...

Raw broccoli salade met noten en yoghurtdressing 

Raw broccoli salade met noten en yoghurtdressing 

door | mei 27, 2015 | Lunch, Recepten | 2 reacties

Rauwe broccoli salade met noten en yoghurt dressing

Ik eet vrij veel salades en ik gooi af en toe de raarste dingen door elkaar, maar rauwe broccoli had ik nog nooit geprobeerd. Toen ik door een van mijn favoriete boeken bladerde, The green kitchen, zag een rauwe broccoli salade met yoghurt dressing. I tried, i tasted and i fell in love!

De grote hoeveelheid vitamines en mineralen in broccoli worden behouden wanneer je de groente zo kort mogelijk stoomt, kookt of bakt. Rauw is dus al helemaal gezond! Zestig gram broccoli zorgt al voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Broccoli bevat daarnaast een stofje die voor de activatie van antioxdanten en enzymen in onze immuumcellen zorgt. Deze immuumcellen gaan op hun beurt weer agressieve stoffen tegen die ons lichaam kunnen beschadigen. Agressieve (schadelijke) stoffen kunnen zorgen voor ouderdomsaandoeningen en een zwak immuumsysteem. Dus kom maar op met de broccoliroosjes!

 

 

Rauwe broccoli salade met noten en yoghurt dressing

 

 

Nodig voor een persoon

 • klein stronkje broccoli
 • 1 rood uitje
 • handje noten naar keuze (ongezout)
 • 1 el zwarte sesamzaadjes
 • handje rozijnen
 • 1 appelt
 • snuf zout
 • scheut yoghurt (zo’n 4 el)
 • 3 cherry tomaatjes

 

Zo maak je het

Was de broccoli schoon en snij hem in hele roosjes. Vergeet de steel niet!

Snipper de ui, snij de appel in kleine stukjes en meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom.

 

 

 

Het bovenstaande recept is anders dan de versie uit The green kitchen. Benieuwd naar het originele recept en naar het kookboek? Klik dan hier

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Helena

  Leuk recept Bo, het ziet er heerlijk uit!

  Antwoord
  • Bo

   Dankjewel lieverd :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.