Rode linzen wraps

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Ohhhh dit is er weer eentje hoor! Zo’n knaller van een recept dat je vast en zeker nog vaak zal maken. Ik in ieder geval wel! Dit is tevens ook het goedkoopste recept op de blog en ook nog eens met het kortste ingrediëntenlijstje. Namelijk één ingrediënt. Geen grap. Wist je namelijk dat je heerlijke en gezonde wraps kunt maken van enkel linzen? Geen ei, geen melk. Voor de smaak misschien een snufje zout en peper.

Oké, linzen dus. Geen kant en klare linzen uit een potje (probeerde ik, mislukte faliekant), maar gewoon gedroogde rode linzen. Eet deze rode linzen wraps als lunch met gerookte zalm, kiemen en een dot zure room of als avondeten met gegrilde veggies en pesto. Mijn volgende project is om wat cacao en honing door het beslag te doen en er chocolade wraps van te bakken voor in de ochtend. To be continued! Voor nu vind je hieronder het basisrecept voor de linzenwraps. Hoe ga jij ze vullen? Vertel het me in een comment onderaan het artikel, vind ik leuk :)

 

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

Dit heb je nodig voor deze rode linzen wraps / 6 stuks

  • 150 gr gedroogde rode linzen – dus niet gekookt uit een potje. Ik heb het ook met deze geprobeerd, maar helaas pindakaas!
  • 300 ml water
  • snuf peper en zout

 

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen
Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

Zo maak  je het

Spoel de rode linzen. Vul vervolgens een grote kom met 300 ml water en week de gedroogde linzen minimaal 3 uur. Langer mag altijd, korter niet ;)

Pureer de linzen in je blender, keukenmachine of staafmixer samen met het water tot een egaal beslag. Het moet een beetje de dikte van pannenkoekbeslag hebben. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een pan met anti aanbaklaag (erg belangrijk) op laag tot medium vuur. Schenk 1/6 deel van het beslag in de pan en bak er een wrap van. Wacht met omkeren tot de bovenkant licht gegaard is en keer de wrap voorzichtig om met een ijzeren spatel.

Ga door tot je zes mooie, licht gebruinde wraps hebt.

En klaar is kees! Beleg je wraps met beleg naar keuze. Bijvoorbeeld gerookte zalm, zure room, kiemen en walnoten.

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

Rode linzen wraps, Glutenvrije wraps, vegan wraps, Vegan lunch, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm lunchen

 

De credits voor deze gezonde rode linzen wraps gaan naar naar Veggie Jam! Mega leuke blog met gezonde en vegan recepten.

4 Comments
  1. Hallo,
    Waarom geen rode linzenmeel gebruiken? Is toch te koop in Bio Planet?
    Of linzen cutteren tot meel? Zo maak ik ook zelf boekweitmeel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL