Ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas

Ratatouille ovenschotel met geitenkaas

Met deze ratatouille ovenschotel eet je op een lekkere manier heel veel groenten. Hij is eenvoudig te maken, ziet er gezellig uit op tafel én je hebt enkel een ovenschotel als vaat. Ik vind het lekker om er geitenkaas overheen te kruimelen, maar je kunt bijvoorbeeld ook feta nemen. Wil je deze ovenschotel maken voor een etentje met vrienden? Verdubbel dan het recept, neem een grotere ovenschaal (of stenen quiche vorm in mijn geval van de Hema) en zet deze beauty midden op tafel met een opscheplepel en een schaaltje extra kaas voor de liefhebber! Serveer deze ovenschotel bijvoorbeeld met een salade en gebakken zalm erbij.

 

Dit heb je nodig voor deze ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas / 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 100 gr honing geitenkaas – gewone geitenkaas kan ook 
  • 400 gr tomatenblokjes in sap
  • scheutje balsamico azijn

 

Ratatouille ovenschotel met geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de tomatenblokjes (inclusief sap) over de bodem van een kleine ovenschaal. Rond werkt het beste voor het mooiste effect, maar als je die niet hebt kun je ook een vierkante schaal gebruiken.

Was de groenten en snijd ze in dunne plakken. Leg de plakken om en om naast elkaar en werk naar het midden van de schaal toe. Zorg ervoor dat er een mooie kring ontstaat. De plakjes die je overhebt kun je er op het laatste tussen steken waar passend.

Besprenkel met balsamico azijn, een snuf zout en verkruimel de geitenkaas erover. Schuif de schaal voor 40 minuten in het midden van de oven.

Genieten maar!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.