Ohhhh dit is er weer eentje hoor! Zo’n knaller van een recept dat je vast en zeker nog vaak zal maken. Ik in ieder geval wel! Dit is tevens ook het goedkoopste recept op de blog en ook nog eens met het kortste ingrediëntenlijstje. Namelijk één ingrediënt. Geen grap. Wist je namelijk dat je heerlijke en gezonde wraps kunt maken van enkel linzen? Geen ei, geen melk. Voor de smaak misschien een snufje zout en peper.
Oké, linzen dus. Geen kant en klare linzen uit een potje (probeerde ik, mislukte faliekant), maar gewoon gedroogde rode linzen. Eet deze rode linzen wraps als lunch met gerookte zalm, kiemen en een dot zure room of als avondeten met gegrilde veggies en pesto. Mijn volgende project is om wat cacao en honing door het beslag te doen en er chocolade wraps van te bakken voor in de ochtend. To be continued! Voor nu vind je hieronder het basisrecept voor de linzenwraps. Hoe ga jij ze vullen? Vertel het me in een comment onderaan het artikel, vind ik leuk :)
Dit heb je nodig voor deze rode linzen wraps / 6 stuks
- 150 gr gedroogde rode linzen – dus niet gekookt uit een potje. Ik heb het ook met deze geprobeerd, maar helaas pindakaas!
- 300 ml water
- snuf peper en zout




Zo maak je het
Spoel de rode linzen. Vul vervolgens een grote kom met 300 ml water en week de gedroogde linzen minimaal 3 uur. Langer mag altijd, korter niet ;)
Pureer de linzen in je blender, keukenmachine of staafmixer samen met het water tot een egaal beslag. Het moet een beetje de dikte van pannenkoekbeslag hebben. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Verhit een pan met anti aanbaklaag (erg belangrijk) op laag tot medium vuur. Schenk 1/6 deel van het beslag in de pan en bak er een wrap van. Wacht met omkeren tot de bovenkant licht gegaard is en keer de wrap voorzichtig om met een ijzeren spatel.
Ga door tot je zes mooie, licht gebruinde wraps hebt.
En klaar is kees! Beleg je wraps met beleg naar keuze. Bijvoorbeeld gerookte zalm, zure room, kiemen en walnoten.
Ohh dit klinkt heerlijk!! Kan je dit ook een dagje in de koelkast bewaren? Is het easypeasy meteen voor 2 dagen haha
Zeker! Max tot de volgende dag :) Anders worden ze te droog. Liefs!
Fijn dat je ook glutenvrije recepten maakt.
Lekkere linzenwraps namens mijn gezin👌
Wat n fijn receptje! Als vegetariër heb ik de wraps gevuld met wat geprakte avocado, n paar snippers parmezaanse kaas en wat zwarte olijfjes. Ook met zongedroogde tomaatjes in plaats van de olijfjes was t trouwens superlekker. Dankjewel voor dit top recept!
Klinkt heeeerlijk!:D
Super lekker !!! maak het heel vaak met verschillende vullingen.
Humus met zongedroogde tomaten, sla, komkommer, barbecuesaus, alfalfa en geroosterde pompoenpitten. En voor wie dat mag geitenkaas met honing.
Zou je dit beslag ook kunnen invriezen…? Ik ga het gewoon proberen. 6 is meteen best veel voor 1 persoon die dat blieft hier in huis.
Je kunt het recept ook halveren :)
Hallo Bo,
Bedankt voor je recept. Ik maak het idd van droge rauwe rode linzen.
In de blender maak ik er meel van.
Dan 75 gr linzen, 150 m water en zout. Even laten staan; 1/2 uur
En bakken. Ze zijn heerlijk en erg gezond volgens mij.
Hartelijks, Marja
Echt een geweldig receptje! Nu al een paar keer gemaakt en iedere keer lekker, vanavond met een bloemkoolcurry erop uitproberen. Ga ook eens kijken of je ze goed kan invriezen. Voor als ik een keertje vergeet de linzen in de week te zetten.
Ik gok dat ze heel breekbaar worden wanneer je ze na het invriezen weer ontdooit, maar ik ben benieuwd hoe het uitpakt! Laat je het ons weten?:D
Ik heb er een paar in de vriezer gedaan maar dat was niet zo’n succes. Ze worden een beetje te droog inderdaad en smaken niet meer zo lekker. Dus gewoon niet vergeten in de week te zetten s’morgens :-) die linzen!
Ahh jammer, dat dacht ik al.. Well good to know :)
De linzenwraps zijn echt heel lekker! Ik eet ze inmiddels bijna elke dag als lunch. Ik beleg de wraps niet, maar voodat ik ze pureer doe ik wel peper, zout, italiaanse kruiden en kaas door het beslag heen. Bedankt voor dit heerlijke recept!!!
Wat een leuke tip en graag gedaan :D
Overheerlijk en zo makkelijk te bereiden. Linzen liggen nu terug te weken voor volgende portie. Vraag mij af of je er nog andere groenten kan aan toevoegen en daarna mixen. Zo zou je een echte voedingswrap krijgen. Alvast bedankt voor dit receptje.
Graag gedaan :D Ik heb er nog nooit andere groenten aan toegevoegd. Ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt! Liefs, Bo
Wat een uitvinding! En wat ontzettend lekker :) Perfect voor mijn glutenarme dieet. Ze gaan nu mee voor de lunch naar mijn werk en ik kan ze idd ok als ontbijt eten. Zo fijn! Dankjewel :)
Heb ze vandaag gemaakt met cacao en honing, smaak is zéér lekker ?. We gaan ze eten met Griekse yoghurt en zelfgemaakte confituur.
Ohh wat een lekkere tip!
Zou dit ook
Kunnen met zwarte bonen?
Oehh weet ik niet! Leuk om eens uit te proberen :D
Simpel en heerlijk!
super lekker en erg gemakkelijk om te maken !
Hallo,
Waarom geen rode linzenmeel gebruiken? Is toch te koop in Bio Planet?
Of linzen cutteren tot meel? Zo maak ik ook zelf boekweitmeel.
Wellicht dat dat ook werkt. Laat je het mij weten hoe het uitpakte? Ik ben benieuwd!