Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

door | feb 13, 2016 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik na jarenlang op zaterdag te hebben gewerkt sinds kort vrij ben op deze heerlijke dag. Ik geniet er nog elke keer van als ik eraan denk dat ik niet persé ergens heen moet. Ik ga vaak langs mijn vriendinnetje haar notenkraam op de markt om nootjes en andere lekker dingen in te slaan, langs de groenten & fruitkraam, ondertussen een visje eten bij de visboer en meestal eindig ik in een wijnbar in de stad. Wat niet zo handig is met al die boodschappen ;) Voordat ik op pad ga maak ik meestal een lekker salade klaar en een smoothie. Deze middag maakte ik een simpele groene salade met hartige kipfilet en zoete peer. Ik ben gék op de combinatie van zoet en hartig in een salade. Peer en pesto is een combi die je niet zo snel bij elkaar zou bedenken maar je moet het echt eens proberen.

Ik vind het ook altijd lekker als er iets knapperigs in een salade zit, dus strooide ik er boekweitzaadjes overheen. Ik wist eigenlijk niet eens of je die rauw kunt eten omdat ik ze normaal altijd eerst kook of bak, maar dat kan dus en het is een super lekkere toevoeging. Een beetje nootachtig ofzo. Boekweit zaadjes zijn vruchtjes van de boekweitplant (die familie is van de rabarberplant) en ze hebben iets weg van kleine beukennootjes. Ze zijn glutenvrij en je kunt ze bestempelen als het minder populaire en goedkopere zusje van quinoa. Boekweit wordt ook wel een pseudo graan genoemd omdat het geen graansoort is, maar er wel op lijkt. Het is net als quinoa glutenvrij en je kunt het verwerken in hartige en zoete gerechten. Zo maak ik er eerder al karamel zeezout granola mee en ga ik van de week aan de slag om er een lekkere risotto van te maken.

Boekweit is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, bio winkels en bij de notenkraam op de markt!

 

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

 

Nodig voor 2 personen

  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 1 peer
  • 8 kleine plakjes gerookte kipfilet
  • 2 el groene pesto – heb je even tijd? Maak dan zelf super gezonde pesto van boerenkool. Zonder pijnboompitten!
  • 2 el boekweitzaadjes
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Breng de sla op smaak met olijfolie en eventueel een snufje peper. Verdeel over twee diepe borden.

Was en schil de peer in plakken. Leg de samen met de kipfilet over de sla en sluit af met een eetlepel pesto en boekweit zaadjes.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.