...

Rolletjes van gerookte zalm en monchou

Rolletjes van gerookte zalm en monchou

door | dec 30, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 2 reacties

Rolletjes van gerookte zalm en monchou

Ik heb echt volop genoten van de afgelopen dagen, jullie? Lekker gegeten, mezelf ondergedompeld in kerstliefde en heel veel leuke cadeautjes gekregen! Waaronder het boek van Ellen Hoog dat vol staat met gezonde recepten, oefeningen en healthy tips en het boek van Green Kitchen Travels. Het eerste boek van The Green Kitchen vond ik fantastisch dus ik heb hoge verwachtingen van Travels. En.. Een nieuwe camera! Niet voor kerst natuurlijk, maar voor mijn verjaardag. Wist je dat alle foto’s die op beaufood.nl staan gemaakt zijn met mijn telefoon? Kwalitatief zijn ze in orde maaaar nu mijn blog steeds groter groeit vind ik het wel zo fijn om een goede camera te hebben. En het staat ook wat professioneler op meetings en events ;) Deze rolletjes van gerookte zalm en monchou zijn de eerste die ik ermee fotografeer en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden..

Weten jullie nog dat ik mee deed aan #decemberglutenvrij? Vandaag is het zover en komt mijn glutenvrije decemberhapje online. Het is er eentje die ik heeeel vaak op tafel zet en het is eigenlijk een beetje gek dat hij nog niet online staat. Misschien omdat ik hem niet receptwaardig vond? Het is namelijk een heel eenvoudig hapje. Maar zooo lekker! Roomkaas, zalm en bieslook = never change a winning team.

 

Rolletjes van gerookte zalm en monchou

 

 

Nodig voor 10 hapjes

 • 100 gr gerookte zalm – ik gebruikte een pakje sandwichplakjes omdat dat mooie rechte plakken zijn die je goed op kunt rollen. 
 • 50 gr monchou
 • paar stengels verse bieslook
 • snufje peper

 

Rolletjes van gerookte zalm en monchou

 

Zo maak je ze

Neem een plakje zalm en leg die op een plank. Snijd met een mes een reepje van de monchou af en leg deze op het uiteinde van de zalm. (Zie foto)

Leg er ook twee of drie stengels bieslook bij en rol de plak zo mooi mogelijk op tot een rolletje. Snijd hem in drieën en steek er een prikkertje in.

Leg de rolletjes op een bordje. Oh, en heb je nog wat groen in huis? Ik had nog wat munt en gebruikte dat als garnering voor de een final touch.

 

 

De (laatste!) blog van #decemberglutenvrij komt morgen online op glutenfreeamsterdam.com

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Anna

  Ziet er lekker uit! Maar ligt het aan mij of staat er in het recept dille, waar het bieslook moet zijn? Dille past gelukkig ook prima bij zalm en roomkaas ;).

  Antwoord
  • Bo

   Hihi oeeeps foutje :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *