...

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

door | feb 13, 2016 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik na jarenlang op zaterdag te hebben gewerkt sinds kort vrij ben op deze heerlijke dag. Ik geniet er nog elke keer van als ik eraan denk dat ik niet persé ergens heen moet. Ik ga vaak langs mijn vriendinnetje haar notenkraam op de markt om nootjes en andere lekker dingen in te slaan, langs de groenten & fruitkraam, ondertussen een visje eten bij de visboer en meestal eindig ik in een wijnbar in de stad. Wat niet zo handig is met al die boodschappen ;) Voordat ik op pad ga maak ik meestal een lekker salade klaar en een smoothie. Deze middag maakte ik een simpele groene salade met hartige kipfilet en zoete peer. Ik ben gék op de combinatie van zoet en hartig in een salade. Peer en pesto is een combi die je niet zo snel bij elkaar zou bedenken maar je moet het echt eens proberen.

Ik vind het ook altijd lekker als er iets knapperigs in een salade zit, dus strooide ik er boekweitzaadjes overheen. Ik wist eigenlijk niet eens of je die rauw kunt eten omdat ik ze normaal altijd eerst kook of bak, maar dat kan dus en het is een super lekkere toevoeging. Een beetje nootachtig ofzo. Boekweit zaadjes zijn vruchtjes van de boekweitplant (die familie is van de rabarberplant) en ze hebben iets weg van kleine beukennootjes. Ze zijn glutenvrij en je kunt ze bestempelen als het minder populaire en goedkopere zusje van quinoa. Boekweit wordt ook wel een pseudo graan genoemd omdat het geen graansoort is, maar er wel op lijkt. Het is net als quinoa glutenvrij en je kunt het verwerken in hartige en zoete gerechten. Zo maak ik er eerder al karamel zeezout granola mee en ga ik van de week aan de slag om er een lekkere risotto van te maken.

Boekweit is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, bio winkels en bij de notenkraam op de markt!

 

Salade met gerookte kip, peer en groene pesto

 

Nodig voor 2 personen

  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 1 peer
  • 8 kleine plakjes gerookte kipfilet
  • 2 el groene pesto – heb je even tijd? Maak dan zelf super gezonde pesto van boerenkool. Zonder pijnboompitten!
  • 2 el boekweitzaadjes
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Breng de sla op smaak met olijfolie en eventueel een snufje peper. Verdeel over twee diepe borden.

Was en schil de peer in plakken. Leg de samen met de kipfilet over de sla en sluit af met een eetlepel pesto en boekweit zaadjes.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *