...

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

door | okt 7, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Oké oké, ik geef toe aan de herfst, mijn wollen lange vest, stoofpotten en andere herfstachtige taferelen. Eigenlijk is het ook wel weer gezellig :) En! Daar hoort natuurlijk een lekker warm ontbijtje bij op koude ochtenden. Om de gewone havermout met fruitjes en water of melk wat op te leuken kookte ik het laatst in appelmoes. En dat was zooo lekker.. Helemaal met een paar dadels en noten erbij. Must make! 

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

  • 1 appel
  • 40 gr havermout
  • 2 el volle kwark
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 grote dadel – of twee ;)
  • klein handje noten

 

 

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

 

Zo maak je het

Was de appel en snij hem in hele kleine stukjes. Neem een pan en kook hierin de appelpartjes samen met een laagje water tot moes. Dit duurt zo’n 10 minuten. Schenk er steeds een scheutje water bij als dit is ingekookt.

Schep de havermout bij de appelmoes en breng op smaak met honing en kaneel. Zet het vuur uit en roer de kwark erdoorheen.

Sluit af met stukjes dadel en een paar noten.

 

Havermout is het perfecte voedzame ontbijt en daarnaast zit je er lekker lang vol van. Dus heb je een lange dag? Neem een kom warme havermout en je kan er tegenaan!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *