...

Rösti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel

door | feb 7, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Rosti van zoete aardappel, Gezond avondeten, Zoete aardappel recepten, Rosti recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Rosti met zoete aardappel en ui

Deze rösti van zoete aardappel is met stipt een van mijn lievelingsgerechten! Ik heb zo onderhand wel heel veel lievelingsgerechten, maar dit gerecht eet ik al zo lang ik me kan herinneren. Met kerst staan ze steevast op het menu bij opa en oma en ik ook maakte ik soms een mega rösti wanneer ik honger had na een avondje stappen. Perféct katervoedsel kan ik jullie vertellen ;) De originele variant wordt gemaakt met veel boter, maar die laat ik even achterwege. Een klein klontje boter of kokosvet of een scheutje olijfolie is meer dan voldoende om de rösti in te bakken. 

Het raspen van de aardappels vergt even tijd dus gebruik vooral je keukenmachine als je die hebt. Uitje erdoor, wat gerookt paprika poeder en om het af te maken een lekker dipje van mayonaise, yoghurt en verse kruiden. Soms maak ik één grote rösti, maar dit keer vond ik het leuk er kleine rondjes van te maken. Rösti is een bijgerecht en je kunt er bijvoorbeeld een goed gevulde groene salade, gestoomde groenten, kipfilet of een lekker visje bij serveren.

Eet smakelijk!

Rosti van zoete aardappel, Gezond avondeten, Zoete aardappel recepten, Rosti recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Rosti met zoete aardappel en ui

Dit heb je nodig voor deze rösti van zoete aardappel / 8 – 10 stuks voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen – 500 gr totaal
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • optioneel: een dipje van 2 el mayo, 1 el yoghurt en 1 tl fijngehakte verse peterselie

 

Zo maak je het

Rasp de aardappels tot dunne sliertjes en snipper de ui. Pers de knoflook uit en doe alles in een grote kom.

Roer de eieren, het gerookte paprikapoeder en een snuf zout door de geraspte aardappel. Spatel net zolang tot alles goed gemengd is.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en schep er vier eetlepels (of meer afhankelijk van de grootte van je pan) van het aardappelmengsel in. Druk ze plat en vorm ze tot rondjes. Bak ze op laag vuur aan beide kanten in ongeveer 10 minuutjes gaar.

Maak ondertussen de dip door de ingrediënten door elkaar te roeren.

Verdeel de rosti over een groot of twee kleine borden en serveer direct.

Rosti van zoete aardappel, Gezond avondeten, Zoete aardappel recepten, Rosti recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Rosti met zoete aardappel en ui

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Anita

    Ik ben vandaag op zoek naar zoete aardappel rösti en kom terecht bij jouw recept. Vrolijk begonnen 3n toen bedacht ik mij 2 zoete aardappelen ? Maar hoe zwaar moeten deze samen zijn ?

    Antwoord
    • Bo

      500 gram totaal :)

      Antwoord
  2. Vera van Hees

    Hi Bo,
    Ik vond de workshop gister superleuk en lekker!! Ik heb nog een recept voor je van notenbrood.
    4 eieren, 50 gram boekweitmeel, handvol amandelmeel,150 gr rauwe notenmix( grof hakken),100gr pitten en zadenn ( zonnebloem,lijnzaad,pompoen etc.) rozijnen of ander fruit wat je lekker vindt. Met banaan mislukte bij mij werd het brood een beetje klef van. Maar bramen of bosbessen ging prima. Alle ingredienten in de mengkom beetje zout erbij.
    Ik doe dan een bakpapier in de cakevorm 1ltr. oven op 200gr en dan circa 20 min in de oven.
    Smullen maar. groeten Vera

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Vera, bedankt voor je recept! En fijn dat je het leuk vond gister :D Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *