...

Semi gezonde saucijzen broodjes

Semi gezonde saucijzen broodjes

door | mei 22, 2016 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Semi gezonde saucijzen broodjes

Ik leef nog steeds een beetje op mijn roze verhuiswolk. Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde verhuizen Mike en ik over drie weken (al!) naar ons eerste grote mensen huis. En ik vind het een grote-mensen-huis omdat we geen huur meer hoeven te betalen (dus geen geld meer weggooien maar investeren), er een mooie tuin bij zit, een heerlijk bad, kantoorruimte (JA ECHT) een lichte grote woonkamer en.. mijn droomkeuken :D Althans ik ga er een droomkeuken van maken, maar het belangrijkste is dat de keuken groot genoeg is voor mijn veel te grote voorraad keukenzooi én dat er ruimte is voor een eettafel voor zes personen. Dat de woonkamer half open aan de keuken grenst was ook een grote wens en dat er schuifdeuren naar de tuin inzitten had ik nooooit durven dromen. We hadden namelijk nogal een pakket aan eisen en plots hadden we binnen vier weken een huis op het oog, een meer dan geweldige hypotheekadviseur en dankzij hem een go voor onze hypotheek. Als je mij vorige maand had verteld dat we gingen verhuizen naar dit mooie huis had ik je waarschijnlijk uitgelachen. But it’s real! 

Nu kan ik je verklappen dat het voor mij een enorme uitdaging is om de keuken te stylen en in te delen. Door alle mooie borden op Pinterest raak ik geïnspireerd maar ook door de war, omdat er zoveel toffe stylen en spullen zijn. Daarom neem ik jullie gewoon lekker mee in dit proces door middel van blogs, vlogs en foto’s. Geven jullie mij tips en aanwijzingen, ik jullie gezonde en lekkere recepten. Deal?

Voor vandaag staan er semi gezonde saucijzen broodjes op het menu. Semi omdat er geen voedzame ingrediënten in zitten waar je lichaam heel veel aan heeft en gezond omdat er zóveel minder zooi in zit wanneer je ze zelf maakt. Daarnaast zijn ze belachelijk makkelijk te bereiden en staat er binnen 20 minuten een bord met über lekkere saucijsjes op tafel.

 

Semi gezonde saucijzen broodjes

 

Dit heb je nodig voor 8 saucijzen broodjes

  • 300 gr rundergehakt – ik neem altijd Greenfields van de AH
  • 8 vellen bladerdeeg – glutenallergie? Bij de biowinkel vind je glutenvrij bladerdeeg in het vriesvak
  • 30 gr havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
  • 2 eieren
  • scheutje ketjap manis
  • snuf zout
  • 1 tl paprika poeder

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een pakplaat met een vel bakpapier.

Ontdooi de bladerdeeg vellen. Neem een kom en kneed hierin alle ingrediënten (behalve het tweede ei) door elkaar.

Pak een stukje van de gehaktvulling, verdeel dit over de helft van een plak bladerdeeg en vouw de andere helft eroverheen. Druk dicht met een klein vorkje en laat de zijkanten open.

Leg de saucijzen op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Zet de schaal voor 15 tot 20 minuten in de oven.

 

Semi gezonde saucijzen broodjes

 

 

Ook leuk: mini saucijsjes! Maak de saucijsen volgens recept en halveer ze voordat ze de oven in gaan

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer
Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree. Wat een winner zeg! Zó ontzettend rijk van smaak. Het is herfst en we zitten tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug. Geen betere tijd van het jaar om hier te...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *