...

Slowjuice met appel en koolrabi

Slowjuice met appel en koolrabi

door | dec 1, 2018 | Recepten | 0 Reacties

Slowjuice met appel en koolrabi, Slowjuice recepten, Koolrabi sap gezond, Recepten slowjuicer, Gezonde sapjes, Slowjuice inspiratie

Ik heb mijn slowjuicer maar weer eens uit de kast getrokken. Soms gebruik ik hem weken niet, maar de afgelopen dagen ben ik weer helemaal into slowjuicen. Ik maak best vaak hetzelfde sapje met wortel, appel en gember (lekker makkelijk), maar een beetje variatie is wel leuk. Ik las laatst ergens dat koolrabi ontzettend gezond voor je is. Het is een bom van vitamine C en een bron van magnesium. Hoog tijd om er een sapje van te maken! Grote kans dat je denk ‘hmmm, koolrabi?’. Het is namelijk een vergeten groente. Super jammer, want koolrabi (niet te verwarren met koolraap) is erg lekker. Rauw door salades of kort gebakken met verse kruiden in een klontje roomboter. Het sap van een koolrabi is lichtzoet en ik had niet verwacht dat het zo lekker zou smaken in een slowjuice. Hieronder vind je het recept voor een smaakvol en super gezond sapje!

Slowjuice met appel en koolrabi, Slowjuice recepten, Koolrabi sap gezond, Recepten slowjuicer, Gezonde sapjes, Slowjuice inspiratie

Slowjuice met appel en koolrabi, Slowjuice recepten, Koolrabi sap gezond, Recepten slowjuicer, Gezonde sapjes, Slowjuice inspiratie

Dit heb je nodig voor deze slowjuice met appel en koolrabi / 1 liter

  • 1 koolrabi
  • 1 bos bleekselderij
  • 1 grote appel
  • sap van 1 limoen
  • stukje gember – ter grootte van je duim

 

Zo maak je het

Je hoeft de groenten niet te schillen. Ik spoel ze wel altijd even schoon onder de kraan.

Snijd de groenten en partjes en juice er met behulp van je slowjuicer sap van.

Drink de juice direct of bewaar maximaal een nacht in de koelkast.

Slowjuice met appel en koolrabi, Slowjuice recepten, Koolrabi sap gezond, Recepten slowjuicer, Gezonde sapjes, Slowjuice inspiratie

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *