...

Romige noedelsoep met garnalen (laksa)

Romige noedelsoep met garnalen (laksa)

door | sep 20, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Romige noedelsoep met garnalen (laksa), Zelf laksa pasta maken, Gezonde soepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde noedelsoepen, Noedels van King Soba, Glutenvrije noedelsoepen

Alhoewel ik echt nog niet klaar was met de zomer (integendeel!) vind ik het toch ook wel weer gezellig dat het kouder wordt buiten én het dus weer tijd is voor kaarsjes en rode wijn.. Soep eten kan natuurlijk het hele jaar door, maar is toch wel extra lekker in de herfst. Daarom heb ik vandaag een recept voor een heerlijke laksa soep voor je. Oftewel een romige noedelsoep die vaak wordt gecombineerd met vis of tufo en in mijn geval garnalen. Makkelijk, gezond en smaakvol. Een echt Beaufoodrecept dus. Van origine wordt hij gemaakt met gewone rijstnoedels maar ik gebruikte de pompoen, gember en rijst-noodles die ik laatst kreeg toegestuurd van King Soba.

Laksa soep maak je met kokosmelk en een schepje laksa curry pasta. Heb je zin om hem zelf te maken (aanrader!), dan vind je hieronder het recept voor een homemade pasta. Voor iedereen die iets minder tijd heeft: maak je laksa soep dan met een kant en klare pasta. Handje taugé erbij, wat verse kruiden en eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze romige noedelsoep met garnalen (laksa) / twee personen

Voor de noedelsoep

  • 170 gr rijstnoedels
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 100 gr garnalen – gekookt
  • 2 handjes taugé
  • verse koriander naar smaak

Voor twee porties laksa curry pasta

  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 tl trassi
  • half duimpje gember
  • 1 tl korianderzaad

 

Romige noedelsoep met garnalen (laksa), Zelf laksa pasta maken, Gezonde soepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde noedelsoepen, Noedels van King Soba, Glutenvrije noedelsoepen

Romige noedelsoep met garnalen (laksa), Zelf laksa pasta maken, Gezonde soepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde noedelsoepen, Noedels van King Soba, Glutenvrije noedelsoepen

 

Zo maak je het

Begin met de laksa curry pasta indien je hem zelf maakt. Doe de ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan totdat je een pasta hebt. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan je staafmixer of een vijzel.

Verhit een pan (liefst met dikke bodem) en verhit hierin een klein scheutje olie. Schep de helft van de curry pasta erbij en fruit even aan. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij en laat alles vijf minuutjes zachtjes pruttelen.

Voeg daarna de noedels toe aan de soep en kook mee totdat ze gaar zijn. (Check de gebruiksaanwijzing van de noedels voor de bereidingstijd).

Verhit een koekenpan en bak de garnalen samen met een 1/2 theelepel curry paste even aan. Ze zijn al gegaard dus je hoeft ze alleen even op te warmen.

Verdeel de laksa soep over twee diepe borden, schep de garnalen erbij en sluit af met taugé en verse koriander.

 

Bewaar de overgebleven laksa curry pasta in een bakje in de koelkast voor een volgende keer. Je kunt hem eventueel ook invriezen zodat hij langer goed blijft

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *