...

Quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing

Quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing

door | jun 26, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Quinoasalade met pecannoten en verse basilicum

Deze quinoasalade met pecannoten, verse basilicum en citrusdressing was een gouden tip van mijn lieve buurvrouw op werk. Ik probeerde hem uit en was meteen verliefd. Gek dat je op sommige lekkere (en simpele) smaakcombinaties niet zelf komt! Ik maakte hem van de week als lunch, maar nu ik dit zo schrijf denk ik dat ik vanavond ook een lekkere bak maak om op te eten het park. Wijntje erbij, vriendinnen om me heen, lekker eten = one happy person.

Deze salade is ook erg geschikt voor grote gezelschappen. Maak een grote kom klaar, paar bordjes ernaast en serveer hem als bijgerecht bij een barbecue. Ook lekker in combinatie met een gebakken vis of met extra mozzarella erover.. Met dit recept kunt je aaalle kanten op :)

 

Nodig voor twee personen

  • 150 gr quinoa
  • 2 tomaten
  • stuk of 6 gedroogde tomaatjes
  • 1 lente ui
  • 100 gr pecannoten
  • 1 handje verse basilicum
  • klein handje verse muntblaadjes
  • sap van 1/4 citroen
  • scheut olijfolie
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf zeezout

 

Quinoasalade met pecannoten en verse basilicum

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snij ondertussen de tomaten, zongedroogde tomaten en de lente ui klein.

Meng alle ingredienten door de quinoa heen en breng op smaak met peper en zout.

 

Ikzelf ben echt een enórme fan van balsamico. Jij ook? Schenk dan als laatste een scheutje balsamico azijn of stroop over je salade

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *