Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

Soms.. Heel soms komt het wel eens voor dat ik geen inspiratie heb. Dat gebeurd vaak op moment dat ik mijn hoofd verplicht om binnen een paar minuten met een super origineel recept op de proppen te komen. En dat lukt natuurlijk niet altijd op bevel. Vanmorgen was zo’n moment en heb ik vijf minuten naar mijn keuken zitten staren. Toen heb ik het maar opgegeven en heb ik een aantal random ingrediënten uit de koelkast gepakt om er een salade van te maken. Mijn oog viel op de avocado naast een basilicum plant en tadaaaa! Avocado pesto it is! Zo zie je maar weer. Leg het naast je neer en het komt vanzelf goed :) Uiteindelijk heb ik van een simpele salade toch net even iets meer weten te maken. Ik denk dat de avocado pesto ook heeel erg lekker is door een pasta of courgetti. Dat proberen we volgende keer oké?

 

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

 

 

Nodig voor een persoon

  • 2 handen rucola
  • 2 el zachte geitenkaas
  • stuk of 6 radijsjes
  • een handje noten – naar keuze
  • snuf peper

Voor de avocado pesto

  • 1 avocado
  • 1 handje verse basilicum – ik gebruik de steeltjes ook
  • klein teentje knoflook
  • scheutje sesam olie – of olijfolie

 

Zo maak je het

Verdeel de ingrediënten in een diep bord of schaal en besprenken met wat peper en olijfolie.

Maak vervolgens de avocado pesto door de avocado (zonder pit en schil natuurlijk), basilicum, knoflook en wat olie te pureren. Voeg naar smaak eventueel wat zout toe.

Schep de pesto over de salade heen.

 

 

Heb je wat pesto over? Smeer dat dan bijvoorbeeld op een cracker of dip er groente in!

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!