...

Robuuste haverkoeken

Robuuste haverkoeken

door | mrt 5, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 19 reacties

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Deze robuuste haverkoeken maakte ik vorige week na het eten toen ik ineens onwijs veel zin had in iets zoets. Thuis heb ik eigenlijk nooit kant en klare koekjes of snoep liggen, want zodra er een pak koekjes in huis is gaat dat in één keer leeg.. Deze haverkoeken heb je binnen twintig minuten op tafel staan. Ze zijn naast lekker ook nog eens voedzaam én glutenvrij. De geroosterde amandelen zorgen voor een bite, maar je kunt ze ook vervangen door pinda’s, cashew, pistasche.. Allemaal lekker! Serveer ze bij de koffie of neem ze mee als tussendoortje. Zelf smeerde ik er ook nog een laagje cashewboter met vanille op..

Dit heb je nodig voor deze robuuste haverkoeken / 6 stuks

  • 200 gr havermout – kijk goed dat je glutenvrije havermout koopt wanneer je allergisch bent voor gluten
  • 30 gr geroosterde amandelen
  • 20 gr kokosvet
  • 3 el (plantaardige) melk
  • 2 el honing
  • 4 kleine zachte dadels – ontpit
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl bakpoeder

 

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt het kokosvet in een pannetje tot olie en hak de amandelen grof.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met je handen goed door elkaar. Vorm van het deeg zes ballen en leg deze op de ovenplaat. Druk alle deegballen met je handen plat tot ronde koeken.

Schuif de koeken voor 15 minuutjes in de oven. De haverkoeken zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn. Ze zullen knapperiger worden wanneer je ze even laat afkoelen.

Tip: ook súper lekker met stukjes pure chocolade erdoor!

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

19 Comments

19 Reacties

  1. Sigrid

    De koekjes vandaag gebakken. Ze zijn echt heerlijk!
    Volgende keer ga ik ze ook eens proberen met chocoladestukjes :-)

    Antwoord
  2. Trudy Mannee

    Mijn koekjes waren erg droog!
    Er zit volgens mij veel havermout in ten opzichte van het vocht.

    Trudy

    Antwoord
  3. Trudy

    Vandaag de koekjes gebakken.
    Helaas waren ze een beetje aan de droge kant.
    Heb je tips om dat een volgende keer te voorkomen?

    Antwoord
    • Bo

      Iets minder lang in de oven?:)

      Antwoord
  4. Robin

    Hoi Bo, Leuk recept! Zijn deze koekjes een beetje net als verkade haverkoeken?
    Groetjes, Robin

    Antwoord
    • Bo

      Het klinkt heel stom.. maar ik koop al jaren geen kant en klare koekjes meer dus ik zou het niet weten haha!

      Antwoord
  5. Annemiek van Hoorn

    Super bedankt, ik ga ze maken….

    Antwoord
  6. Sieta

    Gebruik je havervlokken of maak je er meel van?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik havermout Sieta, dat is een stuk fijner als havervlokken. Als je alleen havervlokken in huis hebt raad ik je aan deze eerst even kort te blenden tot je een fijner meel hebt. Geniet ervan!

      Antwoord
  7. Melissa

    Ik ben van plan ze morgen te gaan maken! Hoe kan ik ze koeken het beste bewaren? Kunnen ze ook ingevroren worden?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Melissa, gewoon in een luchtdichte trommel. Je kunt ze ook prima invriezen! Liefs, Bo

      Antwoord
  8. A bite of cravings

    Altijd leuk om zo’n gezonde lekkere koeken te bakken! Ik ga ze zeker een keer proberen te maken. Liefs X

    Antwoord
  9. Eveliene

    Ik heb ze gister gebakken, bedankt voor het lekkere recept! Ik heb er kleine koekjes van gemaakt en roomboter ipv kokosvet gebruikt (die extra toevoeging van pure chocolade maakt t nog lekkerder)

    Antwoord
    • Bo

      Thaaaanks :)

      Antwoord
  10. Beau

    Ik ga ze zeker evem proberen zometeen. Een vraagje, bij de ingredienten staat ‘1 eiwit’, klopt dat? Of moet dat gewoon 1 ei zijn incl het eigeel?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi naamgenoot! Het is de bedoeling dat je alleen het eiwit gebruikt inderdaad, dus zonder het eigeel. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord
  11. Laura

    Lekker! Kan ik ze ook zonder de dadels maken? Dan bak ik ze voor de visite vanmiddag! :) heb verder alles wel in huis.

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Laura, de dadels zorgen voor de zoetigheid en ook een beetje voor de structuur. Je kunt ze proberen te maken zonder dadels en met een extra scheutje honing! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *