Romige aardbei cheesecake repen

Romige aardbei cheesecake repen, Suikervrije cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lekkere recepten cheesecake, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Cheesecake glutenvrije bodem

Ik kocht laatst een grote bak zoete aardbeien. Een derde ging in mijn dagelijkse havermoutontbijtje, een derde ging mee als tussendoortje en van het overgebleven gedeelte maakte ik deze fantastische repen! Deze aardbei cheesecake repen hebben een smaakvolle glutenvrije bodem van tahin en havermout (mega lekkere combi) met daarop een romige vulling van roomkaas, verse aardbeien en honing. Doei bergen suiker! Hebben we helemaal niet nodig. Zijn ze super makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen.

Geniet ervan :D

Romige aardbei cheesecake repen, Suikervrije cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lekkere recepten cheesecake, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Cheesecake glutenvrije bodem

Romige aardbei cheesecake repen, Suikervrije cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lekkere recepten cheesecake, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Cheesecake glutenvrije bodem

Dit heb je nodig voor deze romige aardbei cheesecake repen / 8 repen

  • 100 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 150 gr dadels
  • 25 gr tahin
  • 175 gr verse aardbeien
  • 3 eieren
  • 300 roomkaas – ik gebruikte de naturel roomkaas van Philadelphia 
  • 1 el glutenvrij bloem
  • 2 el honing
  • 1 limoen

 

Romige aardbei cheesecake repen, Suikervrije cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lekkere recepten cheesecake, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Cheesecake glutenvrije bodem

Romige aardbei cheesecake repen, Suikervrije cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lekkere recepten cheesecake, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Cheesecake glutenvrije bodem

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en bedek de bodem van een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. Hierdoor krijg je de cheesecake er straks makkelijk uit.

Ontpit de dadels. Meng voor de bodem de havermout samen met het amandelmeel, dadels en tahin. Rasp de schil van een halve limoen en kneed alles met de hand tot een samenhangende deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en strijk de bodem glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel af en toe nat tegen het plakken.

Ga verder met de vulling. Mix de roomkaas samen met de eieren, bloem, de rasp van de tweede helft van de limoen en één eetlepel honing.

Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer de aardbeien samen met één eetlepel honing. Schenk de aardbei puree bij de roomkaas. Roer het geheel een keer door en schenk alles vervolgens in de vorm. Je hebt nu een mooie gemarmerde vulling. Schuif de cheesecake voor 45 minuten in het midden van de oven.

Haal de cheesecake uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de koelkast. Hij is het lekkerst wanneer je hem een nachtje in de koelkast zet! Snijd hem vervolgens in acht repen. Extra lekker met verse aardbeien on top :D

Romige aardbei cheesecake repen, Suikervrije cheesecake, Glutenvrije cheesecake, Lekkere recepten cheesecake, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Cheesecake glutenvrije bodem

Print Friendly, PDF & Email
7 Comments
  1. Hallo,
    deze repen lijken mij echt lekker, alleen is het mogelijk om de havermoet in de bodem te vervangen door meer amandelmeel?

    Alvast bedankt!

  2. Hi Bo, ik heb roomkaas (ight) gebruikt. Maar de vulling werd veel te vloeibaar. Hoe heb jij de eieren met de roomkaas gemixt? Is de light versie misschien te dun? Of is het mixen misschien verkeerd gegaan. Ben benieuwd.

    1. Hoi Margreet, ik heb volle roomkaas van Philadelphia gebruikt. Ik heb dit als tip aan het recept toegevoegd. Het klopt daarnaast wel dat de vulling vrij dun is. Als hij uit de oven komt is de cheesecake nog een beetje wiebelig en na een paar uur afkoelen in de koelkast is hij perfect :)

  3. Hoi Bo allereerst complimenten voor de overheerlijke recepten die je bedenkt.
    Alleen ff vraagje over de bodem bij deze cheesecake, als ik hem probeer te maken hoe jij het zegt krijg ik geen samenhangende bal.
    Ik heb war havermelk toegevoegd en toen lukte het wel!

    1. Hooi Charlotte, het kan zijn dat de dadels die jij gebruikt iets droger zijn dan die ik gebruik. In dat geval is een scheutje havermelk een goede oplossing :D

  4. Tussen t watertanden door, n vraagje: als je de roomkaas wilt vervangen door n minder vet ingrediënt, wat adviseer je dan? Half/half kwark misschien?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!