...

Romige perentaart met vanillepudding

Romige perentaart met vanillepudding

door | sep 29, 2019 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Romige perentaart met vanillepudding, Glutenvrije taart recepten, Glutenvrije herfsttaart, Beaufood recepten, Taart peer en vijg, Gezondere taarten, Glutenvrije taartbodems, Taar

Deze heerlijk romige taart met lobbige vanille vulling en brosse koekbodem is de perfécte traktatie voor jezelf op een regenachtige herfstdag. Zie je jezelf al zitten met een kop thee, een boek en een stuk van deze perentaart met vanillepudding terwijl het buiten keihard regent? Hij is niet moeders mooiste wanneer je hem aansnijd dus ik zou hem niet snel serveren op een verjaardag, maar hij doet het perfect op een me-time momentje of als dessert! Na een nachtje in de koelkast snijd je hem mooier aan, maar zo half warm uit de oven is hij het allerlekkerst..

Romige perentaart met vanillepudding, Glutenvrije taart recepten, Glutenvrije herfsttaart, Beaufood recepten, Taart peer en vijg, Gezondere taarten, Glutenvrije taartbodems, Taar

Proef de vanille pudding even voordat je hem in de taartbodem giet. Ik eet zelf zoveel mogelijk suikervrij, dus mocht jij de vulling toch graag iets zoeter willen dan kun je nog wat extra honing of vanille toevoegen.

Romige perentaart met vanillepudding, Glutenvrije taart recepten, Glutenvrije herfsttaart, Beaufood recepten, Taart peer en vijg, Gezondere taarten, Glutenvrije taartbodems, Taar

Dit heb je nodig voor deze romige perentaart met vanillepudding  / kleine taart voor 4 personen

  • 200 gr havermeel – Hiervoor vermaal je havermout fijn tot meel 
  • 50 gr amandelmeel
  • 125 gr roomboter
  • 2 el kokosbloesemsuiker

Voor de vulling

  • 500 ml (haver)melk
  • 40 gr custardpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 2 eidooiers
  • 1 peer
  • 1 vijg
  • 3 el honing

 

Romige perentaart met vanillepudding, Glutenvrije taart recepten, Glutenvrije herfsttaart, Beaufood recepten, Taart peer en vijg, Gezondere taarten, Glutenvrije taartbodems, Taar

Romige perentaart met vanillepudding, Glutenvrije taart recepten, Glutenvrije herfsttaart, Beaufood recepten, Taart peer en vijg, Gezondere taarten, Glutenvrije taartbodems, Taar

Zo maak je het

Bekleed de bodem van een springvorm (van 20 cm) met bakpapier en verwarm je oven voor op 180 graden.

Meng de haver- en amandelmeel door elkaar en voeg de in klontjes gesneden roomboter toe. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en kneed het geheel met de hand tot en egaal deeg.

Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en zorg voor opstaande randen van zo’n drie centimeter. Prik wat gaatjes in de bodem en bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.

Ga verder met de vanillepudding. Meng met een garde de custardpoeder samen met de eidooiers, 5 eetlepels van de melk, 1 el honing (let op: je houdt dus 2 eetlepels over) en de vanille essence.

Breng de overige melk in een kleine pan aan de kook. Roer wanneer de melk kookt het custardmengsel erdoor en breng weer aan de kook. Roer een minuut goed door met de garde en schenk de custardpudding in vorm.

Snijd de peer en de vijg in hele dunne plakjes. Leg ze op de puddings, druk ze zachtjes in de custardpudding en schuif de taart voor nog 20 minuutjes in de oven.

Verwarm de overige 2 eetlepels honing met 2 eetlepels water. Strijk dit met een kwastje over de bovenkant van de taart voor een mooie glanslaag, die net even voor dat extra zoetje zorgt.

Genieten maar :D

Romige perentaart met vanillepudding, Glutenvrije taart recepten, Glutenvrije herfsttaart, Beaufood recepten, Taart peer en vijg, Gezondere taarten, Glutenvrije taartbodems, Taar

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Pauline

    Er staat niet bij op hoeveel graden je de bodem en taart moet bakken. Wellicht kan dit erbij gezet worden?

    Antwoord
  2. jackie

    dit lijkt mij zó lekker…. ga het proberen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *