...

Skinny eiersalade

Skinny eiersalade

Skinny eiersalade

Ik ben gek op smeersels! En op crackers en toastjes. Op een combinatie van die twee al helemaal. Alleen was ik afgelopen week een beetje koos inspiratieloos wat betreft salade voor op crackers of brood. Als ik een dag onderweg ben of moet werken op locatie gris ik vaak een pak crackers mee en wat beleg voor erop. Ik heb zo’n super handig mini koeltasje waarin alles heel goed koel blijft (wat natuurlijk logisch is met een koeltas). Geen idee waarvan hij is, maar ik krijg nogal wat eten thuis gestuurd en dit tasje kreeg ik er ooit een keer bij. Handig!

Ik maak aan het begin van de week soms een pot (of een paar potjes) salade, spread, smeersels etc. als ik weet dat ik niet heel veel tijd heb om een lunch te maken. But what spread should i make this time..? En toen dacht ik aan een ouderwetste eiersalade. Geen fancy superfoodachtig iets, maar gewoon een frisse, simpele en smaakvolle eiersalade. Lekker op een cracker met wat rucola óf gezellig op toastjes voor bij de borrel. Ik vervang de mayo in dit recept voor de helft door kwark voor een skinny touch :)

 

Nodig voor een klein bakje

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • klein handje verse bieslook
  • 3 el kwark
  • 2 el mayo
  • snuf zout en peper
  • 1 tl mosterd

 

 

Skinny eiersalade

 

 

Zo maak je het

Prak het ei fijn en meng samen met de mosterd, kwark en mayo.

Pers de knoflook fijn en snij de bieslook en de ui klein. Meng dit er ook doorheen. Breng je eiersalade op smaak met peper en zout.

Bewaar het in een goed afsluitbare pot of bak in de koelkast. Of in kleinere bakjes als je een portie mee wil nemen naar werk.

 

Zin in een fris tintje? Voeg dan een kneepje vers citroensap toe aan je salade. Erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

    • Bo

      Dat zal ongetwijfeld ook heerlijk zijn Jonna! Liefs, Bo

      Antwoord
  1. francis

    ah basic crackers bevat geen suiker

    Antwoord
  2. Esther

    Hallo bo,

    Zou de kwark ook vervangen kunnen worden door Griekse yoghurt? En hoe lang kan je het ongeveer bewaren?

    Groetjes
    Esther

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Esther, je kunt de kwark ook vervangen door yoghurt maar houd er dan rekening mee dat de eiersalade ietsje zuurder/frisser wordt. Kwark is namelijk wat zachter van smaak :) Laat je het me weten hoe het uitpakt? Je kunt de salade max drie dagen bewaren. Liefs en eet smakelijk!

      Antwoord
  3. Cyrina

    Welke crackers koop jij om je heerlijke eiersalade op te smeren?? I.v.m. toegevoegde suikers bij alle crackers in de winkels

    Antwoord
    • Bo

      Ik ben zelf fan van Wasa crackertjes met rozemarijn en zeezout. Helaas zit hier ook een kleine hoeveelheid toegevoegde suikers in.. Als je suikervrije crackers wilt kun je het beste een kijkje nemen bij de EkoPlaza of een andere natuurwinkel. Laat je het me weten als je lekkere hebt gevonden?:) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *