Rode linzen wraps

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Ohhhh dit is er weer eentje hoor! Zo’n knaller van een recept dat je vast en zeker nog vaak zal maken. Ik in ieder geval wel! Dit is tevens ook het goedkoopste recept op de blog en ook nog eens met het kortste ingrediëntenlijstje. Namelijk één ingrediënt. Geen grap. Wist je namelijk dat je heerlijke en gezonde wraps kunt maken van enkel linzen? Geen ei, geen melk. Voor de smaak misschien een snufje zout en peper.

Oké, linzen dus. Geen kant en klare linzen uit een potje (probeerde ik, mislukte faliekant), maar gewoon gedroogde rode linzen. Eet deze rode linzen wraps als lunch met gerookte zalm, kiemen en een dot zure room of als avondeten met gegrilde veggies en pesto. Mijn volgende project is om wat cacao en honing door het beslag te doen en er chocolade wraps van te bakken voor in de ochtend. To be continued! Voor nu vind je hieronder het basisrecept voor de linzenwraps. Hoe ga jij ze vullen? Vertel het me in een comment onderaan het artikel, vind ik leuk :)

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

Dit heb je nodig voor deze rode linzen wraps / 6 stuks

  • 150 gr gedroogde rode linzen – dus niet gekookt uit een potje. Ik heb het ook met deze geprobeerd, maar helaas pindakaas!
  • 300 ml water
  • snuf peper en zout

 

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Zo maak  je het

Spoel de rode linzen. Vul vervolgens een grote kom met 300 ml water en week de gedroogde linzen minimaal 3 uur. Langer mag altijd, korter niet ;)

Pureer de linzen in je blender, keukenmachine of staafmixer samen met het water tot een egaal beslag. Het moet een beetje de dikte van pannenkoekbeslag hebben. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een pan met anti aanbaklaag (erg belangrijk) op laag tot medium vuur. Schenk 1/6 deel van het beslag in de pan en bak er een wrap van. Wacht met omkeren tot de bovenkant licht gegaard is en keer de wrap voorzichtig om met een ijzeren spatel.

Ga door tot je zes mooie, licht gebruinde wraps hebt.

En klaar is kees! Beleg je wraps met beleg naar keuze. Bijvoorbeeld gerookte zalm, zure room, kiemen en walnoten.

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

De credits voor deze gezonde rode linzen wraps gaan naar naar Veggie Jam! Mega leuke blog met gezonde en vegan recepten.
16 Comments
  1. Hallo Bo,
    Bedankt voor je recept. Ik maak het idd van droge rauwe rode linzen.
    In de blender maak ik er meel van.
    Dan 75 gr linzen, 150 m water en zout. Even laten staan; 1/2 uur
    En bakken. Ze zijn heerlijk en erg gezond volgens mij.
    Hartelijks, Marja

  2. Echt een geweldig receptje! Nu al een paar keer gemaakt en iedere keer lekker, vanavond met een bloemkoolcurry erop uitproberen. Ga ook eens kijken of je ze goed kan invriezen. Voor als ik een keertje vergeet de linzen in de week te zetten.

    1. Ik gok dat ze heel breekbaar worden wanneer je ze na het invriezen weer ontdooit, maar ik ben benieuwd hoe het uitpakt! Laat je het ons weten?:D

      1. Ik heb er een paar in de vriezer gedaan maar dat was niet zo’n succes. Ze worden een beetje te droog inderdaad en smaken niet meer zo lekker. Dus gewoon niet vergeten in de week te zetten s’morgens :-) die linzen!

      2. De linzenwraps zijn echt heel lekker! Ik eet ze inmiddels bijna elke dag als lunch. Ik beleg de wraps niet, maar voodat ik ze pureer doe ik wel peper, zout, italiaanse kruiden en kaas door het beslag heen. Bedankt voor dit heerlijke recept!!!

  3. Wat een uitvinding! En wat ontzettend lekker :) Perfect voor mijn glutenarme dieet. Ze gaan nu mee voor de lunch naar mijn werk en ik kan ze idd ok als ontbijt eten. Zo fijn! Dankjewel :)

  4. Heb ze vandaag gemaakt met cacao en honing, smaak is zéér lekker ?. We gaan ze eten met Griekse yoghurt en zelfgemaakte confituur.

  5. Hallo,
    Waarom geen rode linzenmeel gebruiken? Is toch te koop in Bio Planet?
    Of linzen cutteren tot meel? Zo maak ik ook zelf boekweitmeel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!