Scheermessen met zeekraalboter

Scheermessen met zeekraalboter, Scheermessen bereiden, Scheermessen zandvrij maken, Hapjes vis, Gezonde foodblogs, Beaufood hapjes, Gezonde hapjes, Tapas recepten vis

Scheermesjes. Je weet wel, die scherpe schelpen waar je altijd overheen trippelt op het strand. Eenmaal aan de waterkant zijn de schelpen vrijwel altijd leeg, maar in verse scheermessen vind je heerlijke portie fruit de mer! Je kunt ze lichtelijk vergelijken met kokkels en mosselen. Althans, de bereidingswijze dan. Scheermessen vind je steeds vaker op menukaarten en na het bestellen van een goddelijke schaal scheermessen bij Hippie Fish, besloot ik thuis zelf aan de slag te gaan.

Scheermessen koop je bij de grotere supermarkten, de vishandel of op de markt bij de visboer. Het bereiden zelf heb je binnen drie minuten gedaan. Een lastig dingetje is het zandvrij krijgen van de schelpen. Niemand houd van knarsende tanden onder het eten ;) Maar geen zorgen, ook dit heb je zo gedaan, het is enkel een kwestie van tijd. De schelpen moeten namelijk een uurtje of twee weken in een bak zout water. That’s it! Veel poespas heeft dit gerecht niet nodig. Gewoon wat knoflook en een verse portie zeekraal. Perfect als hapje of als bijgerecht bij een tapastafel!

Scheermessen met zeekraalboter, Scheermessen bereiden, Scheermessen zandvrij maken, Hapjes vis, Gezonde foodblogs, Beaufood hapjes, Gezonde hapjes, Tapas recepten vis

Scheermessen met zeekraalboter, Scheermessen bereiden, Scheermessen zandvrij maken, Hapjes vis, Gezonde foodblogs, Beaufood hapjes, Gezonde hapjes, Tapas recepten vis

Scheermessen met zeekraalboter, Scheermessen bereiden, Scheermessen zandvrij maken, Hapjes vis, Gezonde foodblogs, Beaufood hapjes, Gezonde hapjes, Tapas recepten vis

Scheermessen met zeekraalboter, Scheermessen bereiden, Scheermessen zandvrij maken, Hapjes vis, Gezonde foodblogs, Beaufood hapjes, Gezonde hapjes, Tapas recepten vis

Dit heb je nodig voor deze scheermessen met zeekraalboter / hapje voor twee personen

  • 300 gr scheermessen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr zeekraal
  • 40 gr roomboter
  • 1/2 citroen
  • handje verse peterselie
  • optioneel: parmezaanse kaas on top voor een extra zoutje!

 

Zo maak je het

Verwijder de kapotte schelpen en vul een grote bak met ruim water. Voeg een flinke eetlepel zeezout toe. Week de scheermessen minimaal één, liefst twee uur, in het water. Hierdoor komt het zand eruit.

Pers de knoflook en hak peterselie fijn.

Smelt de boter in een klein pannetje. Roer daar de zeekraal en de helft van de knoflook door. Hussel goed om en voeg naar smaak een snuf zwarte peper toe. Zet het vuur na twee minuten uit.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de scheermesjes met knoflook, peper en zout 3 tot 5 minuten op hoog (!) vuur, tot de schelpen openstaan. Laat de schelpen niet langer koken wanneer ze open zijn. Dan worden ze taai en dat willen we niet.

Schep de scheermessen op een mooi bord en meng de peterselie erdoor. Schep er wat zeekraalboter over en serveer de rest er in een schaaltje bij samen met partjes citroen. Strooi voor een extra zoutje wat parmezaanse kaas over de schelpen.

Eet smakelijk!

Scheermessen met zeekraalboter, Scheermessen bereiden, Scheermessen zandvrij maken, Hapjes vis, Gezonde foodblogs, Beaufood hapjes, Gezonde hapjes, Tapas recepten vis

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg je mij al op Youtube?

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!