Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

Soms.. Heel soms komt het wel eens voor dat ik geen inspiratie heb. Dat gebeurd vaak op moment dat ik mijn hoofd verplicht om binnen een paar minuten met een super origineel recept op de proppen te komen. En dat lukt natuurlijk niet altijd op bevel. Vanmorgen was zo’n moment en heb ik vijf minuten naar mijn keuken zitten staren. Toen heb ik het maar opgegeven en heb ik een aantal random ingrediënten uit de koelkast gepakt om er een salade van te maken. Mijn oog viel op de avocado naast een basilicum plant en tadaaaa! Avocado pesto it is! Zo zie je maar weer. Leg het naast je neer en het komt vanzelf goed :) Uiteindelijk heb ik van een simpele salade toch net even iets meer weten te maken. Ik denk dat de avocado pesto ook heeel erg lekker is door een pasta of courgetti. Dat proberen we volgende keer oké?

 

Rucolasalade met geitenkaas, radijs en avocado pesto

 

 

Nodig voor een persoon

  • 2 handen rucola
  • 2 el zachte geitenkaas
  • stuk of 6 radijsjes
  • een handje noten – naar keuze
  • snuf peper

Voor de avocado pesto

  • 1 avocado
  • 1 handje verse basilicum – ik gebruik de steeltjes ook
  • klein teentje knoflook
  • scheutje sesam olie – of olijfolie

 

Zo maak je het

Verdeel de ingrediënten in een diep bord of schaal en besprenken met wat peper en olijfolie.

Maak vervolgens de avocado pesto door de avocado (zonder pit en schil natuurlijk), basilicum, knoflook en wat olie te pureren. Voeg naar smaak eventueel wat zout toe.

Schep de pesto over de salade heen.

 

 

Heb je wat pesto over? Smeer dat dan bijvoorbeeld op een cracker of dip er groente in!

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.