Robuuste haverkoeken

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Deze robuuste haverkoeken maakte ik vorige week na het eten toen ik ineens onwijs veel zin had in iets zoets. Thuis heb ik eigenlijk nooit kant en klare koekjes of snoep liggen, want zodra er een pak koekjes in huis is gaat dat in één keer leeg.. Deze haverkoeken heb je binnen twintig minuten op tafel staan. Ze zijn naast lekker ook nog eens voedzaam én glutenvrij. De geroosterde amandelen zorgen voor een bite, maar je kunt ze ook vervangen door pinda’s, cashew, pistasche.. Allemaal lekker! Serveer ze bij de koffie of neem ze mee als tussendoortje. Zelf smeerde ik er ook nog een laagje cashewboter met vanille op..

Dit heb je nodig voor deze robuuste haverkoeken / 6 stuks

  • 200 gr havermout – kijk goed dat je glutenvrije havermout koopt wanneer je allergisch bent voor gluten
  • 30 gr geroosterde amandelen
  • 20 gr kokosvet
  • 3 el (plantaardige) melk
  • 2 el honing
  • 4 kleine zachte dadels – ontpit
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl bakpoeder

 

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt het kokosvet in een pannetje tot olie en hak de amandelen grof.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met je handen goed door elkaar. Vorm van het deeg zes ballen en leg deze op de ovenplaat. Druk alle deegballen met je handen plat tot ronde koeken.

Schuif de koeken voor 15 minuutjes in de oven. De haverkoeken zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn. Ze zullen knapperiger worden wanneer je ze even laat afkoelen.

Tip: ook súper lekker met stukjes pure chocolade erdoor!

Robuuste haverkoeken, Gezonde kookrecepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Koeken van havermout, Havermout recepten

15 Comments
    1. Ik gebruik havermout Sieta, dat is een stuk fijner als havervlokken. Als je alleen havervlokken in huis hebt raad ik je aan deze eerst even kort te blenden tot je een fijner meel hebt. Geniet ervan!

  1. Ik ben van plan ze morgen te gaan maken! Hoe kan ik ze koeken het beste bewaren? Kunnen ze ook ingevroren worden?

  2. Ik heb ze gister gebakken, bedankt voor het lekkere recept! Ik heb er kleine koekjes van gemaakt en roomboter ipv kokosvet gebruikt (die extra toevoeging van pure chocolade maakt t nog lekkerder)

  3. Ik ga ze zeker evem proberen zometeen. Een vraagje, bij de ingredienten staat ‘1 eiwit’, klopt dat? Of moet dat gewoon 1 ei zijn incl het eigeel?

    1. Hooi Laura, de dadels zorgen voor de zoetigheid en ook een beetje voor de structuur. Je kunt ze proberen te maken zonder dadels en met een extra scheutje honing! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!