...

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

door | okt 7, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

Oké oké, ik geef toe aan de herfst, mijn wollen lange vest, stoofpotten en andere herfstachtige taferelen. Eigenlijk is het ook wel weer gezellig :) En! Daar hoort natuurlijk een lekker warm ontbijtje bij op koude ochtenden. Om de gewone havermout met fruitjes en water of melk wat op te leuken kookte ik het laatst in appelmoes. En dat was zooo lekker.. Helemaal met een paar dadels en noten erbij. Must make! 

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

  • 1 appel
  • 40 gr havermout
  • 2 el volle kwark
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 grote dadel – of twee ;)
  • klein handje noten

 

 

Romige appel-havermout mousse met noten en dadels

 

Zo maak je het

Was de appel en snij hem in hele kleine stukjes. Neem een pan en kook hierin de appelpartjes samen met een laagje water tot moes. Dit duurt zo’n 10 minuten. Schenk er steeds een scheutje water bij als dit is ingekookt.

Schep de havermout bij de appelmoes en breng op smaak met honing en kaneel. Zet het vuur uit en roer de kwark erdoorheen.

Sluit af met stukjes dadel en een paar noten.

 

Havermout is het perfecte voedzame ontbijt en daarnaast zit je er lekker lang vol van. Dus heb je een lange dag? Neem een kom warme havermout en je kan er tegenaan!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *