Regenboogwortels met honing uit de oven

Een super gezellig en gezond bijgerecht: regenboogwortels! Ik had er nog nooit van gehoord maar ineens lagen ze daar in het groenteschap van de Albert Heijn. Een hele bak mooie gekleurde wortels voor een mooi prijsje. En daarnaast zijn ze ook nog eens super lekker, helemaal als je ze bereidt in de oven met honing eroverheen. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook met gewone oranje wortels maken.

 

Dit heb  je nodig voor twee personen

  • 1 bak a 600 gram (regenboog)wortels
  • Scheut olijfolie
  • Snuf zout
  • 2 el honing

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Rasp de wortels schoon met een dunschiller. Leg ze op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie en wat zout.

Rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Haal de wortels er na 15 minuten uit en druppel er twee eetlepels honing overheen. Zet ze daarna weer terug in de oven.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.