Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

Deze quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing kun je eten als lunch of als lichte maaltijdsalade in de avond. Wisten jullie dat zoete aardappel rauw echt super lekker is? Licht zoet en met een knapperige structuur. Maar je kunt hem natuurlijk ook even een paar minuten aanbakken als je dat lekkerder vindt. Ik nam deze salade vorige week mee voor onderweg. Er zit geen vlees, vis of zuivel in dus hij kan best een tijdje buiten de koelkast. Onthoud dat als je hem meeneemt je de dressing en de avocado er het best als laatste overheen kunt doen. Zo is je salade lekkers vers en wordt het geen zompige bedoeling.

Dit is een vrij simpele salade die bárst van de voedingsstoffen. Eet je hem als avondmaaltijd? Leg dan een geitenkaasje – die met zo’n randje eromheen – even in de oven op 180 graden en serveer die eroverheen.. Beetje honing erop en je hebt een te lekkere én gezonde maaltijd :D

 

Dit heb je nodig voor een persoon

  • 70 gr quinoa
  • 1 kleine zoete aardappel – 150 gr
  • 1/2 avocado
  • 1 lente ui
  • een hand rucola
  • kneepje vers citroensap
  • paar nootjes

Voor de dressing

  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn

 

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing

 

 

Zo maak je het

Kook de quinoa in 8 minuten gaar in anderhalf keer zoveel water. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de lente ui in ringen en de avocado in repen.

Maak de dressing door de ingrediënten tot elkaar te mengen. Proef even en voeg naar smaak meer mosterd of wat peper toe.

Meng in een kom de quinoa samen met de lente ui, rucola en zoete aardappel. Breng op smaak met een kneepje vers citroensap en peper & zout.

Schep de salade op een bord en verdeel de avocado erover. Sluit af met de dressing en wat noten.

 

Neem je de salade mee naar werk? Bewaar de salade dan in een bakje en doe de dressing en avocado er pas overheen als je gaat lunchen

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!