...

Salade rauwe witlof met perzik en feta

Salade rauwe witlof met perzik en feta

door | jun 21, 2017 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Salade rauwe witlof met perzik en feta, Gezonde salades, Salade recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Salades witlof maken

Licht, gezond en met een lekker zoetje. Deze salade salade rauwe witlof met perzik en feta is de ultieme zomersalade die je binnen no time op tafel zet. Vroeger had ik – zacht gezegd – een hekel aan witlof, maar dat komt denk ik doordat ik alleen de doorgekookte variant kende. Rauw vind ik witlof het allerlekkerst en al helemaal in combinatie met zoete perzik en zoutige feta :D

 

Dit heb je nodig voor deze salade rauwe witlof met perzik en feta / 2 personen

  • 2 stronken witlof
  • 2 eieren
  • 2 (wilde) perziken
  • 2 el feta
  • verse bieslook – fijngehakt 
  • 2 tl mosterd
  • handje walnoten

 

Salade rauwe witlof met perzik en feta, Gezonde salades, Salade recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Salades witlof maken

Salade rauwe witlof met perzik en feta, Gezonde salades, Salade recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Salades witlof maken

 

Zo maak je het

Kook de eieren in acht minuten hard. Pel ze en snijd ze daarna in kwarten.

Snijd een stukje van de onderkand van de witlof af. Dit kun je weggooien. Snijd vervolgens de onderste helft in dunne reepjes en haal daarna de blaadjes van de andere helft uit elkaar. Zo krijg je een mooie mix tussen reepjes en blaadjes.

Snijd de perzik in dunne plakjes.

Maak een dressing door één eetlepel olijfolie te mengen met drie eetlepels witte wijnazijn en een snuf zout.

Verdeel de witlof over twee diepe borden en schep de dressing erover. Sluit af met de plakjes perzik, ei, bieslook en walnoten. Verkruimel de feta erover en schep er als laatst een theelepel mosterd op.

Eet smakelijk!

 

 

Eet deze salade als lunch of verdubbel het recept en zet hem op tafel tijdens een barbecue avondje

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *