Soepjes, ik houd ervan! Ze zijn lekker snel klaar en je kunt van werkelijk alle denkbare groenten een lekkere soep maken. Deze keer lag er een paprika in mijn koelkast, wat tomaten en een halve winterpeen, dus het werd een lekkere en voedzame rode groentesoep als avondeten.
Ingrediënten voor drie kommen rode groentesoep van paprika en tomaat
- 1 rode paprika, gesneden
- 4 kleine tomaten, gesneden
- een takje rozemarijn
- 1/2 winterpeen, gesneden
- 1 teentje knoflook, in stukjes
- Scheut olijfolie
- Zout & peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek een ovenschaal met bakpapier/folie en verdeel hierover de paprika, winterpeen, knoflook en rozemarijn. Druppel er wat olijfolie overheen en zet weg in de oven voor 20 minuutjes.
Breng in een pan 1 liter water aan de kook. Voeg de gesneden tomaten toe als het water kookt en kook deze twee minuten mee.
Haal de bakplaat uit de oven en schep de paprika, knoflook en wortel ook in de pan.
Laat alles nog vijf minuutjes koken en pureer vervolgens alles tot een soep. Je kunt een staafmixer gebruiken maar ik heb alles gewoon in mijn blender gegoten ; )
Giet (wanneer je een blender gebruikte) de soep weer terug in de pan en warm nog even op. Serveer je soep met rozemarijn crackers of een lekker broodje.
Hoi! Ik wilde even laten weten dat ik deze soep net heb gemaakt en hem heerlijk vind! Thanks voor het delen van dit recept!
Heel graag gedaan Fleur! Fijn dat je hem lekker vond. Liefs!