Salade rosbief met truffelmayo en appelkappers

Salade rosbief met truffelmayo en appelkappers

Heb je wel eens gehoord van appelkappers? Ik ben er verslaafd aan. Lekker bij een charcuterie of kaasplank of in je salade. Helemaal in deze rosbiefsalade met truffelmayo! Het zijn eigenlijk gewoon grote kappertjes. De smaak is een combinatie van kappers en augurken. Verkrijgbaar op de markt, bij de groentenboer en tegenwoordig ook gewoon bij (de meeste) supermarkten.

De truffelmayo kun je kant en klaar in een potje kopen maar ik maak hem altijd zelf. Super simpel door een beetje mayo te mengen met een drupje truffelolie. Deze olie is een echte aanrader om standaard in de keuken te hebben, omdat je er heerlijke truffelpasta mee kunt maken en lekkere dressings.

 

Salade rosbief met truffelmayo en appelkappers

 

Nodig voor twee salades

  • 2 flinke handen rucola
  • 8 plakken rosbief
  • 4 tot 6 zongedroogde tomaatjes
  • 8 appelkappers
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Voor de truffelmayo

  • 1 el mayo
  • 1 el truffelolie
  • 1 el water

 

Zo maak je het

Verdeel de rucola over twee diepe borden en schenk er een drupje olie overheen.

Snij de tomaatjes in reepjes en leg samen met de rosbief op de salade. Breng op smaak met een snuf peper en de appelkappers.

Maak de truffelmayo lepel dit eroverheen.

 

Je kunt in dit recept ook rosbief met kruiden gebruiken. Je weet wel, met zo’n lekker peper randje eromheen :)

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.