Ben jij gek op geitenkaas maar wil je toch eens wat anders door je salade? Dan is deze salade met avocado en gebakken halloumi echt iets voor jou. Halloumi is gemaakt van een combinatie tussen geiten en schapenkaas en is door de stevige structuur perfect om te bakken. Hij is vrij zout waardoor hij je misschien een beetje doet denken aan feta. Halloumi is tegenwoordig gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en ik vind hem heeeerlijk door een salade met zoet fruit als peer, walnoten en rozijnen. Je kunt de salade op smaak brengen met een goede olijfolie maar ik maakte er een lekkere en simpele mosterd vinaigrette bij.
Je maakt van deze salade een maaltijdsalade door er bijvoorbeeld kikkererwten of linzen aan toe te voegen. Of serveer hem als licht voorgerecht in kleinere porties tijdens een etentje! Bij een etentje hoort een lekker wijntje en daarom geeft Mike er je er een fijne wijntip bij.
Bij deze salade schenk je een lichtvoetige wijn zoals een sauvignon. Nederburg heeft een heerlijke medium-droge wijn genaamd Lyric die bestaat uit een blend van Sauvignon, Chenin blanc en een klein percentage Chardonnay. De aroma’s van citrus en passievrucht passen perfect bij nootachtige smaken, zachte kazen, zeevruchten en salades. Je koopt deze Lyric van Nederburg gewoon bij de Albert Heijn voor een zacht prijsje
Dit heb je nodig voor deze salade met avocado en gebakken halloumi / twee personen
- 75 gr rucola
- 75 gr veldsla
- 200 gr halloumi
- 1 peer
- handje rozijnen
- 1 rode ui
- handje walnoten – grofgehakt
- 1 avocado
- optioneel voor een maaltijdsalade: 400 gr kikkererwten – uit pot
voor de mosterd vinaigrette
- 1 el mosterd
- 2 el olijfolie
- 2 el wijnazijn
Zo maak je hem
Begin met de mosterd vinaigrette. Doe de ingrediënten in een kommetje en klop alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snuf peper. Zout is overbodig om dat je halloumi al zout genoeg is.
Verhit een pan zonder olie en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin. Bak ze niet langer dan twee minuten per kant zodat de halloumi niet taai wordt.
Snijd de rode ui in dunne ringen en de peer en avocado klein.
Meng in een grote kom de twee soorten sla met de vinaigrette, ui, avocado, rozijnen, walnoten en peer door elkaar. Schep ook de kikkererwten erdoorheen indien je die toevoegt. Verdeel over twee diepe kommen of borden en sluit af met de halloumi.
Weetje: Nederburg sponsort een wielerteam van 26 leden dat mee rijdt in de Amstel Gold Race. Ze fietsen voor het goede doel waarmee ze geld ophalen om fietsen wet te kunnen geven in arm Afrika. Het is het allereerste geregistreerde wereld tour team uit Afrika!
Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood. Oh, en dit artikel schreef ik in samenwerking met Nederburg.
Ik had dit recept nooit zelf kunnen bedenken, maar wauw, echt heerlijk! Ik weet zeker dat ik hier heel veel mensen blij mee ga maken :)
Ik heb net jouw recepten ontdekt op internet en wanneer ik de combinaties lees, kan het niet anders dan héél lekker zijn. Ik ga ze héél zeker allemaal proberen en kijk gefascineerd uit, naar nog meer recepten. Alvast hartelijk dank……. Renilde
Ik heb de honingdressing en de krenten achterwege gelaten. Echt een recept voor herhaling vatbaar. Heerlijk !! Bedankt voor het recept, ik ga hem onthouden.
Dat was heel erg lekker! Die houden wij erin….
Net als hierboven gemaakt met appel, superlekker !
De schaal was helemaal leeg! Ik heb er kikkererwten in gedaan en ipv peren, 2 zoete appels. Dit bij gebrek aan peren. Heerlijk én een wat meer bite. Dit is een blijvertje.
Leuk om te horen én bedankt voor de appeltip :D