...

Romige overnight havermout met fruit en dadels

Romige overnight havermout met fruit en dadels

door | jan 16, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Ik kan niet benadrukken hoe fantastisch havermout is. Je kunt het in zoveel gerechten verwerken. Cakes, koekjes, pannenkoeken, crackers, granola, ontbijtrepen. Ik maak er zelfs heerlijke gezichtsmaskers van, waarvan je ondertussen ook stiekem mee kunt snoepen :)

Havermout staat bol van de vezels die voor een langdurig verzadigd gevoel zorgen. Het heeft daarnaast een smeerfunctie voor de darmen waardoor je spijsvertering beter zal verlopen. Havermout bevat weinig suikers en is van nature glutenvrij. Helaas wordt havermout vaak verwerkt in fabrieken waar ook gluten voorkomen dus let goed op als je een glutenallergie hebt.

Ik moest er vanmorgen vroeg uit en op zulke dagen zorg ik voor een kant en klaar ontbijt en lunch. Overnight havermout is in zo’n geval mijn lievelings! Romig, zoet en gewoonweg super lekker.

 

1

 

Dit heb je nodig voor een 1 persoon

  • 50 gram havermout
  • 1 el chiazaad
  • 200 ml sojamelk
  • 1 tl honing
  • klein handje moerbeien
  • 1/2 appel in kleine blokjes
  • 1 banaan in plakjes
  • 3 dadels, ontpit

 

Zo maak je het

Meng de havermout, sojamelk, honing, moerbeien en chia door elkaar.

Schenk in een kom of pot en meng het fruit erdoor. Je kunt ook laagje voor laagje werken, zoals ik deed. Dus eerst banaan, havermoutmengsel en daar bovenop stukjes appel en dadels.

Laat een nachtje in de koelkast staan. Voor thuis kun je gewoon een kommetje gebruiken, maar als je de havermout mee wilt nemen is een weckpot erg fijn (zie foto). Je kunt deze potten in verschillende maten kopen bij o.a. de Xenos en natuurlijk ook online.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *