Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Alstublieft, één heerlijk portie comfort food. Het maken van een gerecht met polenta staat al tijden op mijn to-cook lijst en van de week ging ik er eindelijk eens mee aan de slag. Polenta is een warme pap van maisgriesmeel en is eigenlijk de Italiaanse versie van onze Nederlandse aardappelpuree. Maïsgriesmeel voor polenta wordt ook wel gewoon polenta of  polentameel genoemd. Ik ging voor het merk PAN uit de supermarkt, deze versie hoef je maar heel kort te koken omdat hij is voorgekookt.

Polenta smaakt van zichzelf rete saai dus ik pimpte hem met geitenkaas en een flinke snuf zwarte peper. Kijk, daar knapt hij van op. Het resultaat was in de eerste instantie wat teleurstellend aangezien het echt een papperig papje was. Ik fotografeerde het gerecht toch maar en wat bleek? Na twee minuten dikt de warme pap in en wordt hij wat steviger. Héérlijk met paddenstoelenragout en gezouten pecannoten. Zijn er meer polenta liefhebbers hier en zo ja, wat maak je er zoal mee? Ik ben benieuwd.

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs
Je kunt de polenta ook restaurantwaardig in een kookring doen, zodat je er een mooi rond polenta taartje krijgt. Wat pompoenpitolie erover, de paddenstoelenragout en genieten maar. Credits voor dit idee gaan naar Mike ;)

 

Dit heb je nodig voor deze romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout / 2 personen

  • 80 gr voorgekookt maismeel
  • 400 ml water
  • 75 gr zachte geitenkaas – geraspte geitenkaas kan ook
  • klein handje gezouten pecannoten
  • handje verse peterselie

Voor de paddenstoelenragout

  • 200 gr paddenstoelen melange
  • 200 gr pastinaak
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr gedroogde shiitakes + 350 ml water – Hier maak je een heerlijke bouillon van door simpelweg de shiitakes te weken in heet water. Kun je geen gedroogde shiitakes vinden? Vervang dit gedeelte dan door 300 ml paddenstoelenbouillon en 200 gr verse shiitakes of kastanjechampignons. 
  • 20 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 el madeira

 

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Gebruik je gedroogde shiitakes? Week die dan eerst een uurtje in zijn geheel in 350 ml kokend heet water. Haal de shiitakes vervolgens uit de bouillon en snijd ze klein. Bewaar de bouillon voor de ragout.

Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paddenstoelen en pastinaak klein. Hak ook alvast de peterselie. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit alles (behalve de peterselie) zo’n tien minuutjes aan.

Smelt de boter in een andere pan en roer de bloem erdoor. Schenk nu scheutje voor scheutje de verse shiitake bouillon (of kant en klare bouillon als je dit gebruikt) erdoor en blijf stevig roeren met een garde tot je een gebonden saus hebt. Schep het paddenstoelenmengsel door de saus en roer de verse peterselie erdoor. Breng de ragout op smaak met madeira, een snuf zwarte peper en zout.

Ga door met de geitenkaas polenta. Breng het water aan de kook in een klein pannetje en roer de polenta er met een garde door. Roer na een paar minuten de geitenkaas erdoor en voeg peper en/of zout naar smaak toe. Kook de polenta in 10 minuutjes gaar.

Verdeel de polenta over twee borden en sluit af met paddenstoelenragout, nog wat verse peterselie en gehakte pecannoten.

Eet smakelijk!

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.