Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Oké oké, ik geef toe aan de herfst, mijn wollen lange vest, stoofpotten en andere herfstachtige taferelen. Eigenlijk is het ook wel weer gezellig :) En! Daar hoort natuurlijk een lekker warm ontbijtje bij op koude ochtenden. Om de gewone havermout met fruitjes en water of melk wat op te leuken kookte ik het laatst in appelmoes. En dat was zooo lekker.. Helemaal met een paar dadels en noten erbij. Must make! 

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

  • 1 appel
  • 40 gr havermout
  • 2 el volle kwark
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 grote dadel – of twee ;)
  • klein handje noten

 

 

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

 

Zo maak je het

Was de appel en snij hem in hele kleine stukjes. Neem een pan en kook hierin de appelpartjes samen met een laagje water tot moes. Dit duurt zo’n 10 minuten. Schenk er steeds een scheutje water bij als dit is ingekookt.

Schep de havermout bij de appelmoes en breng op smaak met honing en kaneel. Zet het vuur uit en roer de kwark erdoorheen.

Sluit af met stukjes dadel en een paar noten.

 

Havermout is het perfecte voedzame ontbijt en daarnaast zit je er lekker lang vol van. Dus heb je een lange dag? Neem een kom warme havermout en je kan er tegenaan!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.