Hier nog mooi op een bord, maar later veilig in een bakje om onderweg lekker op te smikkelen. Deze simpele salade is smaakvol, voedzaam en super snel in elkaar geflanst.
Bieten en geitenkaas staan al bekend als perfecte smaakcombinatie, maar door mijn nieuwe verslaving dadelstroop eroverheen te lepelen maak je hem nóg lekkerder. Dadelstroop is verkrijgbaar bij de biowinkel of op de markt bij de notenkraam.
Ingrediënten voor twee personen
- 2 flinke handen verse botersla
- 2 kleine rauwe bietjes (of 1 grote)
- 1 hand gemengde noten
- 4 el zachte geitenkaas
- Scheut olijfolie van goede kwaliteit
- Snuf zeezout
- 2 el dadelstroop
Zo maak je het
Kook de bietjes in een pan met ruim kokend water in 5 minuten zacht. En met zacht bedoel ik snijdbaar. Hoe korter je de bietjes kookt, hoe meer voedingsstoffen er worden behouden.
Was de botersla onder ijskoud water, snij de bieten in kleine blokjes en schep alle ingrediënten in een diep bord zodat je een mooie salade krijgt. Of doe alles in een bakje als je hem mee wilt nemen voor onderweg.
Je kunt de salade een avond van te voren klaar maken, maar voeg de sla wel pas de volgende ochtend toe zodat hij lekker knapperig blijft.
0 reacties