...

Rode curry met garnalen van Green Gypsy

Rode curry met garnalen van Green Gypsy

door | apr 22, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Rode cury met garnalen

Een van mijn favoriete onderdelen van foodbloggersland: de foodblogswap! Samen met een andere foodie bedenk je speciaal voor elkaars blog een lekker recept. Stiekem wist ik al dat Kim van Green Gypsy in de kruiden business zit en ik was mega blij dat zij speciaal voor Beaufood een heerlijk curry recept wilde ontwikkelen. Want een curry lijkt makkelijk om te maken, maar het is een kunst om de juiste kruiden bij elkaar te voegen. Het is een rode curry met garnalen geworden en geloof me.. deze MOET je maken! Hij is heerlijk, hij is voedzaam en súper smaakvol.

Curry met garnalen 1

Dit heb je nodig voor deze rode curry met garnalen / 2 personen

  • 200 gram rijst (basmati)
  • eventueel 2 zakjes groene thee jasmijn
  • 200 gram sugar snaps
  • 350 gram diepvries reuzen garnalen (of 200 gram rauwe garnalen)

Voor de currypasta

  • 2 rode paprika’s, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 stengels verse sereh
  • 10 stengels verse koriander
  • 2 cm verse gember
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel piri piri kruiden
  • 1 limoen
  • 400 gram kokosmelk

Lekker voor erbij

  • 6 papadums
  • 300 zonnebloemolie, afhankelijk van de grootte van je koekenpan

 

Curry met garnalen 2

Zo maak je het

Begin met de papadums:

Zet een koekenpan op het vuur met de zonnebloemolie en wacht totdat de olie echt heel heet is. Er moet zo’n 2 cm olie in de pan zitten. Houd de papadum zo’n 2 seconden in de olie. De papadum zet gelijk uit. Ik houd de papadum altijd vast met een knijper, dat werkt makkelijk. Als de papadum niet direct uitzet, is je olie nog niet warm genoeg.

De rijst:

Breng de rijst aan de kook volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de theezakjes al vanaf het begin toe. Je doet je theezakjes in zijn geheel in de pan, dus je maakt ze niet open of iets. Als je rijst beetgaar is, giet je de rijst af en laat je het nog even 5 minuten, met de deksel op de pan, ‘rusten’.

De curry:

Snijd de uiteinden van de sugar snaps eraf. Kijk of je de harde strengen die wel eens in de naden van de sugar snaps zitten mee kunt nemen. Die harde naden zitten niet op elke sugar snap.

Als je diepvries garnalen hebt gebruikt leg je de garnalen 1 minuut in koud water. Daarna kun je gemakkelijk het velletje eraf trekken.

Snijd de buitenste blaadjes en het uiteinde van de serehstengels er af, deze zijn taai. Schil de gember en snijd hem in kleinere stukjes. Doe de sereh en de gember in een staafmixer. Voeg hier de paprika’s, de knoflook, 2/3 van de koriander, de tomatenpuree, de sojasaus, de vissaus en de piri piri kruiden aan toe en maak er met de staafmixer een gladde pasta van.

Bak de rauwe garnalen 1 à 2 minuten op hoog vuur in een wokpan, totdat ze een beetje roze kleuren. Voeg de sugar snaps en de currypasta toe en bak het 2 minuutjes op halfhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen op halfhoog vuur, terwijl je goed roert zodat het 1 gelijkmatige pasta wordt.

Serveer met de rijst en strooi nog wat fijngesneden koriander over het gerecht heen. Knijp de limoenen er nog over uit en je bent klaar om te smikkelen en te smullen!

Curry met garnalen 6

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *