Romige noedelsoep met garnalen (laksa)

Romige noedelsoep met garnalen (laksa), Zelf laksa pasta maken, Gezonde soepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde noedelsoepen, Noedels van King Soba, Glutenvrije noedelsoepen

Alhoewel ik echt nog niet klaar was met de zomer (integendeel!) vind ik het toch ook wel weer gezellig dat het kouder wordt buiten én het dus weer tijd is voor kaarsjes en rode wijn.. Soep eten kan natuurlijk het hele jaar door, maar is toch wel extra lekker in de herfst. Daarom heb ik vandaag een recept voor een heerlijke laksa soep voor je. Oftewel een romige noedelsoep die vaak wordt gecombineerd met vis of tufo en in mijn geval garnalen. Makkelijk, gezond en smaakvol. Een echt Beaufoodrecept dus. Van origine wordt hij gemaakt met gewone rijstnoedels maar ik gebruikte de pompoen, gember en rijst-noodles die ik laatst kreeg toegestuurd van King Soba.

Laksa soep maak je met kokosmelk en een schepje laksa curry pasta. Heb je zin om hem zelf te maken (aanrader!), dan vind je hieronder het recept voor een homemade pasta. Voor iedereen die iets minder tijd heeft: maak je laksa soep dan met een kant en klare pasta. Handje taugé erbij, wat verse kruiden en eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze romige noedelsoep met garnalen (laksa) / twee personen

Voor de noedelsoep

  • 170 gr rijstnoedels
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 100 gr garnalen – gekookt
  • 2 handjes taugé
  • verse koriander naar smaak

Voor twee porties laksa curry pasta

  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 tl trassi
  • half duimpje gember
  • 1 tl korianderzaad

 

Romige noedelsoep met garnalen (laksa), Zelf laksa pasta maken, Gezonde soepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde noedelsoepen, Noedels van King Soba, Glutenvrije noedelsoepen

Romige noedelsoep met garnalen (laksa), Zelf laksa pasta maken, Gezonde soepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde noedelsoepen, Noedels van King Soba, Glutenvrije noedelsoepen

 

Zo maak je het

Begin met de laksa curry pasta indien je hem zelf maakt. Doe de ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan totdat je een pasta hebt. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan je staafmixer of een vijzel.

Verhit een pan (liefst met dikke bodem) en verhit hierin een klein scheutje olie. Schep de helft van de curry pasta erbij en fruit even aan. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij en laat alles vijf minuutjes zachtjes pruttelen.

Voeg daarna de noedels toe aan de soep en kook mee totdat ze gaar zijn. (Check de gebruiksaanwijzing van de noedels voor de bereidingstijd).

Verhit een koekenpan en bak de garnalen samen met een 1/2 theelepel curry paste even aan. Ze zijn al gegaard dus je hoeft ze alleen even op te warmen.

Verdeel de laksa soep over twee diepe borden, schep de garnalen erbij en sluit af met taugé en verse koriander.

 

Bewaar de overgebleven laksa curry pasta in een bakje in de koelkast voor een volgende keer. Je kunt hem eventueel ook invriezen zodat hij langer goed blijft

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.