Ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas

Ratatouille ovenschotel met geitenkaas

Met deze ratatouille ovenschotel eet je op een lekkere manier heel veel groenten. Hij is eenvoudig te maken, ziet er gezellig uit op tafel én je hebt enkel een ovenschotel als vaat. Ik vind het lekker om er geitenkaas overheen te kruimelen, maar je kunt bijvoorbeeld ook feta nemen. Wil je deze ovenschotel maken voor een etentje met vrienden? Verdubbel dan het recept, neem een grotere ovenschaal (of stenen quiche vorm in mijn geval van de Hema) en zet deze beauty midden op tafel met een opscheplepel en een schaaltje extra kaas voor de liefhebber! Serveer deze ovenschotel bijvoorbeeld met een salade en gebakken zalm erbij.

 

Dit heb je nodig voor deze ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas / 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 100 gr honing geitenkaas – gewone geitenkaas kan ook 
  • 400 gr tomatenblokjes in sap
  • scheutje balsamico azijn

 

Ratatouille ovenschotel met geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de tomatenblokjes (inclusief sap) over de bodem van een kleine ovenschaal. Rond werkt het beste voor het mooiste effect, maar als je die niet hebt kun je ook een vierkante schaal gebruiken.

Was de groenten en snijd ze in dunne plakken. Leg de plakken om en om naast elkaar en werk naar het midden van de schaal toe. Zorg ervoor dat er een mooie kring ontstaat. De plakjes die je overhebt kun je er op het laatste tussen steken waar passend.

Besprenkel met balsamico azijn, een snuf zout en verkruimel de geitenkaas erover. Schuif de schaal voor 40 minuten in het midden van de oven.

Genieten maar!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!