...

Quinoasalade met courgette, geitenkaas en balsamicostroop

Quinoasalade met courgette, geitenkaas en balsamicostroop

door | apr 14, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Alle eer voor deze heerlijke salade gaat naar mijn lieve vriendin M. Ze maakte hem voor me toen ik bij haar aanschoof na een drukke dag werken. Wijntje erbij, neerploffen met een gigantisch bord en ik was een gelukkig persoon.

Sindsdien maak ik dit gerecht best vaak (anders dan normaal, want ik eet zelden een paar keer hetzelfde), omdat het gewoon super lekker is, gezond en snel klaar. En ook nog eens park of strandproof! Stop alles in een grote (goed afsluitbare) bak, lepels mee, misschien een paar bordjes en voila! Genieten maar.

 

Nodig voor twee personen

  • 150 gram quinoa (en twee keer zoveel water)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram rucola (twee volle handen)
  • 2 flinke scheuten balsamicostroop
  • Snuf zout
  • Scheutje olijfolie

 


Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in stukjes en fruit dit even aan in een verwarmde koekenpan in een scheutje olie.

Haal de groenten van het vuur, schep de quinoa en rucola er doorheen en breng op smaak met zout. Verdeel alles over twee borden en top af met de geitenkaas en balsamicostroop.

 

Wil je het gerecht meenemen? Houd dan de rucola apart en voeg dit pas toe als je de salade gaat eten. Anders verslapt de sla zo :)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *