Romige overnight havermout met fruit en dadels

Romige overnight havermout met fruit en dadels

door | jan 16, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Ik kan niet benadrukken hoe fantastisch havermout is. Je kunt het in zoveel gerechten verwerken. Cakes, koekjes, pannenkoeken, crackers, granola, ontbijtrepen. Ik maak er zelfs heerlijke gezichtsmaskers van, waarvan je ondertussen ook stiekem mee kunt snoepen :)

Havermout staat bol van de vezels die voor een langdurig verzadigd gevoel zorgen. Het heeft daarnaast een smeerfunctie voor de darmen waardoor je spijsvertering beter zal verlopen. Havermout bevat weinig suikers en is van nature glutenvrij. Helaas wordt havermout vaak verwerkt in fabrieken waar ook gluten voorkomen dus let goed op als je een glutenallergie hebt.

Ik moest er vanmorgen vroeg uit en op zulke dagen zorg ik voor een kant en klaar ontbijt en lunch. Overnight havermout is in zo’n geval mijn lievelings! Romig, zoet en gewoonweg super lekker.

 

1

 

Dit heb je nodig voor een 1 persoon

  • 50 gram havermout
  • 1 el chiazaad
  • 200 ml sojamelk
  • 1 tl honing
  • klein handje moerbeien
  • 1/2 appel in kleine blokjes
  • 1 banaan in plakjes
  • 3 dadels, ontpit

 

Zo maak je het

Meng de havermout, sojamelk, honing, moerbeien en chia door elkaar.

Schenk in een kom of pot en meng het fruit erdoor. Je kunt ook laagje voor laagje werken, zoals ik deed. Dus eerst banaan, havermoutmengsel en daar bovenop stukjes appel en dadels.

Laat een nachtje in de koelkast staan. Voor thuis kun je gewoon een kommetje gebruiken, maar als je de havermout mee wilt nemen is een weckpot erg fijn (zie foto). Je kunt deze potten in verschillende maten kopen bij o.a. de Xenos en natuurlijk ook online.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *