...

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout

door | feb 8, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Alstublieft, één heerlijk portie comfort food. Het maken van een gerecht met polenta staat al tijden op mijn to-cook lijst en van de week ging ik er eindelijk eens mee aan de slag. Polenta is een warme pap van maisgriesmeel en is eigenlijk de Italiaanse versie van onze Nederlandse aardappelpuree. Maïsgriesmeel voor polenta wordt ook wel gewoon polenta of  polentameel genoemd. Ik ging voor het merk PAN uit de supermarkt, deze versie hoef je maar heel kort te koken omdat hij is voorgekookt.

Polenta smaakt van zichzelf rete saai dus ik pimpte hem met geitenkaas en een flinke snuf zwarte peper. Kijk, daar knapt hij van op. Het resultaat was in de eerste instantie wat teleurstellend aangezien het echt een papperig papje was. Ik fotografeerde het gerecht toch maar en wat bleek? Na twee minuten dikt de warme pap in en wordt hij wat steviger. Héérlijk met paddenstoelenragout en gezouten pecannoten. Zijn er meer polenta liefhebbers hier en zo ja, wat maak je er zoal mee? Ik ben benieuwd.

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Je kunt de polenta ook restaurantwaardig in een kookring doen, zodat je er een mooi rond polenta taartje krijgt. Wat pompoenpitolie erover, de paddenstoelenragout en genieten maar. Credits voor dit idee gaan naar Mike ;)

 

Dit heb je nodig voor deze romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout / 2 personen

  • 80 gr voorgekookt maismeel
  • 400 ml water
  • 75 gr zachte geitenkaas – geraspte geitenkaas kan ook
  • klein handje gezouten pecannoten
  • handje verse peterselie

Voor de paddenstoelenragout

  • 200 gr paddenstoelen melange
  • 200 gr pastinaak
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr gedroogde shiitakes + 350 ml water – Hier maak je een heerlijke bouillon van door simpelweg de shiitakes te weken in heet water. Kun je geen gedroogde shiitakes vinden? Vervang dit gedeelte dan door 300 ml paddenstoelenbouillon en 200 gr verse shiitakes of kastanjechampignons. 
  • 20 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 el madeira

 

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Gebruik je gedroogde shiitakes? Week die dan eerst een uurtje in zijn geheel in 350 ml kokend heet water. Haal de shiitakes vervolgens uit de bouillon en snijd ze klein. Bewaar de bouillon voor de ragout.

Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paddenstoelen en pastinaak klein. Hak ook alvast de peterselie. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit alles (behalve de peterselie) zo’n tien minuutjes aan.

Smelt de boter in een andere pan en roer de bloem erdoor. Schenk nu scheutje voor scheutje de verse shiitake bouillon (of kant en klare bouillon als je dit gebruikt) erdoor en blijf stevig roeren met een garde tot je een gebonden saus hebt. Schep het paddenstoelenmengsel door de saus en roer de verse peterselie erdoor. Breng de ragout op smaak met madeira, een snuf zwarte peper en zout.

Ga door met de geitenkaas polenta. Breng het water aan de kook in een klein pannetje en roer de polenta er met een garde door. Roer na een paar minuten de geitenkaas erdoor en voeg peper en/of zout naar smaak toe. Kook de polenta in 10 minuutjes gaar.

Verdeel de polenta over twee borden en sluit af met paddenstoelenragout, nog wat verse peterselie en gehakte pecannoten.

Eet smakelijk!

Romige geitenkaas polenta met paddenstoelenragout, Polenta recepten, Maisgriesmeel recepten, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond en lekker, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Laska

    Lekker krokant gebakken met pesto, gegrilde goenten, balsamico en pijnboompitjes! https://goo.gl/images/xG3R8H

    P.S en ricotta extra lekker

    Antwoord
    • Bo

      Oehh dat klinkt héél goed!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *