...

Rode groentesoep van paprika en tomaat

Rode groentesoep van paprika en tomaat

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 2 reacties

Soepjes, ik houd ervan! Ze zijn lekker snel klaar en je kunt van werkelijk alle denkbare groenten een lekkere soep maken. Deze keer lag er een paprika in mijn koelkast, wat tomaten en een halve winterpeen, dus het werd een lekkere en voedzame rode groentesoep als avondeten.

 

Ingrediënten voor drie kommen rode groentesoep van paprika en tomaat

  • 1 rode paprika, gesneden
  • 4 kleine tomaten, gesneden
  • een takje rozemarijn
  • 1/2 winterpeen, gesneden
  • 1 teentje knoflook, in stukjes
  • Scheut olijfolie
  • Zout & peper

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bedek een ovenschaal met bakpapier/folie en verdeel hierover de paprika, winterpeen, knoflook en rozemarijn. Druppel er wat olijfolie overheen en zet weg in de oven voor 20 minuutjes.

Breng in een pan 1 liter water aan de kook. Voeg de gesneden tomaten toe als het water kookt en kook deze twee minuten mee.

Haal de bakplaat uit de oven en schep de paprika, knoflook en wortel ook in de pan.

Laat alles nog vijf minuutjes koken en pureer vervolgens alles tot een soep. Je kunt een staafmixer gebruiken maar ik heb alles gewoon in mijn blender gegoten ; )

Giet (wanneer je een blender gebruikte) de soep weer terug in de pan en warm nog even op. Serveer je soep met rozemarijn crackers of een lekker broodje.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Fleur Sophia

    Hoi! Ik wilde even laten weten dat ik deze soep net heb gemaakt en hem heerlijk vind! Thanks voor het delen van dit recept!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan Fleur! Fijn dat je hem lekker vond. Liefs!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *