Skinny eiersalade

Skinny eiersalade

Ik ben gek op smeersels! En op crackers en toastjes. Op een combinatie van die twee al helemaal. Alleen was ik afgelopen week een beetje koos inspiratieloos wat betreft salade voor op crackers of brood. Als ik een dag onderweg ben of moet werken op locatie gris ik vaak een pak crackers mee en wat beleg voor erop. Ik heb zo’n super handig mini koeltasje waarin alles heel goed koel blijft (wat natuurlijk logisch is met een koeltas). Geen idee waarvan hij is, maar ik krijg nogal wat eten thuis gestuurd en dit tasje kreeg ik er ooit een keer bij. Handig!

Ik maak aan het begin van de week soms een pot (of een paar potjes) salade, spread, smeersels etc. als ik weet dat ik niet heel veel tijd heb om een lunch te maken. But what spread should i make this time..? En toen dacht ik aan een ouderwetste eiersalade. Geen fancy superfoodachtig iets, maar gewoon een frisse, simpele en smaakvolle eiersalade. Lekker op een cracker met wat rucola óf gezellig op toastjes voor bij de borrel. Ik vervang de mayo in dit recept voor de helft door kwark voor een skinny touch :)

 

Nodig voor een klein bakje

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • klein handje verse bieslook
  • 3 el kwark
  • 2 el mayo
  • snuf zout en peper
  • 1 tl mosterd

 

 

Skinny eiersalade

 

 

Zo maak je het

Prak het ei fijn en meng samen met de mosterd, kwark en mayo.

Pers de knoflook fijn en snij de bieslook en de ui klein. Meng dit er ook doorheen. Breng je eiersalade op smaak met peper en zout.

Bewaar het in een goed afsluitbare pot of bak in de koelkast. Of in kleinere bakjes als je een portie mee wil nemen naar werk.

 

Zin in een fris tintje? Voeg dan een kneepje vers citroensap toe aan je salade. Erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email
7 Comments
  1. Hallo bo,

    Zou de kwark ook vervangen kunnen worden door Griekse yoghurt? En hoe lang kan je het ongeveer bewaren?

    Groetjes
    Esther

    1. Hooi Esther, je kunt de kwark ook vervangen door yoghurt maar houd er dan rekening mee dat de eiersalade ietsje zuurder/frisser wordt. Kwark is namelijk wat zachter van smaak :) Laat je het me weten hoe het uitpakt? Je kunt de salade max drie dagen bewaren. Liefs en eet smakelijk!

    1. Ik ben zelf fan van Wasa crackertjes met rozemarijn en zeezout. Helaas zit hier ook een kleine hoeveelheid toegevoegde suikers in.. Als je suikervrije crackers wilt kun je het beste een kijkje nemen bij de EkoPlaza of een andere natuurwinkel. Laat je het me weten als je lekkere hebt gevonden?:) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!