Door mijn griepje van laatst besloot ik mijn slowjuicer weer eens uit de kast te trekken. Ik heb hem een tijd lang dagelijks gebruikt maar ik was er ineens een beetje klaar mee ofzo. Het schoonmaken is niet super veel werk, maar wel ietsje meer dan wanneer je een blender gebruikt. Ik ben echt iemand die een periode lang trouw is aan juices om die vervolgens weer in te ruilen voor smoothies. Maar ik ben weer helemaal op de juice tour! Wie van jullie heeft er allemaal een slowjuicer in de keuken?
Het fijne aan een juicer vind ik de enorme hoeveelheid groenten die je erin kwijt kunt. Een hele bos bleekselderij, een stuk verse gember, een venkel en twee appels zouden er in een blender uit komen tot een paar liter dikke drab (als het er al allemaal inpast), maar met een juicer pers je daar een heerlijk sapje van. Je moet dus wel even flink veel groenten en fruit inslaan want er gaat nogal wat in. Het resultaat is een een super gezond drankje dat barst van de vitamientjes.
Een slowjuice sapje vind ik het lekkerst met drie, max vier ingrediënten. Ik gooi af en toe ook wel eens meerdere soorten groenten en fruit in het apparaat maar het resultaat is toch vaak het lekkerst wanneer je maar een paar ingrediënten gebruikt. Dit keer ging ik voor biet, appel en gember. And it was gooood!
Dit heb je nodig voor 2 glazen
- 3 grote bieten
- 3 appels
- stukje gember – zo groot als je duim
Zo maak je het
In je juicer ermee en juicen maar! Je kunt het sapje bewaren in de koelkast maar het lekkerst (en meest gezond) is hij als je hem meteen opdrinkt.
Kan je dit ook maken zonder slow juicer? Het lijkt me zo lekker!
Helaas heb je hier echt een slowjuicer voor nodig :)
Ziet er lekker uit! Welke soort appels heb je erdoor?
Bedankt Jacq! Ik heb zacht zoete appels gebruikt, Elstars.
Met een stukje rode peper (zonder zaadjes!) erin is ie extra pittig. Mijn favoriet. Jummie!
Heee dat is een leuke tip. Bij mijn sapje van morgen ga ik dit eens proberen :D