...

Rijstwafels met notenpasta en kaneelappeltjes

Rijstwafels met notenpasta en kaneelappeltjes

door | apr 5, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

Rijstwafels met notenpasta en kaneelappeltjes

Ik twijfel een beetje of ik dit recept wel moet posten omdat het nou niet echt een recept te noemen is. Meer een inspiratie puntje voor een gezond en super lekker tussendoortje. Maar jullie reageerden zo enthousiast op de foto van deze rijstwafels met notenpasta en kaneelappeltjes op mijn Facebookpagina dat ik het toch graag wilde delen :D

Dit idee ontstond op zo’n typisch moment wanneer je ENORM veel zin hebt in iets lekkers maar niet echt iets in huis hebt. Vaak knal ik een eenvoudige cake in de oven, maar daar was even geen tijd voor. Dus.. Rijstwafels met notenpasta. Beetje saai nog dus ik deed er ook wat plakjes appel op en als we dan toch bezig zijn een snufje kaneel. En die combi is echt zooo lekker. En simpel. Perfect tussendoortje ook voor op werk. Potje notenpasta mee, rijstwafels, een appeltje en voilà. Wisten jullie dat ik best wel vaak een potje kaneel in mijn tas heb? Best wel raar nu ik er zo over nadenk, haha. Maar ik vertik het gewoon om te grijpen naar suikerrijke en bewerkte meuk in een snoepbui, dus dip ik mijn meegenomen fruit graag in wat kaneel. Net even wat lekkerder!

Ennn ook nog eens ontzettend gezond. In kaneel zitten namelijk verschillende etherische oliën die het verouderingsproces vertragen door middel van de ontstekingsremmende werking. Yay! Daarnaast helpt kaneel je bloedsuikergehalte op peil te houden. Fijn wanneer je last hebt van middagdipjes.

 

Nodig voor een persoon / 3 wafels

 • 3 rijstwafels
 • 3 tl notenpasta naar keuze – of gewoon pindakaas 
 • 1 appel
 • snuf kaneel
 • optioneel: wat pitjes en zaden voor erop zoals bijvoorbeeld sesam of lijnzaad

 

Rijstwafels met notenpasta en kaneelappeltjes

 

Zo maak je ze

Dit kunnen jullie natuurlijk wel raden. Besmeer de rijstwafels met notenpasta, was de appel, snijd hem in plakjes en verdeel over de wafels.

Sluit af met een lekkere snuf kaneel en eventueel wat zaadjes.

 

Tip: niet te lang laten liggen anders worden de wafels zacht door de notenpasta. Het is lekker als ze knapperig zijn

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Jorieke

  Hi Bo,
  Ik zocht naar gezonde wafels op je site! Ik heb net namelijk een wafelijzer aangeschaft en ik hoopte dat jij mij misschien wat inspiratie kon geven.. Je recepten zijn altijd echt top namelijk! Alleen… geen wafelrecepten te vinden, komt dit ooit nog?(a)
  Groetjes Jorieke

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Jorieke! Ik wil al langer aan de slag met wafels maar heb dit nog niet gedaan omdat ik nog geen wafelijzer heb. Ga er binnenkort mee aan de slag en dan zal ik wat lekkere wafelrecepten bedenken :D Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *