...

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

door | okt 7, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Oké oké, ik geef toe aan de herfst, mijn wollen lange vest, stoofpotten en andere herfstachtige taferelen. Eigenlijk is het ook wel weer gezellig :) En! Daar hoort natuurlijk een lekker warm ontbijtje bij op koude ochtenden. Om de gewone havermout met fruitjes en water of melk wat op te leuken kookte ik het laatst in appelmoes. En dat was zooo lekker.. Helemaal met een paar dadels en noten erbij. Must make! 

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

  • 1 appel
  • 40 gr havermout
  • 2 el volle kwark
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 grote dadel – of twee ;)
  • klein handje noten

 

 

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

 

Zo maak je het

Was de appel en snij hem in hele kleine stukjes. Neem een pan en kook hierin de appelpartjes samen met een laagje water tot moes. Dit duurt zo’n 10 minuten. Schenk er steeds een scheutje water bij als dit is ingekookt.

Schep de havermout bij de appelmoes en breng op smaak met honing en kaneel. Zet het vuur uit en roer de kwark erdoorheen.

Sluit af met stukjes dadel en een paar noten.

 

Havermout is het perfecte voedzame ontbijt en daarnaast zit je er lekker lang vol van. Dus heb je een lange dag? Neem een kom warme havermout en je kan er tegenaan!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *