...

Rode linzen wraps

Rode linzen wraps

door | okt 26, 2018 | Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Recepten | 48 reacties

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Ohhhh dit is er weer eentje hoor! Zo’n knaller van een recept dat je vast en zeker nog vaak zal maken. Ik in ieder geval wel! Dit is tevens ook het goedkoopste recept op de blog en ook nog eens met het kortste ingrediëntenlijstje. Namelijk één ingrediënt. Geen grap. Wist je namelijk dat je heerlijke en gezonde wraps kunt maken van enkel linzen? Geen ei, geen melk. Voor de smaak misschien een snufje zout en peper.

Oké, linzen dus. Geen kant en klare linzen uit een potje (probeerde ik, mislukte faliekant), maar gewoon gedroogde rode linzen. Eet deze rode linzen wraps als lunch met gerookte zalm, kiemen en een dot zure room of als avondeten met gegrilde veggies en pesto. Mijn volgende project is om wat cacao en honing door het beslag te doen en er chocolade wraps van te bakken voor in de ochtend. To be continued! Voor nu vind je hieronder het basisrecept voor de linzenwraps. Hoe ga jij ze vullen? Vertel het me in een comment onderaan het artikel, vind ik leuk :)

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

Dit heb je nodig voor deze rode linzen wraps / 6 stuks

  • 150 gr gedroogde rode linzen – dus niet gekookt uit een potje. Ik heb het ook met deze geprobeerd, maar helaas pindakaas!
  • 300 ml water
  • snuf peper en zout

 

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Zo maak  je het

Spoel de rode linzen. Vul vervolgens een grote kom met 300 ml water en week de gedroogde linzen minimaal 3 uur. Langer mag altijd, korter niet ;)

Pureer de linzen in je blender, keukenmachine of staafmixer samen met het water tot een egaal beslag. Het moet een beetje de dikte van pannenkoekbeslag hebben. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een pan met anti aanbaklaag (erg belangrijk) op laag tot medium vuur. Schenk 1/6 deel van het beslag in de pan en bak er een wrap van. Wacht met omkeren tot de bovenkant licht gegaard is en keer de wrap voorzichtig om met een ijzeren spatel.

Ga door tot je zes mooie, licht gebruinde wraps hebt.

En klaar is kees! Beleg je wraps met beleg naar keuze. Bijvoorbeeld gerookte zalm, zure room, kiemen en walnoten.

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

De credits voor deze gezonde rode linzen wraps gaan naar naar Veggie Jam! Mega leuke blog met gezonde en vegan recepten.
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

48 Comments

48 Reacties

  1. Gwen

    Vandaag gemaakt en zelfde probleem al iemand hier boven. Ik heb Besan ( kikkererwtenmeel ) toegevoegd want het beslag was iets te dun geworden. Ik vind ze erg voedzaam Ga ze adviseren aan mijn zoon die ultra- marathon als sport doet en altijd op zoek is naar plantaardige eiwitten als veganist.

    Antwoord
    • Bo

      Goede oplossing! Fijn dat ze gelukt zijn :)

      Antwoord
  2. Janet

    Hoi,

    Vanmorgen gemaakt als verwenontbijt, het was super lekker en gemakkelijk om te maken. Deze blijft erin bij me. Dank je wel voor het recept!

    Groetjes Janet

    Antwoord
  3. Esther

    Volgende dag waren ze wat uitgedroogd, in stukjes gesneden en krokant gebakken in de pan, was net chips!

    Antwoord
  4. Nesje

    Hi,
    Deze wraps vandaag voor de 2de keer proberen maken en ik weet niet wat ik fout doe, maar elke keer ik de wrap wil draaien, scheurt die kapot. Het beslag blijft ook een wat korrelige consistentie houden, maakt niet uit hoe lang ik de linzen week of pureer. Enig idee waar dit zou kunnen aan liggen?

    Antwoord
    • Bo

      Dat is moeilijk te zeggen vanaf hier helaas.. :)

      Antwoord
    • Silvana Cerigioni

      Hallo bo,, heb ook deze wraps gemaakt die smaken heerlijk,, maar moet je in de pan veel beslag doen,,, ze moeten toch soepel zijn ?

      Antwoord
      • Bo

        Ik snap je vraag niet helemaal?:)

        Antwoord
        • Godelieve

          Gebruik je bij dit recept geen olie of boter om te bakken?(Om te voorkomen dat het gaat scheuren zoals bij de 1e persoon die dat beschreef)?

        • Bo

          Kan beide :) Ik gebruik zelf meestal kokosolie.

  5. Dukke Tuinenga

    Ik heb een el gebroken lijnzaad toegevoegd. Dit voor de binding. Heerlijk met pindakaas en snuf kaneel

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip!

      Antwoord
  6. Mandy

    Ohh dit klinkt heerlijk!! Kan je dit ook een dagje in de koelkast bewaren? Is het easypeasy meteen voor 2 dagen haha

    Antwoord
    • Bo

      Zeker! Max tot de volgende dag :) Anders worden ze te droog. Liefs!

      Antwoord
  7. Yvonne

    Fijn dat je ook glutenvrije recepten maakt.
    Lekkere linzenwraps namens mijn gezin👌

    Antwoord
  8. Dot

    Iedere keer als ik deze linzen wraps maak ontstaat er een nieuwe variant. De laatste keer heb ik 150gr opgebakken verse spinazie (na het bakken even fijn snijden) en wat wat feta kaas door het linzenbeslag geroerd. Was erg lekker!

