...

Salade van botersla, geitenkaas, biet en dadelstroop

Salade van botersla, geitenkaas, biet en dadelstroop

door | feb 17, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Hier nog mooi op een bord, maar later veilig in een bakje om onderweg lekker op te smikkelen. Deze simpele salade is smaakvol, voedzaam en super snel in elkaar geflanst.

Bieten en geitenkaas staan al bekend als perfecte smaakcombinatie, maar door mijn nieuwe verslaving dadelstroop eroverheen te lepelen maak je hem nóg lekkerder. Dadelstroop is verkrijgbaar bij de biowinkel of op de markt bij de notenkraam.

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 flinke handen verse botersla
  • 2 kleine rauwe bietjes (of 1 grote)
  • 1 hand gemengde noten
  • 4 el zachte geitenkaas
  • Scheut olijfolie van goede kwaliteit
  • Snuf zeezout
  • 2 el dadelstroop

 

(null)

 

Zo maak je het

Kook de bietjes in een pan met ruim kokend water in 5 minuten zacht. En met zacht bedoel ik snijdbaar. Hoe korter je de bietjes kookt, hoe meer voedingsstoffen er worden behouden.

Was de botersla onder ijskoud water, snij de bieten in kleine blokjes en schep alle ingrediënten in een diep bord zodat je een mooie salade krijgt. Of doe alles in een bakje als je hem mee wilt nemen voor onderweg.

Je kunt de salade een avond van te voren klaar maken, maar voeg de sla wel pas de volgende ochtend toe zodat hij lekker knapperig blijft.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *