...

Slowjuice sapje met biet, appel en gember

Slowjuice sapje met biet, appel en gember

door | nov 3, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 6 reacties

Slowjuice sapje met biet, appel en gember, Slow juice recepten, Welke juicer is het best, Juicer van Hurom, Slowjuicer vs smoothies, Slowjuicer tips, Slowjuices met biet, Gezonde foodblogger recepten

Door mijn griepje van laatst besloot ik mijn slowjuicer weer eens uit de kast te trekken. Ik heb hem een tijd lang dagelijks gebruikt maar ik was er ineens een beetje klaar mee ofzo. Het schoonmaken is niet super veel werk, maar wel ietsje meer dan wanneer je een blender gebruikt. Ik ben echt iemand die een periode lang trouw is aan juices om die vervolgens weer in te ruilen voor smoothies. Maar ik ben weer helemaal op de juice tour! Wie van jullie heeft er allemaal een slowjuicer in de keuken?

Het fijne aan een juicer vind ik de enorme hoeveelheid groenten die je erin kwijt kunt. Een hele bos bleekselderij, een stuk verse gember, een venkel en twee appels zouden er in een blender uit komen tot een paar liter dikke drab (als het er al allemaal inpast), maar met een juicer pers je daar een heerlijk sapje van. Je moet dus wel even flink veel groenten en fruit inslaan want er gaat nogal wat in. Het resultaat is een een super gezond drankje dat barst van de vitamientjes.

Een slowjuice sapje vind ik het lekkerst met drie, max vier ingrediënten. Ik gooi af en toe ook wel eens meerdere soorten groenten en fruit in het apparaat maar het resultaat is toch vaak het lekkerst wanneer je maar een paar ingrediënten gebruikt. Dit keer ging ik voor biet, appel en gember. And it was gooood!

 

Dit heb je nodig voor 2 glazen

 • 3 grote bieten
 • 3 appels
 • stukje gember – zo groot als je duim

 

Slowjuice sapje met biet, appel en gember, Slow juice recepten, Welke juicer is het best, Juicer van Hurom, Slowjuicer vs smoothies, Slowjuicer tips, Slowjuices met biet, Gezonde foodblogger recepten

 

 

 

Zo maak je het

In je juicer ermee en juicen maar! Je kunt het sapje bewaren in de koelkast maar het lekkerst (en meest gezond) is hij als je hem meteen opdrinkt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Frida de Vries

  Kan je dit ook maken zonder slow juicer? Het lijkt me zo lekker!

  Antwoord
  • Bo

   Helaas heb je hier echt een slowjuicer voor nodig :)

   Antwoord
 2. Jacq

  Ziet er lekker uit! Welke soort appels heb je erdoor?

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt Jacq! Ik heb zacht zoete appels gebruikt, Elstars.

   Antwoord
 3. Lisenka

  Met een stukje rode peper (zonder zaadjes!) erin is ie extra pittig. Mijn favoriet. Jummie!

  Antwoord
  • Bo

   Heee dat is een leuke tip. Bij mijn sapje van morgen ga ik dit eens proberen :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *