...

Quinoasalade met courgette, geitenkaas en balsamicostroop

Quinoasalade met courgette, geitenkaas en balsamicostroop

door | apr 14, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Alle eer voor deze heerlijke salade gaat naar mijn lieve vriendin M. Ze maakte hem voor me toen ik bij haar aanschoof na een drukke dag werken. Wijntje erbij, neerploffen met een gigantisch bord en ik was een gelukkig persoon.

Sindsdien maak ik dit gerecht best vaak (anders dan normaal, want ik eet zelden een paar keer hetzelfde), omdat het gewoon super lekker is, gezond en snel klaar. En ook nog eens park of strandproof! Stop alles in een grote (goed afsluitbare) bak, lepels mee, misschien een paar bordjes en voila! Genieten maar.

 

Nodig voor twee personen

  • 150 gram quinoa (en twee keer zoveel water)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram rucola (twee volle handen)
  • 2 flinke scheuten balsamicostroop
  • Snuf zout
  • Scheutje olijfolie

 


Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in stukjes en fruit dit even aan in een verwarmde koekenpan in een scheutje olie.

Haal de groenten van het vuur, schep de quinoa en rucola er doorheen en breng op smaak met zout. Verdeel alles over twee borden en top af met de geitenkaas en balsamicostroop.

 

Wil je het gerecht meenemen? Houd dan de rucola apart en voeg dit pas toe als je de salade gaat eten. Anders verslapt de sla zo :)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *