...

Salade van botersla, geitenkaas, biet en dadelstroop

Salade van botersla, geitenkaas, biet en dadelstroop

door | feb 17, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Hier nog mooi op een bord, maar later veilig in een bakje om onderweg lekker op te smikkelen. Deze simpele salade is smaakvol, voedzaam en super snel in elkaar geflanst.

Bieten en geitenkaas staan al bekend als perfecte smaakcombinatie, maar door mijn nieuwe verslaving dadelstroop eroverheen te lepelen maak je hem nóg lekkerder. Dadelstroop is verkrijgbaar bij de biowinkel of op de markt bij de notenkraam.

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 flinke handen verse botersla
  • 2 kleine rauwe bietjes (of 1 grote)
  • 1 hand gemengde noten
  • 4 el zachte geitenkaas
  • Scheut olijfolie van goede kwaliteit
  • Snuf zeezout
  • 2 el dadelstroop

 

(null)

 

Zo maak je het

Kook de bietjes in een pan met ruim kokend water in 5 minuten zacht. En met zacht bedoel ik snijdbaar. Hoe korter je de bietjes kookt, hoe meer voedingsstoffen er worden behouden.

Was de botersla onder ijskoud water, snij de bieten in kleine blokjes en schep alle ingrediënten in een diep bord zodat je een mooie salade krijgt. Of doe alles in een bakje als je hem mee wilt nemen voor onderweg.

Je kunt de salade een avond van te voren klaar maken, maar voeg de sla wel pas de volgende ochtend toe zodat hij lekker knapperig blijft.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *