Ik kan niet benadrukken hoe fantastisch havermout is. Je kunt het in zoveel gerechten verwerken. Cakes, koekjes, pannenkoeken, crackers, granola, ontbijtrepen. Ik maak er zelfs heerlijke gezichtsmaskers van, waarvan je ondertussen ook stiekem mee kunt snoepen :)
Havermout staat bol van de vezels die voor een langdurig verzadigd gevoel zorgen. Het heeft daarnaast een smeerfunctie voor de darmen waardoor je spijsvertering beter zal verlopen. Havermout bevat weinig suikers en is van nature glutenvrij. Helaas wordt havermout vaak verwerkt in fabrieken waar ook gluten voorkomen dus let goed op als je een glutenallergie hebt.
Ik moest er vanmorgen vroeg uit en op zulke dagen zorg ik voor een kant en klaar ontbijt en lunch. Overnight havermout is in zo’n geval mijn lievelings! Romig, zoet en gewoonweg super lekker.
Dit heb je nodig voor een 1 persoon
- 50 gram havermout
- 1 el chiazaad
- 200 ml sojamelk
- 1 tl honing
- klein handje moerbeien
- 1/2 appel in kleine blokjes
- 1 banaan in plakjes
- 3 dadels, ontpit
Zo maak je het
Meng de havermout, sojamelk, honing, moerbeien en chia door elkaar.
Schenk in een kom of pot en meng het fruit erdoor. Je kunt ook laagje voor laagje werken, zoals ik deed. Dus eerst banaan, havermoutmengsel en daar bovenop stukjes appel en dadels.
Laat een nachtje in de koelkast staan. Voor thuis kun je gewoon een kommetje gebruiken, maar als je de havermout mee wilt nemen is een weckpot erg fijn (zie foto). Je kunt deze potten in verschillende maten kopen bij o.a. de Xenos en natuurlijk ook online.
0 reacties