...

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

door | aug 10, 2016 | Lunch, Recepten, Vega | 3 reacties

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

Deze quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing kun je eten als lunch of als lichte maaltijdsalade in de avond. Wisten jullie dat zoete aardappel rauw echt super lekker is? Licht zoet en met een knapperige structuur. Maar je kunt hem natuurlijk ook even een paar minuten aanbakken als je dat lekkerder vindt. Ik nam deze salade vorige week mee voor onderweg. Er zit geen vlees, vis of zuivel in dus hij kan best een tijdje buiten de koelkast. Onthoud dat als je hem meeneemt je de dressing en de avocado er het best als laatste overheen kunt doen. Zo is je salade lekkers vers en wordt het geen zompige bedoeling.

Dit is een vrij simpele salade die bárst van de voedingsstoffen. Eet je hem als avondmaaltijd? Leg dan een geitenkaasje even in de oven op 180 graden en serveer die erop. Beetje honing erop en je hebt een te lekkere én gezonde maaltijd!

Dit heb je nodig voor deze quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing / één persoon

  • 70 gr quinoa
  • 1 kleine zoete aardappel – 150 gr
  • 1/2 avocado
  • 1 lente ui
  • een hand rucola
  • kneepje vers citroensap
  • paar nootjes

Voor de dressing

  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn

 

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

Zo maak je het

Kook de quinoa in 8 minuten gaar in anderhalf keer zoveel water. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de lente ui in ringen en de avocado in repen.

Maak de dressing door de ingrediënten tot elkaar te mengen. Proef even en voeg naar smaak meer mosterd of wat peper toe.

Meng in een kom de quinoa samen met de lente ui, rucola en zoete aardappel. Breng op smaak met een kneepje vers citroensap en peper & zout.

Schep de salade op een bord en verdeel de avocado erover. Sluit af met de dressing en wat noten.

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

Neem je de salade mee naar werk? Bewaar de salade dan in een bakje en doe de dressing en avocado er pas overheen als je gaat lunchen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Greetje

    Begrijp ik het goed, gaat de zoete aardappel er rauw in?

    Antwoord
  2. marga

    Lijkt me erg smaakvol!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *