Ik ben echt gek op smeersalades voor op crackers, haverbroodjes of op toast. Maar heb je voor de grap wel eens geteld hoeveel garnaaltjes er in een kant en klare salade zitten? Ik kocht er een bij de AH, spoelde alles schoon in een vergiet en er bleven maar liefst ACHT KLEINE GARNAALTJES OVER. Echt waar. En het waren nog niet eens hele garnalen maar meer kleine stukjes. Daarnaast hoef ik je natuurlijk niet te vertellen hoeveel zooi er in een kant en klare salade zit. Te veel zout, te veel suiker, kleurstof, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. En dan heb je dus nog niet eens fatsoenlijke garnalen in je garnalensalade.
Dus! Lekker zelf aan de slag dan maar :) Ik vervang het grootste gedeelte van de mayo door yoghurt waardoor de salade extra skinny is.
Dit heb je nodig voor een klein bakje
- 150 gr roze garnalen
- 2 el mayo
- 100 gr yoghurt
- 2 stengels bleekselderij
- 1/2 rode ui
- kneepje vers citroensap
- 1 tl gedroogde dille
Zo maak je het
Spoel de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de rode ui.
Meng alles in een kommetje tot salade. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat dille.
Klaar is je skinny garnalensalade! Je kunt hem vier dagen in een afsluitbaar bakje bewaren in de koelkast.
Ik eet deze salade op crackertjes met wat veldsla als lunch of ik serveer een schaaltje bij de borrel samen met toastjes en olijven. En heb je wat over? Dan kun je dat de volgende morgen lekker op een stuk toast eten als ontbijt!
0 reacties