezonde foodblogger recepten

Door mijn griepje van laatst besloot ik mijn slowjuicer weer eens uit de kast te trekken. Ik heb hem een tijd lang dagelijks gebruikt maar ik was er ineens een beetje klaar mee ofzo. Het schoonmaken is niet super veel werk, maar wel ietsje meer dan wanneer je een blender gebruikt. Ik ben echt iemand die een periode lang trouw is aan juices om die vervolgens weer in te ruilen voor smoothies. Maar ik ben weer helemaal op de juice tour! Wie van jullie heeft er allemaal een slowjuicer in de keuken?

Het fijne aan een juicer vind ik de enorme hoeveelheid groenten die je erin kwijt kunt. Een hele bos bleekselderij, een stuk verse gember, een venkel en twee appels zouden er in een blender uit komen tot een paar liter dikke drab (als het er al allemaal inpast), maar met een juicer pers je daar een heerlijk sapje van. Je moet dus wel even flink veel groenten en fruit inslaan want er gaat nogal wat in. Het resultaat is een een super gezond drankje dat barst van de vitamientjes.

Een slowjuice sapje vind ik het lekkerst met drie, max vier ingrediënten. Ik gooi af en toe ook wel eens meerdere soorten groenten en fruit in het apparaat maar het resultaat is toch vaak het lekkerst wanneer je maar een paar ingrediënten gebruikt. Dit keer ging ik voor biet, appel en gember. And it was gooood!

 

Dit heb je nodig voor 2 glazen

  • 3 grote bieten
  • 3 appels
  • stukje gember – zo groot als je duim

 

Slowjuice sapje met biet, appel en gember, Slow juice recepten, Welke juicer is het best, Juicer van Hurom, Slowjuicer vs smoothies, Slowjuicer tips, Slowjuices met biet, Gezonde foodblogger recepten

 

 

 

Zo maak je het

In je juicer ermee en juicen maar! Je kunt het sapje bewaren in de koelkast maar het lekkerst (en meest gezond) is hij als je hem meteen opdrinkt.

 

Print Friendly, PDF & Email
6 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.