Rijstontbijt met appel en kaneel

Rijstontbijt met appel en kaneel, Ontbijten zonder brood, Ontbijten met rijst, Gezond ontbijten, Glutenvrije ontbijtrecepten, Ontbijt appel en kaneel, Beaufood recepten, Gezonde recepten afvallen, Onbijtrecepten zonder brood

Iedereen die ooit in Thailand is geweest zal dit ontbijtje misschien wel kennen. Al eten ze het daar ook vaak als dessert. Tijdens mijn reis naar Thailand met Plus en Max Havelaar bezochten we een aantal rijstboeren en proefde ik ontzéttend veel lekker rijstgerechten waaronder dit recept met gekookte rijst, kokos en sesamzaadjes. Het originele recept zit bomvol suiker (houden ze erg van daar), vruchtvlees van een jonge kokosnoot, mais en bonen. Súper rare combi, maar zooo lekker!

Ik nam een berg rijst mee uit Thailand die ik speciaal bewaar ik speciaal voor etentjes. Laatst gaf ik een Thais etentje en ik had de volgende ochtend nog wat bruine rijst over. Ik dacht ineens terug aan het zoete rijstgerecht dat ik in Thailand at en maakte een soort variant met appel en kaneel. Heeeeel lekker weer. Dus heb je een restje rijst over? Probeer dit lekker en gezonde ontbijtje maar eens!

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

  • 150 gr gekookte rijst
  • 1 appeltje
  • 1 el honing
  • 2 el geraspte kokos – of vlees van een jonge kokosnoot als je dit kunt vinden 
  • 2 el rozijnen
  • snuf kaneel
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

 

Rijstontbijt met appel en kaneel, Ontbijten zonder brood, Ontbijten met rijst, Gezond ontbijten, Glutenvrije ontbijtrecepten, Ontbijt appel en kaneel, Beaufood recepten, Gezonde recepten afvallen, Onbijtrecepten zonder brood

 

Zo maak je het

Schep de gekookte rijst in een kom en snijd de appel in blokjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met kaneel en honing.

Eet smakelijk!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.