...

Quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing

Quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing

door | jun 26, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Quinoasalade met pecannoten en verse basilicum

Deze quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing was een gouden tip van mijn lieve buurvrouw op werk. Ik probeerde hem uit en was meteen verliefd. Gek dat je op sommige lekkere (en simpele) smaakcombinaties niet zelf komt! Ik maakte hem van de week als lunch, maar nu ik dit zo schrijf denk ik dat ik vanavond ook een lekkere bak maak om op te eten het park. Wijntje erbij, vriendinnen om me heen, lekker eten = one happy person.

Deze salade is ook erg geschikt voor grote gezelschappen. Maak een grote kom klaar, paar bordjes ernaast en serveer hem als bijgerecht bij een barbecue. Ook lekker in combinatie met een gebakken vis of met extra mozzarella erover.. Met dit recept kunt je aaalle kanten op :)

 

Nodig voor twee personen

 • 150 gr quinoa
 • 2 tomaten
 • stuk of 6 gedroogde tomaatjes
 • 1 lente ui
 • 100 gr pecannoten
 • 1 handje verse basilicum
 • klein handje verse muntblaadjes
 • sap van 1/4 citroen
 • scheut olijfolie
 • snuf versgemalen zwarte peper
 • snuf zeezout

 

Quinoasalade met pecannoten en verse basilicum

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snij ondertussen de tomaten, zongedroogde tomaten en de lente ui klein.

Meng alle ingredienten door de quinoa heen en breng op smaak met peper en zout.

 

Ikzelf ben echt een enórme fan van balsamico. Jij ook? Schenk dan als laatste een scheutje balsamico azijn of stroop over je salade

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *