...

Romige overnight havermout met fruit en dadels

Romige overnight havermout met fruit en dadels

door | jan 16, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Ik kan niet benadrukken hoe fantastisch havermout is. Je kunt het in zoveel gerechten verwerken. Cakes, koekjes, pannenkoeken, crackers, granola, ontbijtrepen. Ik maak er zelfs heerlijke gezichtsmaskers van, waarvan je ondertussen ook stiekem mee kunt snoepen :)

Havermout staat bol van de vezels die voor een langdurig verzadigd gevoel zorgen. Het heeft daarnaast een smeerfunctie voor de darmen waardoor je spijsvertering beter zal verlopen. Havermout bevat weinig suikers en is van nature glutenvrij. Helaas wordt havermout vaak verwerkt in fabrieken waar ook gluten voorkomen dus let goed op als je een glutenallergie hebt.

Ik moest er vanmorgen vroeg uit en op zulke dagen zorg ik voor een kant en klaar ontbijt en lunch. Overnight havermout is in zo’n geval mijn lievelings! Romig, zoet en gewoonweg super lekker.

 

1

 

Dit heb je nodig voor een 1 persoon

  • 50 gram havermout
  • 1 el chiazaad
  • 200 ml sojamelk
  • 1 tl honing
  • klein handje moerbeien
  • 1/2 appel in kleine blokjes
  • 1 banaan in plakjes
  • 3 dadels, ontpit

 

Zo maak je het

Meng de havermout, sojamelk, honing, moerbeien en chia door elkaar.

Schenk in een kom of pot en meng het fruit erdoor. Je kunt ook laagje voor laagje werken, zoals ik deed. Dus eerst banaan, havermoutmengsel en daar bovenop stukjes appel en dadels.

Laat een nachtje in de koelkast staan. Voor thuis kun je gewoon een kommetje gebruiken, maar als je de havermout mee wilt nemen is een weckpot erg fijn (zie foto). Je kunt deze potten in verschillende maten kopen bij o.a. de Xenos en natuurlijk ook online.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *