...

Salade van botersla, geitenkaas, biet en dadelstroop

Salade van botersla, geitenkaas, biet en dadelstroop

door | feb 17, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Hier nog mooi op een bord, maar later veilig in een bakje om onderweg lekker op te smikkelen. Deze simpele salade is smaakvol, voedzaam en super snel in elkaar geflanst.

Bieten en geitenkaas staan al bekend als perfecte smaakcombinatie, maar door mijn nieuwe verslaving dadelstroop eroverheen te lepelen maak je hem nóg lekkerder. Dadelstroop is verkrijgbaar bij de biowinkel of op de markt bij de notenkraam.

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 flinke handen verse botersla
  • 2 kleine rauwe bietjes (of 1 grote)
  • 1 hand gemengde noten
  • 4 el zachte geitenkaas
  • Scheut olijfolie van goede kwaliteit
  • Snuf zeezout
  • 2 el dadelstroop

 

(null)

 

Zo maak je het

Kook de bietjes in een pan met ruim kokend water in 5 minuten zacht. En met zacht bedoel ik snijdbaar. Hoe korter je de bietjes kookt, hoe meer voedingsstoffen er worden behouden.

Was de botersla onder ijskoud water, snij de bieten in kleine blokjes en schep alle ingrediënten in een diep bord zodat je een mooie salade krijgt. Of doe alles in een bakje als je hem mee wilt nemen voor onderweg.

Je kunt de salade een avond van te voren klaar maken, maar voeg de sla wel pas de volgende ochtend toe zodat hij lekker knapperig blijft.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.