Quinoa salade met feta en amandelen

Quinoa salade met feta en amandelen, Gezonde lunch salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Voor vandaag heb ik een heerlijk en gezond lunchrecept voor je: een salade met quinoa, pittige rucola, knapperige nootjes en munt. Een vriendin tipte mij laatst om flink wat muntblaadjes door mijn salade heen te doen voor de frisheid. Ik deed dat voorheen eigenlijk altijd, maar die gewoonte is langzamerhand verdwenen. Jammer, want ik was vergeten hoe lekker dat is! Helemaal in combi met zoete rozijntjes en een homemade dressing van appelazijn.

Quinoa salade met feta en amandelen, Gezonde lunch salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Quinoa salade met feta en amandelen, Gezonde lunch salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Dit heb je nodig voor deze quinoa salade met feta en amandelen / 1 persoon

  • 75 gr quinoa
  • 100 gr baby bietjes – voorgekookt
  • 1 el geroosterde amandelen
  • 30 gr feta
  • 1 el rozijnen
  • handje rucola
  • 4 takjes munt
  • klein bosje bieslook – zo’n tien sprieten
  • 1 tl dadelstroop voor eroverheen

Voor de dressing

  • 2 el appelazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze.

Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Breng op smaak met een snuf peper.

Hak de geroosterde amandelen en snijd de blaadjes munt en bieslook fijn. Snijd ook de baby bietjes klein.

Mix in een grote kom de quinoa samen met de overige ingrediënten door elkaar. Breng de quinoa salade op smaak met een snuf zout en eventueel nog wat peper. Schep de dressing erdoorheen.

Schep de salade in een diep bord of kom, sluit af met dadelstroop en eet smakelijk!

Quinoa salade met feta en amandelen, Gezonde lunch salades, Glutenvrij lunchen, Lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Je kunt deze salade een dag van te voren maken. Hussel de rucola er wel pas doorheen voordat je de salade gaat eten, zodat het lekker fris en knapperig blijft

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!