Robuuste haverkoeken

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Deze robuuste haverkoeken maakte ik vorige week na het eten toen ik ineens onwijs veel zin had in iets zoets. Thuis heb ik eigenlijk nooit kant en klare koekjes of snoep liggen, want zodra er een pak koekjes in huis is gaat dat in één keer leeg.. Deze haverkoeken heb je binnen twintig minuten op tafel staan. Ze zijn naast lekker ook nog eens voedzaam én glutenvrij. De geroosterde amandelen zorgen voor een bite, maar je kunt ze ook vervangen door pinda’s, cashew, pistasche.. Allemaal lekker! Serveer ze bij de koffie of neem ze mee als tussendoortje. Zelf smeerde ik er ook nog een laagje cashewboter met vanille op..

Dit heb je nodig voor deze robuuste haverkoeken / 6 stuks

  • 200 gr havermout – kijk goed dat je glutenvrije havermout koopt wanneer je allergisch bent voor gluten
  • 30 gr geroosterde amandelen
  • 20 gr kokosvet
  • 3 el (plantaardige) melk
  • 2 el honing
  • 4 kleine zachte dadels – ontpit
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl bakpoeder

 

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt het kokosvet in een pannetje tot olie en hak de amandelen grof.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met je handen goed door elkaar. Vorm van het deeg zes ballen en leg deze op de ovenplaat. Druk alle deegballen met je handen plat tot ronde koeken.

Schuif de koeken voor 15 minuutjes in de oven. De haverkoeken zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn. Ze zullen knapperiger worden wanneer je ze even laat afkoelen.

Tip: ook súper lekker met stukjes pure chocolade erdoor!

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Print Friendly, PDF & Email
19 Comments
  1. Vandaag de koekjes gebakken.
    Helaas waren ze een beetje aan de droge kant.
    Heb je tips om dat een volgende keer te voorkomen?

    1. Ik gebruik havermout Sieta, dat is een stuk fijner als havervlokken. Als je alleen havervlokken in huis hebt raad ik je aan deze eerst even kort te blenden tot je een fijner meel hebt. Geniet ervan!

  2. Ik ben van plan ze morgen te gaan maken! Hoe kan ik ze koeken het beste bewaren? Kunnen ze ook ingevroren worden?

  3. Ik heb ze gister gebakken, bedankt voor het lekkere recept! Ik heb er kleine koekjes van gemaakt en roomboter ipv kokosvet gebruikt (die extra toevoeging van pure chocolade maakt t nog lekkerder)

  4. Ik ga ze zeker evem proberen zometeen. Een vraagje, bij de ingredienten staat ‘1 eiwit’, klopt dat? Of moet dat gewoon 1 ei zijn incl het eigeel?

  5. Lekker! Kan ik ze ook zonder de dadels maken? Dan bak ik ze voor de visite vanmiddag! :) heb verder alles wel in huis.

    1. Hooi Laura, de dadels zorgen voor de zoetigheid en ook een beetje voor de structuur. Je kunt ze proberen te maken zonder dadels en met een extra scheutje honing! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.