Salade rosbief met truffelmayo en appelkappers

Salade rosbief met truffelmayo en appelkappers

Heb je wel eens gehoord van appelkappers? Ik ben er verslaafd aan. Lekker bij een charcuterie of kaasplank of in je salade. Helemaal in deze rosbiefsalade met truffelmayo! Het zijn eigenlijk gewoon grote kappertjes. De smaak is een combinatie van kappers en augurken. Verkrijgbaar op de markt, bij de groentenboer en tegenwoordig ook gewoon bij (de meeste) supermarkten.

De truffelmayo kun je kant en klaar in een potje kopen maar ik maak hem altijd zelf. Super simpel door een beetje mayo te mengen met een drupje truffelolie. Deze olie is een echte aanrader om standaard in de keuken te hebben, omdat je er heerlijke truffelpasta mee kunt maken en lekkere dressings.

 

Salade rosbief met truffelmayo en appelkappers

 

Nodig voor twee salades

  • 2 flinke handen rucola
  • 8 plakken rosbief
  • 4 tot 6 zongedroogde tomaatjes
  • 8 appelkappers
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Voor de truffelmayo

  • 1 el mayo
  • 1 el truffelolie
  • 1 el water

 

Zo maak je het

Verdeel de rucola over twee diepe borden en schenk er een drupje olie overheen.

Snij de tomaatjes in reepjes en leg samen met de rosbief op de salade. Breng op smaak met een snuf peper en de appelkappers.

Maak de truffelmayo lepel dit eroverheen.

 

Je kunt in dit recept ook rosbief met kruiden gebruiken. Je weet wel, met zo’n lekker peper randje eromheen :)

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!