...

Slowjuice sapje met biet, appel en gember

Slowjuice sapje met biet, appel en gember

door | nov 3, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 6 reacties

Slowjuice sapje met biet, appel en gember, Slow juice recepten, Welke juicer is het best, Juicer van Hurom, Slowjuicer vs smoothies, Slowjuicer tips, Slowjuices met biet, Gezonde foodblogger recepten

Door mijn griepje van laatst besloot ik mijn slowjuicer weer eens uit de kast te trekken. Ik heb hem een tijd lang dagelijks gebruikt maar ik was er ineens een beetje klaar mee ofzo. Het schoonmaken is niet super veel werk, maar wel ietsje meer dan wanneer je een blender gebruikt. Ik ben echt iemand die een periode lang trouw is aan juices om die vervolgens weer in te ruilen voor smoothies. Maar ik ben weer helemaal op de juice tour! Wie van jullie heeft er allemaal een slowjuicer in de keuken?

Het fijne aan een juicer vind ik de enorme hoeveelheid groenten die je erin kwijt kunt. Een hele bos bleekselderij, een stuk verse gember, een venkel en twee appels zouden er in een blender uit komen tot een paar liter dikke drab (als het er al allemaal inpast), maar met een juicer pers je daar een heerlijk sapje van. Je moet dus wel even flink veel groenten en fruit inslaan want er gaat nogal wat in. Het resultaat is een een super gezond drankje dat barst van de vitamientjes.

Een slowjuice sapje vind ik het lekkerst met drie, max vier ingrediënten. Ik gooi af en toe ook wel eens meerdere soorten groenten en fruit in het apparaat maar het resultaat is toch vaak het lekkerst wanneer je maar een paar ingrediënten gebruikt. Dit keer ging ik voor biet, appel en gember. And it was gooood!

 

Dit heb je nodig voor 2 glazen

 • 3 grote bieten
 • 3 appels
 • stukje gember – zo groot als je duim

 

Slowjuice sapje met biet, appel en gember, Slow juice recepten, Welke juicer is het best, Juicer van Hurom, Slowjuicer vs smoothies, Slowjuicer tips, Slowjuices met biet, Gezonde foodblogger recepten

 

 

 

Zo maak je het

In je juicer ermee en juicen maar! Je kunt het sapje bewaren in de koelkast maar het lekkerst (en meest gezond) is hij als je hem meteen opdrinkt.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Frida de Vries

  Kan je dit ook maken zonder slow juicer? Het lijkt me zo lekker!

  Antwoord
  • Bo

   Helaas heb je hier echt een slowjuicer voor nodig :)

   Antwoord
 2. Jacq

  Ziet er lekker uit! Welke soort appels heb je erdoor?

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt Jacq! Ik heb zacht zoete appels gebruikt, Elstars.

   Antwoord
 3. Lisenka

  Met een stukje rode peper (zonder zaadjes!) erin is ie extra pittig. Mijn favoriet. Jummie!

  Antwoord
  • Bo

   Heee dat is een leuke tip. Bij mijn sapje van morgen ga ik dit eens proberen :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *