“Jaaaa we hebben er weer eentje hoor!” zeiden Mike en toen we van de week terugfietsen vanuit de stad naar huis. Een chill restaurant dat niet ver van ons huis is en waar we nog heeel vaak zullen komen. Voor een uitgebreid shared diner, een goede fles wijn en lekkere hapjes met vrienden op het terras of koffie met huisgemaakte cheesecake tussen de middag. Kan allemaal hier. Ik heb het over Saar: een nieuw restaurant aan de Catharijnesingel in Utrecht en ik ben FAN. De sfeer in de knusse zaak is gezellig & informeel en je merkt direct dat culinair genieten hier op nummer één staat. Er komen heerlijke geuren uit de keuken, er staat een kast vol (natuur)wijnen en ook vind je er een vitrine met speciale kaasjes. Die kaasjes worden eens per week door een van hun leveranciers van een markt uit Parijs geleverd. Leuk he?
Ik heb ooit met Sandra (eigenaresse) samengewerkt bij Bar Madrid in Utrecht en ik vind het mega tof dat ze nu haar eigen restaurant is begonnen samen met Ramon, de andere eigenaar. Ramon staat in de keuken. Bij het brengen van de gerechten vroegen Mike en ik hem de oren van het hoofd over ingrediënten en bereidingswijzen (hahaha sorry Ramon!) en zo kwamen we erachter dat deze man echt weet wat hij doet. Zijn gerechten zijn bijzonder, vol smaak en zoveel mogelijk gemaakt met verse en schone ingrediënten. De menukaart wisselt continue, maar ik hoop echt dat de Inktvis Inkt Veloute op de kaart blijft. Ik kreeg het geheel alleen met geen mogelijkheid mooi op de foto (want: pikzwart), maar dit gerechtje met malse inktvisjes in romige saus moet echt je proeven als je hier bent. Je krijgt er geroosterd brood bij om die heerlijke saus mee op te dippen. Met dat ik dit schrijft krijg ik gewoon weer honger. Mike en ik laten ons zoals altijd graag verrassen als we uit eten gaan en leuke is dat je dan soms gerechten voorgeschoteld krijgt die je zelf niet zo snel zal bestellen. Zo had ik zelf bijvoorbeeld nooit de Baskische worst met bladerdeeg en appel genomen (ik ben niet zo van de worst), maar ook dit vond ik heeeel lekker.
Baskische worst met bladerdeeg en appel
Verder waren de gekonfijte eendenborst, zalmtartaar met bieslookolie en scheermessen met bloemkool (ook weer in een lekkere romige saus) ook helemaal lekker. Saar heeft ook fijne vega opties trouwens. Denk aan gerookte aubergine met shii-take en champignon thee of eryngii met eigeel, aardappel en zwarte knoflook.
zalmtartaar met rode biet en zuurtjes
gekonfijte eendenborst met ingelegde baby mais en mosterd
scheermessen en bloemkool in mosselsaus
Zin in een lekker glas wijn? Sandra schenkt je graag wat in. Wat dacht je van een natuurwijn. Dat is wijn waarbij het niet draait om de productie van grote hoeveelheden, maar wel om de smaak die dicht bij de natuur blijft en met zo min mogelijk toevoegingen, aanpassingen of correcties. Hiervoor werken ze met wijnimporteurs die gespecialiseerd zijn in bio-dynamisch en natuurwijn.
Kun je niet kiezen tussen een kaasplankje of een zoet dessert? Ga dan voor deze hartige cheesecake van tweejaar gerijpte boeren Gouda kaas met gekarameliseerde hazelnoten.
Beste, Waarneer komt er weer de zalmtartaar met bietjes en de inktvis op het menu.
Het ziet er prachtig uit zeg!
Wat ziet het er goed uit! Snel een keer naartoe en ook deze keer weer genoten van je leuke blog en mooie foto s xx