...

Quinoasalade met courgette, geitenkaas en balsamicostroop

Quinoasalade met courgette, geitenkaas en balsamicostroop

door | apr 14, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Alle eer voor deze heerlijke salade gaat naar mijn lieve vriendin M. Ze maakte hem voor me toen ik bij haar aanschoof na een drukke dag werken. Wijntje erbij, neerploffen met een gigantisch bord en ik was een gelukkig persoon.

Sindsdien maak ik dit gerecht best vaak (anders dan normaal, want ik eet zelden een paar keer hetzelfde), omdat het gewoon super lekker is, gezond en snel klaar. En ook nog eens park of strandproof! Stop alles in een grote (goed afsluitbare) bak, lepels mee, misschien een paar bordjes en voila! Genieten maar.

 

Nodig voor twee personen

  • 150 gram quinoa (en twee keer zoveel water)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram rucola (twee volle handen)
  • 2 flinke scheuten balsamicostroop
  • Snuf zout
  • Scheutje olijfolie

 


Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in stukjes en fruit dit even aan in een verwarmde koekenpan in een scheutje olie.

Haal de groenten van het vuur, schep de quinoa en rucola er doorheen en breng op smaak met zout. Verdeel alles over twee borden en top af met de geitenkaas en balsamicostroop.

 

Wil je het gerecht meenemen? Houd dan de rucola apart en voeg dit pas toe als je de salade gaat eten. Anders verslapt de sla zo :)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.