Raw broccoli salade met noten en yoghurtdressing 

Rauwe broccoli salade met noten en yoghurt dressing

Ik eet vrij veel salades en ik gooi af en toe de raarste dingen door elkaar, maar rauwe broccoli had ik nog nooit geprobeerd. Toen ik door een van mijn favoriete boeken bladerde, The green kitchen, zag een rauwe broccoli salade met yoghurt dressing. I tried, i tasted and i fell in love!

De grote hoeveelheid vitamines en mineralen in broccoli worden behouden wanneer je de groente zo kort mogelijk stoomt, kookt of bakt. Rauw is dus al helemaal gezond! Zestig gram broccoli zorgt al voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Broccoli bevat daarnaast een stofje die voor de activatie van antioxdanten en enzymen in onze immuumcellen zorgt. Deze immuumcellen gaan op hun beurt weer agressieve stoffen tegen die ons lichaam kunnen beschadigen. Agressieve (schadelijke) stoffen kunnen zorgen voor ouderdomsaandoeningen en een zwak immuumsysteem. Dus kom maar op met de broccoliroosjes!

 

 

Rauwe broccoli salade met noten en yoghurt dressing

 

 

Nodig voor een persoon

  • klein stronkje broccoli
  • 1 rood uitje
  • handje noten naar keuze (ongezout)
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • handje rozijnen
  • 1 appelt
  • snuf zout
  • scheut yoghurt (zo’n 4 el)
  • 3 cherry tomaatjes

 

Zo maak je het

Was de broccoli schoon en snij hem in hele roosjes. Vergeet de steel niet!

Snipper de ui, snij de appel in kleine stukjes en meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom.

 

 

 

Het bovenstaande recept is anders dan de versie uit The green kitchen. Benieuwd naar het originele recept en naar het kookboek? Klik dan hier

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.