    Antwoord
  9. P De hart

    Ik ga ze ook maken !! Lijkt me heerlijk.. ga ook eens variëren met banaan en chocolade.. of kaas en courgette erdoor tijdens het blenderen en zag nog meer lekkere variaties tijdens het lezen .. good Lucky allemaal en smakelijk 😋😋

    Antwoord
  10. Lis

    Ook gaan maken maar helaas bleef de wrap plakken aan de antiaanbaklaag koekepan. Diverse pogingen, lagervuur of hoger, maakte geen verschil … Whatdid I do wrong?,

    Antwoord
  11. Dot

    Wat n fijn receptje! Als vegetariër heb ik de wraps gevuld met wat geprakte avocado, n paar snippers parmezaanse kaas en wat zwarte olijfjes. Ook met zongedroogde tomaatjes in plaats van de olijfjes was t trouwens superlekker. Dankjewel voor dit top recept!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heeeerlijk!:D

      Antwoord
  12. Jannie Nijland

    Super lekker !!! maak het heel vaak met verschillende vullingen.

    Antwoord
    • Fredriek

      Humus met zongedroogde tomaten, sla, komkommer, barbecuesaus, alfalfa en geroosterde pompoenpitten. En voor wie dat mag geitenkaas met honing.

      Antwoord
  13. Marlies

    Zou je dit beslag ook kunnen invriezen…? Ik ga het gewoon proberen. 6 is meteen best veel voor 1 persoon die dat blieft hier in huis.

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt het recept ook halveren :)

      Antwoord
      • Ingrid Jans

        Zijn alle linzen geschikt voor dit receptje?

        Antwoord
        • Bo

          Ik heb dit eerlijk gezegd alleen nog met rode linzen geprobeerd dus dat weet ik eigenlijk niet.. :)

  14. Marja

    Hallo Bo,
    Bedankt voor je recept. Ik maak het idd van droge rauwe rode linzen.
    In de blender maak ik er meel van.
    Dan 75 gr linzen, 150 m water en zout. Even laten staan; 1/2 uur
    En bakken. Ze zijn heerlijk en erg gezond volgens mij.
    Hartelijks, Marja

    Antwoord
    • Louise

      Je kan xhantgum bij doen is een soort bindmiddel dan scheurt hij niet

      Antwoord
  15. Lisa

    Echt een geweldig receptje! Nu al een paar keer gemaakt en iedere keer lekker, vanavond met een bloemkoolcurry erop uitproberen. Ga ook eens kijken of je ze goed kan invriezen. Voor als ik een keertje vergeet de linzen in de week te zetten.

    Antwoord
    • Bo

      Ik gok dat ze heel breekbaar worden wanneer je ze na het invriezen weer ontdooit, maar ik ben benieuwd hoe het uitpakt! Laat je het ons weten?:D

      Antwoord
      • Lisa

        Ik heb er een paar in de vriezer gedaan maar dat was niet zo’n succes. Ze worden een beetje te droog inderdaad en smaken niet meer zo lekker. Dus gewoon niet vergeten in de week te zetten s’morgens :-) die linzen!

        Antwoord
        • Bo

          Ahh jammer, dat dacht ik al.. Well good to know :)

      • Yaëla

        De linzenwraps zijn echt heel lekker! Ik eet ze inmiddels bijna elke dag als lunch. Ik beleg de wraps niet, maar voodat ik ze pureer doe ik wel peper, zout, italiaanse kruiden en kaas door het beslag heen. Bedankt voor dit heerlijke recept!!!

        Antwoord
        • Bo

          Wat een leuke tip en graag gedaan :D

      • Cella

        Overheerlijk en zo makkelijk te bereiden. Linzen liggen nu terug te weken voor volgende portie. Vraag mij af of je er nog andere groenten kan aan toevoegen en daarna mixen. Zo zou je een echte voedingswrap krijgen. Alvast bedankt voor dit receptje.

        Antwoord
        • Bo

          Graag gedaan :D Ik heb er nog nooit andere groenten aan toegevoegd. Ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt! Liefs, Bo

        • Renske

          Dit ga ik voor morgen gelijk proberen. Ik schrok hoeveel calorieën er eigenlijk zitten in volkoren wraps.

          Kun jij mij misschien vertellen wat de voedingswaarden zijn van deze linzen wraps?

          Liefs

        • Bo

          Die bereken ik helaas niet..

  16. Renske

    Wat een uitvinding! En wat ontzettend lekker :) Perfect voor mijn glutenarme dieet. Ze gaan nu mee voor de lunch naar mijn werk en ik kan ze idd ok als ontbijt eten. Zo fijn! Dankjewel :)

    Antwoord
  17. Linda Kunst

    Heb ze vandaag gemaakt met cacao en honing, smaak is zéér lekker ?. We gaan ze eten met Griekse yoghurt en zelfgemaakte confituur.

    Antwoord
    • Bo

      Ohh wat een lekkere tip!

      Antwoord
    • Charlotte

      Dank je wel voor dit lekkere recept. Ik heb ze gebakken in wat olie en nu gecombineerd met een shoarma-recept. Maar er zijn veel mogelijkheden!

      Antwoord
  18. Shanna

    Zou dit ook
    Kunnen met zwarte bonen?

    Antwoord
    • Bo

      Oehh weet ik niet! Leuk om eens uit te proberen :D

      Antwoord
  19. Marian

    Simpel en heerlijk!

    Antwoord
  20. Jannie

    super lekker en erg gemakkelijk om te maken !

    Antwoord
  21. machteld

    Hallo,
    Waarom geen rode linzenmeel gebruiken? Is toch te koop in Bio Planet?
    Of linzen cutteren tot meel? Zo maak ik ook zelf boekweitmeel.

    Antwoord
    • Bo

      Wellicht dat dat ook werkt. Laat je het mij weten hoe het uitpakte? Ik ben benieuwd!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.