Ik kocht laatst een grote bak zoete aardbeien. Een derde ging in mijn dagelijkse havermoutontbijtje, een derde ging mee als tussendoortje en van het overgebleven gedeelte maakte ik deze fantastische repen! Deze aardbei cheesecake repen hebben een smaakvolle glutenvrije bodem van tahin en havermout (mega lekkere combi) met daarop een romige vulling van roomkaas, verse aardbeien en honing. Doei bergen suiker! Hebben we helemaal niet nodig. Zijn ze super makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen.
Geniet ervan :D
Dit heb je nodig voor deze romige aardbei cheesecake repen / 8 repen
- 100 gr havermout
- 30 gr amandelmeel
- 150 gr dadels
- 25 gr tahin
- 175 gr verse aardbeien
- 3 eieren
- 300 roomkaas – ik gebruikte de naturel roomkaas van Philadelphia
- 1 el glutenvrij bloem
- 2 el honing
- 1 limoen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden en bedek de bodem van een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. Hierdoor krijg je de cheesecake er straks makkelijk uit.
Ontpit de dadels. Meng voor de bodem de havermout samen met het amandelmeel, dadels en tahin. Rasp de schil van een halve limoen en kneed alles met de hand tot een samenhangende deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en strijk de bodem glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel af en toe nat tegen het plakken.
Ga verder met de vulling. Mix de roomkaas samen met de eieren, bloem, de rasp van de tweede helft van de limoen en één eetlepel honing.
Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer de aardbeien samen met één eetlepel honing. Schenk de aardbei puree bij de roomkaas. Roer het geheel een keer door en schenk alles vervolgens in de vorm. Je hebt nu een mooie gemarmerde vulling. Schuif de cheesecake voor 45 minuten in het midden van de oven.
Haal de cheesecake uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de koelkast. Hij is het lekkerst wanneer je hem een nachtje in de koelkast zet! Snijd hem vervolgens in acht repen. Extra lekker met verse aardbeien on top :D
Hallo,
deze repen lijken mij echt lekker, alleen is het mogelijk om de havermoet in de bodem te vervangen door meer amandelmeel?
Alvast bedankt!
Hi Bo, ik heb roomkaas (ight) gebruikt. Maar de vulling werd veel te vloeibaar. Hoe heb jij de eieren met de roomkaas gemixt? Is de light versie misschien te dun? Of is het mixen misschien verkeerd gegaan. Ben benieuwd.
Hoi Margreet, ik heb volle roomkaas van Philadelphia gebruikt. Ik heb dit als tip aan het recept toegevoegd. Het klopt daarnaast wel dat de vulling vrij dun is. Als hij uit de oven komt is de cheesecake nog een beetje wiebelig en na een paar uur afkoelen in de koelkast is hij perfect :)
Hoi Bo allereerst complimenten voor de overheerlijke recepten die je bedenkt.
Alleen ff vraagje over de bodem bij deze cheesecake, als ik hem probeer te maken hoe jij het zegt krijg ik geen samenhangende bal.
Ik heb war havermelk toegevoegd en toen lukte het wel!
Hooi Charlotte, het kan zijn dat de dadels die jij gebruikt iets droger zijn dan die ik gebruik. In dat geval is een scheutje havermelk een goede oplossing :D
Tussen t watertanden door, n vraagje: als je de roomkaas wilt vervangen door n minder vet ingrediënt, wat adviseer je dan? Half/half kwark misschien?
Oehh dat weet ik niet.. Ik heb de repen nog niet met kwark proberen te maken dus ik weet niet of ze dan stevig worden :)