Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik na jarenlang op zaterdag te hebben gewerkt sinds kort vrij ben op deze heerlijke dag. Ik geniet er nog elke keer van als ik eraan denk dat ik niet persé ergens heen moet. Ik ga vaak langs mijn vriendinnetje haar notenkraam op de markt om nootjes en andere lekker dingen in te slaan, langs de groenten & fruitkraam, ondertussen een visje eten bij de visboer en meestal eindig ik in een wijnbar in de stad. Wat niet zo handig is met al die boodschappen ;) Voordat ik op pad ga maak ik meestal een lekker salade klaar en een smoothie. Deze middag maakte ik een simpele groene salade met hartige kipfilet en zoete peer. Ik ben gék op de combinatie van zoet en hartig in een salade. Peer en pesto is een combi die je niet zo snel bij elkaar zou bedenken maar je moet het echt eens proberen.

Ik vind het ook altijd lekker als er iets knapperigs in een salade zit, dus strooide ik er boekweitzaadjes overheen. Ik wist eigenlijk niet eens of je die rauw kunt eten omdat ik ze normaal altijd eerst kook of bak, maar dat kan dus en het is een super lekkere toevoeging. Een beetje nootachtig ofzo. Boekweit zaadjes zijn vruchtjes van de boekweitplant (die familie is van de rabarberplant) en ze hebben iets weg van kleine beukennootjes. Ze zijn glutenvrij en je kunt ze bestempelen als het minder populaire en goedkopere zusje van quinoa. Boekweit wordt ook wel een pseudo graan genoemd omdat het geen graansoort is, maar er wel op lijkt. Het is net als quinoa glutenvrij en je kunt het verwerken in hartige en zoete gerechten. Zo maak ik er eerder al karamel zeezout granola mee en ga ik van de week aan de slag om er een lekkere risotto van te maken.

Boekweit is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, bio winkels en bij de notenkraam op de markt!

 

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

 

Nodig voor 2 personen

  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 1 peer
  • 8 kleine plakjes gerookte kipfilet
  • 2 el groene pesto – heb je even tijd? Maak dan zelf super gezonde pesto van boerenkool. Zonder pijnboompitten!
  • 2 el boekweitzaadjes
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Breng de sla op smaak met olijfolie en eventueel een snufje peper. Verdeel over twee diepe borden.

Was en schil de peer in plakken. Leg de samen met de kipfilet over de sla en sluit af met een eetlepel pesto en boekweit zaadjes.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!