Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven

Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven, Vegan uit de oven, Veganistische recepten, Vegan avondeten, Vegetarisch avondeten, Recepten van Deliciously Ella, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije maaltijden

Ik ben groot fan van de recepten van Deliciously Ella. Ondanks dat ik geen veganist ben. Wel ben ik groot liefhebber van groenten en Ella is één van mijn grootste inspiratiebronnen wanneer het gaat om koken met groenten. Ik ben gek op een lekker visje of een goed stuk vlees, maar ik eet gemiddeld vijf dagen per week vegetarisch. Waarom? Groenten zijn gezond! Ik krijg er energie van, een mooiere huid en ze zijn de reden dat ik de afgelopen jaren nul keer ziek ben geweest. Alleen hoef je bij mij niet aan te komen met slap gekookte broccoli of tot snot gekookte witlof. Ik wil mijn asperges knapperig en mijn worteltjes licht gegrild uit de oven met een snuf zeezout en een drupje honing erover :D

Onderstaand gerecht bewijst ook maar weer hoe heerlijk een vegetarische (en in dit geval vegan) maaltijd kan zijn. Je kunt dit natuurlijk aanvullen met verkruimelde feta of een gebakken kipfiletje, maar dit gerecht heeft zoveel smaak dat deze ingrediënten overbodig zijn.Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 

Dit heb je nodig voor deze salade van kikkererwten en pompoen uit de oven / twee personen

  • 300 gr flespompoen
  • 350 gr kikkererwten – uitgelekt en afgespoeld
  • snuf paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilipoeder of vlokken
  • 100 gr rucola
  • 70 gr zongedroogde tomaten

Voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el ahornsiroop

 

Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven, Vegan uit de oven, Veganistische recepten, Vegan avondeten, Vegetarisch avondeten, Recepten van Deliciously Ella, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije maaltijden

Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven, Vegan uit de oven, Veganistische recepten, Vegan avondeten, Vegetarisch avondeten, Recepten van Deliciously Ella, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije maaltijden

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pompoen en snijd hem in dikke repen, plakken of blokjes. Doe de pompoen in een kom en schep de paprikapoeder en gedroogde oregano erbij. Breng op smaak met een snuf zout en peper en hussel alles samen met een scheutje olijfolie door elkaar. Schep de pompoen op de ovenplaat (laat wat ruimte over voor de kikkererwten) en bak de pompoen 30 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is.

Hussel de kikkererwten in dezelfde kom om samen met wat chilipoeder. Schep de kikkererwten in de laatste 20 minuten bij de pompoen op de ovenplaat.

Ga verder met de dressing. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en een snuf peper. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

Meng de kikkererwten, pompoen, rucola en zongedroogde tomaatjes door elkaar. Schenk de dressing erover, verdeel alles over twee borden en eet smakelijk!

 

Ben je benieuwd naar het boek van Ella? Ik schreef er laatst een boekreview over en die kun je hier bekijken

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.