Rauwe zalm met zeekraal en sojadip

Rauwe zalm met zeekraal en sojadip, Beaufood recepten, Rauwe zalm recepten, Snelle en gezonde recepten, Gerechten voor bij barbecue, Zeekraal gezond, Glutenvrije foodblogs, Ceviche van coquille

Ik had dit gerecht heel graag de naam zalm sashimi willen gegeven, maar aangezien ik de rauwe zalm niet in plakjes heb gesneden zou dit niet kloppen. Ik ben gék op sashimi alleen happen dit soort hapklare stukjes net wat lekkerder weg ofzo. Ik ben trouwens gek op alle soorten vis en daarom besloot ik gister als diner een kleine vistafel te maken. Het was gister om acht uur in de avond nog tweeëndertig graden in tuin en daardoor had ik niet eens de puf om de barbecue aan te steken. Zo’n vistafel was de perfecte oplossing. Licht, gezond en zó klaar. Ik maakte naast de zalm met zeekraal ook ceviche van coquille en toastjes met paling. Plus een kom extra zeekraal.

Wie van jullie eet er wel eens zeekraal? Het ligt gewoon in het koelschap bij de meeste supermarkten (vaak bij de vis), maar dit is niet altijd zo geweest. Zeekraal werd vroeger wild geplukt van zilte kustgronden en daardoor alleen plaatselijk verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld in Zeeland. Gelukkig worden ze tegenwoordig volop geteeld op Texel, de waddenkust en in Frankrijk waardoor het gewoon overal verkrijgbaar is. En dat vind ik fijn want i love zeekraal! Zeekraal neemt namelijk zout op tijdens de groei waardoor het een super smaakvol product is. Ik eet hem het liefst rauw en in combinatie met vis zoals in dit gerecht met zalm. Zo zie je maar weer hoe lekker zo’n simpel gerecht kan zijn :D

 

Rauwe zalm met zeekraal en sojadip, Beaufood recepten, Rauwe zalm recepten, Snelle en gezonde recepten, Gerechten voor bij barbecue, Zeekraal gezond, Glutenvrije foodblogs, Ceviche van coquille

 

 

Dit heb je nodig voor deze rauwe zalm met zeekraal en sojadip / 2 personen

  • 300 gr zalmfilet – het liefst van de visboer en zo vers mogelijk 
  • 200 gr zeekraal – let op dat je verse zeekraal koopt. Deze is mooi groen en zonder uitgedroogde stukjes.
  • 1/2 citroen

voor de dip

  • 1/2 rood pepertje
  • sojasaus

 

Zo maak je het

Snijd de peper en ringetjes en meng deze in een klein kommetje met de sojasaus.

Verwijder het vel van de zalm (als die er nog op zit) en snijd de filet in mooie stukjes. Leg de zalm op een groot bord en druppen er vers citroensap over. Sluit af met de zeekraal.

Breng de vis niet op smaak met zout! De zeekraal is namelijk al zout genoeg en voor wat extra pit dip je de vis in de pittige sojasaus.

Eet smakelijk!

 

Rauwe zalm met zeekraal en sojadip, Beaufood recepten, Rauwe zalm recepten, Snelle en gezonde recepten, Gerechten voor bij barbecue, Zeekraal gezond, Glutenvrije foodblogs, Ceviche van coquille

Rauwe zalm met zeekraal en sojadip, Beaufood recepten, Rauwe zalm recepten, Snelle en gezonde recepten, Gerechten voor bij barbecue, Zeekraal gezond, Glutenvrije foodblogs, Ceviche van coquille

 

op de foto hierboven zie je (een stukje van een) groot bord met heerlijke ceviche van coquille met rode peper en koriander. Het recept daarvan vind je hier!

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!