4x heerlijke recepten met limoncello

4x heerlijke recepten met limoncello

door | mei 5, 2022 | Recepten | 2 reacties

Limoncello-recepten

Ultiem Italiaans, mega smaakvol en je kunt er álle kanten mee op: limoncello. Misschien denk jij daarbij alleen maar aan een warme zomeravond met een koud glas van dit vloeibare goud, maar trust me: er is nog zoveel meer dat je kan doen met limoncello! Deze citroenlikeur is niet alleen fris en zuur, maar ook lekker volzoet. Dat maakt ‘m perfect om te verwerken in desserts. Maar ook in fancy cocktails, dressings en warme gerechten kan limoncello een fantastisch ingrediënt zijn. Ik deel 4 heerlijke recepten met limoncello (die ik speciaal voor Eatertainment maakte) met je!

recepten-limoncello

Liefde voor limoncello

Limoncello is een traditionele Italiaanse likeur gemaakt van, guess what, citroenen. En zoals dat vaker gaat met internationale successen, komen de Italianen er zelf ook niet helemaal uit waar ‘ie nou uitgevonden is. Aan de kust in de omgeving van Sorrento, of toch op het eiland Capri? Nou, lieve mensen, laat ze het daar maar uitvechten: ik ben blij dat limoncello z’n weg naar Nederland heeft gevonden. Ik vind dit zó goddelijk lekker! Mijn liefde voor limoncello is groot.

Na een etentje met vrienden komt er regelmatig na het toetje, terwijl iedereen al propvol zit, een fles op tafel. Ijskoud, direct uit de vriezer. Heer-lijk. Op de een of andere manier is er altijd nog plek voor zo’n zoet afzakkertje. De állerlekkerste limoncello vind ik die van Koreman’s. Niet in de minste plaats omdat ik het bedrijf, gerund door twee super enthousiaste broers uit Nederland (Breda om precies te zijn), zo tof vind. Ze hebben zelfs al meerdere prijzen gewonnen met hun heerlijke drank! Koreman’s limoncello is bovendien handgemaakt met alleen maar biologische citroenen. Want dat zijn absoluut de lekkerste en puurste, zeker in recepten waar de citroenschil zo’n grote rol speelt, moet je echt biologische citroenen gebruiken. Ook vet leuk: een tijdje geleden volgde ik zelfs een workshop bij de mannen van Koreman’s!

recepten-limoncello

recepten-limoncello

4x recepten met limoncello

Oké, de smaak is op zichzelf dus al helemaal top, maar wacht maar tot je ‘m combineert met andere fijne, subtiele ingrediënten. Dat deed ik voor een samenwerking met Eatertainment en Koreman’s. Onderstaande recepten met limoncello zijn stuk voor stuk méga smaakvol en hartstikke zonnig. Wil je ze maken? De volledige recepten vind je op de website van Eatertainment.

1. Limoncello tiramisu

Best of both worlds: het frisse van de limoncello gecombineerd met het romige van de tiramisu. Koffie en citroen gaan verrassend goed samen: wát een genot was dit dessert! Ook fijn: het is heel makkelijk vooraf klaar te maken.

2. Ceviche in tijgermelk van limoncello

Ceviche (dat is een Peruaans gerecht van rauwe vis die je als het ware gaart in een zure marinade) maak je met citrusvruchten, zoals citroenen. Nou, één en één is twee: ik gaarde de vis in een fris mengsel van onder andere limoncello en passievrucht. Erg lekker!

3. Het ultieme recept voor een cocktail met limoncello

Ook in deze cocktail komt de limoncello goed tot z’n recht. De combinatie met zwoele vanille is echt fan-tas-tisch. Die twee smaken zijn intens, maar botsen zeker niet. Sterker nog: ze versterken elkaar juist! Deze moet je een keer proberen!

4. Pappardelle in limoncello-roomsaus (met krokante pancetta)

Zachte pasta in een romige en cheesy saus met een vleugje frisse citroen (hallo limoncello!). En vergeet de crispy, zoute pancetta on top niet. Extra lekker met zelfgemaakte pasta. Dit wil je hoor!

recepten-limoncello

La dolce vita met limoncello

Dan heb ik eigenlijk nog maar één ding toe te voegen: haal een flesje in huis en máák dit! En als je helemaal uit wil pakken, zou ik zeggen: verzamel je vrienden en organiseer een diner met de prachtige gerechten van hierboven op het menu. Leef la dolce vita – letterlijk ;)

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lydia

    Hoi, allereerst een compliment voor al jouw heerlijke recepten, echt te gek! Ik wil heel graag de pappardelle met limoncello saus maken. Ik zie alleen het recept niet?

    Groeten,
    Lydia

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Lydia, in het artikel vind je drie linkjes die naar alle vier de recepten leiden :) Eet smakelijk alvast!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.