Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

door | nov 20, 2015 | Lunch, Recepten | 2 reacties

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

Soms.. Heel soms komt het wel eens voor dat ik geen inspiratie heb. Dat gebeurd vaak op moment dat ik mijn hoofd verplicht om binnen een paar minuten met een super origineel recept op de proppen te komen. En dat lukt natuurlijk niet altijd op bevel. Vanmorgen was zo’n moment en heb ik vijf minuten naar mijn keuken zitten staren. Toen heb ik het maar opgegeven en heb ik een aantal random ingrediënten uit de koelkast gepakt om er een salade van te maken. Mijn oog viel op de avocado naast een basilicum plant en tadaaaa! Avocado pesto it is! Zo zie je maar weer. Leg het naast je neer en het komt vanzelf goed :) Uiteindelijk heb ik van een simpele salade toch net even iets meer weten te maken. Ik denk dat de avocado pesto ook heeel erg lekker is door een pasta of courgetti. Dat proberen we volgende keer oké?

 

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

 

 

Nodig voor een persoon

 • 2 handen rucola
 • 2 el zachte geitenkaas
 • stuk of 6 radijsjes
 • een handje noten – naar keuze
 • snuf peper

Voor de avocado pesto

 • 1 avocado
 • 1 handje verse basilicum – ik gebruik de steeltjes ook
 • klein teentje knoflook
 • scheutje sesam olie – of olijfolie

 

Zo maak je het

Verdeel de ingrediënten in een diep bord of schaal en besprenken met wat peper en olijfolie.

Maak vervolgens de avocado pesto door de avocado (zonder pit en schil natuurlijk), basilicum, knoflook en wat olie te pureren. Voeg naar smaak eventueel wat zout toe.

Schep de pesto over de salade heen.

 

 

Heb je wat pesto over? Smeer dat dan bijvoorbeeld op een cracker of dip er groente in!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Natasja

  Wij hebben van de week avocado pesto gemaakt! Maas dan ook nog met pijnboompitten er in! Zó yummie! Goed idee om dit door de salade te doen!

  Antwoord
  • Bo

   Oehh avocado pesto.. Wat een super goed idee!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.