Salade met avocado en gebakken halloumi

Salade met avocado en gebakken halloumi, Gezonde salades, Lekkere maaltijd salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten zonder brood, Halloumi bakken, Beste wijnen Albert Heijn, Nederburg wijnen, Lyric van Nederburg

Ben jij gek op geitenkaas maar wil je toch eens wat anders door je salade? Dan is deze salade met avocado en gebakken halloumi echt iets voor jou. Halloumi is gemaakt van een combinatie tussen geiten en schapenkaas en is door de stevige structuur perfect om te bakken. Hij is vrij zout waardoor hij je misschien een beetje doet denken aan feta. Halloumi is tegenwoordig gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en ik vind hem heeeerlijk door een salade met zoet fruit als peer, walnoten en rozijnen. Je kunt de salade op smaak brengen met een goede olijfolie maar ik maakte er een lekkere  en simpele mosterd vinaigrette bij.

Je maakt van deze salade een maaltijdsalade door er bijvoorbeeld kikkererwten of linzen aan toe te voegen. Of serveer hem als licht voorgerecht in kleinere porties tijdens een etentje! Bij een etentje hoort een lekker wijntje en daarom geeft Mike er je er een fijne wijntip bij.

 

Bij deze salade schenk je een lichtvoetige wijn zoals een sauvignon. Nederburg heeft een heerlijke medium-droge wijn genaamd Lyric die bestaat uit een blend van Sauvignon, Chenin blanc en een klein percentage Chardonnay. De aroma’s van citrus en passievrucht passen perfect bij nootachtige smaken, zachte kazen, zeevruchten en salades. Je koopt deze Lyric van Nederburg gewoon bij de Albert Heijn voor een zacht prijsje

 

Dit heb je nodig voor deze salade met avocado en gebakken halloumi / twee personen

  • 75 gr rucola
  • 75 gr veldsla
  • 200 gr halloumi
  • 1 peer
  • handje rozijnen
  • 1 rode ui
  • handje walnoten – grofgehakt 
  • 1 avocado
  • optioneel voor een maaltijdsalade: 400 gr kikkererwten – uit pot

voor de mosterd vinaigrette

  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wijnazijn

 

Salade met avocado en gebakken halloumi, Gezonde salades, Lekkere maaltijd salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten zonder brood, Halloumi bakken, Beste wijnen Albert Heijn, Nederburg wijnen, Lyric van Nederburg

Salade met avocado en gebakken halloumi, Gezonde salades, Lekkere maaltijd salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten zonder brood, Halloumi bakken, Beste wijnen Albert Heijn, Nederburg wijnen, Lyric van Nederburg

 

Zo maak je hem

Begin met de mosterd vinaigrette. Doe de ingrediënten in een kommetje en klop alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snuf peper. Zout is overbodig om dat je halloumi al zout genoeg is.

Verhit een pan zonder olie en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin. Bak ze niet langer dan twee minuten per kant zodat de halloumi niet taai wordt.

Snijd de rode ui in dunne ringen en de peer en avocado klein.

Meng in een grote kom de twee soorten sla met de vinaigrette, ui, avocado, rozijnen, walnoten en peer door elkaar. Schep ook de kikkererwten erdoorheen indien je die toevoegt. Verdeel over twee diepe kommen of borden en sluit af met de halloumi.

 

Salade met avocado en gebakken halloumi, Gezonde salades, Lekkere maaltijd salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten zonder brood, Halloumi bakken, Beste wijnen Albert Heijn, Nederburg wijnen, Lyric van Nederburg

 

 

Weetje: Nederburg sponsort een wielerteam van 26 leden dat mee rijdt in de Amstel Gold Race. Ze fietsen voor het goede doel waarmee ze geld ophalen om fietsen wet te kunnen geven in arm Afrika. Het is het allereerste geregistreerde wereld tour team uit Afrika!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood. Oh, en dit artikel schreef ik in samenwerking met Nederburg.

 

 

2 Comments
  1. De schaal was helemaal leeg! Ik heb er kikkererwten in gedaan en ipv peren, 2 zoete appels. Dit bij gebrek aan peren. Heerlijk én een wat meer bite. Dit is een blijvertje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!