...

Ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas

Ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas

door | mei 31, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 2 reacties

Ratatouille ovenschotel met geitenkaas

Met deze ratatouille ovenschotel eet je op een lekkere manier heel veel groenten. Hij is eenvoudig te maken, ziet er gezellig uit op tafel én je hebt enkel een ovenschotel als vaat. Ik vind het lekker om er geitenkaas overheen te kruimelen, maar je kunt bijvoorbeeld ook feta nemen. Wil je deze ovenschotel maken voor een etentje met vrienden? Verdubbel dan het recept, neem een grotere ovenschaal (of stenen quiche vorm in mijn geval van de Hema) en zet deze beauty midden op tafel met een opscheplepel en een schaaltje extra kaas voor de liefhebber! Serveer deze ovenschotel bijvoorbeeld met een salade en gebakken zalm erbij.

 

Dit heb je nodig voor deze ratatouille ovenschotel met honing geitenkaas / 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 100 gr honing geitenkaas – gewone geitenkaas kan ook 
  • 400 gr tomatenblokjes in sap
  • scheutje balsamico azijn

 

Ratatouille ovenschotel met geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de tomatenblokjes (inclusief sap) over de bodem van een kleine ovenschaal. Rond werkt het beste voor het mooiste effect, maar als je die niet hebt kun je ook een vierkante schaal gebruiken.

Was de groenten en snijd ze in dunne plakken. Leg de plakken om en om naast elkaar en werk naar het midden van de schaal toe. Zorg ervoor dat er een mooie kring ontstaat. De plakjes die je overhebt kun je er op het laatste tussen steken waar passend.

Besprenkel met balsamico azijn, een snuf zout en verkruimel de geitenkaas erover. Schuif de schaal voor 40 minuten in het midden van de oven.

Genieten maar!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. E. H.

    Die van mij was helemaal verbrand ik zou hem echt veel korter of op minder graden zetten

    Antwoord
    • Bo

      Iedere oven is anders dus ik zou voor dit recept jouw oven volgende keer op 180 graden zetten :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *