Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise. Vergeet de garnalen cocktail met kant en klare cocktailsaus en ga deze Kerst voor een luxe variant gemaakt van rivierkreeftjes, avocado en zelfgemaakte Cointreau mayonaise! (Over die laatste vertel ik je hieronder meer). Het leuke aan dit voorgerecht is dat het er super fancy uit ziet en een originele smaakcombinatie heeft, maar ook binnen no time gemaakt is. De Cointreau mayonaise kun je prima een dag van te voren bereiden. Serveer de rivierkreeft cocktail in kleine glaasjes of (als je helemaal de show wilt stelen) in mooie cocktailglazen!

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Zelfgemaakte Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes gaan, net als garnalen, geweldig samen met een vleugje citrus. Daarom bedacht ik een bijpassende mayonaise met een scheutje Cointreau erdoor bij deze cocktail. Het was een probeersel, maar het resultaat was echt héérlijk. Cointreau is een Franse sinaasappel likeur die gemaakt is met vijf verschillende soorten sinaasappels. (Grappig genoeg worden er voor deze Franse likeur voornamelijk sinaasappelen uit Spanje en Haïti gebruikt). Cointreau is heerlijk door een cocktail, puur (eventueel met een klont ijs) of door je koffie met een toef slagroom on top. En als je Beaufood heet maak je er een mayonaise van ;)

Geniet van dit feestelijke voorgerecht!

 

Deze lekkere voorgerechten ook al gezien?

Langoustines met lemongrass roomsaus

Sushi taartjes met zalm en avocado

Hollandse garnalen bisque (met rouille en toast)

Tartaar van gerookte zalm met citroen-kruidenolie

Vegan coquilles in knoflookboter

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Dit heb je nodig voor deze rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise / 4 personen

  • 200 gr rivierkreeftjes
  • 2 avocado’s
  • sap van een halve citroen
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • rasp van een halve sinaasappel

Voor de Cointreau mayonaise

  • 1 ei – meestal gebruik je alleen het eigeel bij mayonaise, maar voor dit recept gebruiken we ook het eiwit
  • 20 ml cointreau
  • 15 gr appelazijn
  • 15 gr dijon mosterd
  • paar drupjes tabasco
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el citroensap

Wijntip: wij drinken hier graag een goed glas Viognier bij. Bijvoorbeeld deze Viognier van Alain Jaume. Ook leuk: of een glas bubbels met een klein drupje Cointreau erdoor!

 

Zo maak je het

Begin met de Cointreau mayonaise. Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker, voeg een snuf peper en zout toe en schenk als laatste de zonnebloem en -olijfolie langs de zijkant in de maatbeker. Zet je staafmixer in de beker, zet hem aan en en trek hem heel langzaam omhoog. Door de staafmixer langzaam omhoog te halen heb je binnen een paar seconden een heerlijk luchtige mayonaise!

Snijd voor het serveren de avocado in kleine blokjes. Meng deze in een kom met een scheut olijfolie en citroensap. Die laatste zorgt voor een fris tintje én gaat verkleuring van de avocado tegen.

Verdeel de avocado over vier (cocktail)glazen. Schep daarna de rivierkreeftjes erbij en sluit af met een flinke klodder Cointreau mayonaise en geraspte sinaasappel.

Geniet!

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.