Deze quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing was een gouden tip van mijn lieve buurvrouw op werk. Ik probeerde hem uit en was meteen verliefd. Gek dat je op sommige lekkere (en simpele) smaakcombinaties niet zelf komt! Ik maakte hem van de week als lunch, maar nu ik dit zo schrijf denk ik dat ik vanavond ook een lekkere bak maak om op te eten het park. Wijntje erbij, vriendinnen om me heen, lekker eten = one happy person.
Deze salade is ook erg geschikt voor grote gezelschappen. Maak een grote kom klaar, paar bordjes ernaast en serveer hem als bijgerecht bij een barbecue. Ook lekker in combinatie met een gebakken vis of met extra mozzarella erover.. Met dit recept kunt je aaalle kanten op :)
Nodig voor twee personen
- 150 gr quinoa
- 2 tomaten
- stuk of 6 gedroogde tomaatjes
- 1 lente ui
- 100 gr pecannoten
- 1 handje verse basilicum
- klein handje verse muntblaadjes
- sap van 1/4 citroen
- scheut olijfolie
- snuf versgemalen zwarte peper
- snuf zeezout
Zo maak je het
Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij ondertussen de tomaten, zongedroogde tomaten en de lente ui klein.
Meng alle ingredienten door de quinoa heen en breng op smaak met peper en zout.
Ikzelf ben echt een enórme fan van balsamico. Jij ook? Schenk dan als laatste een scheutje balsamico azijn of stroop over je salade
0 reacties